Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Peccati Syn

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Peccati Syn
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

5 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Imperiumi

Peccati Syn oli keisarillisen laivaston suuramiraali. Hän oli yksi kahdestatoista alkuperäisestä suuramiraalista, jotka korotettiin keisari Palpatinen käskystä luotuun uuteen sotilasasemaan kaksi vuotta ennen Yavinin taistelua.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syn syntyi vahvasti uskonnolliseen perheeseen, joka omistautuneesti seurasi Pyhää tietä, mutta Pyhän tien seuraaminen kiellettiin Imperiumin syntyessä. Täyttääkseen syntyneen aukon Syn omistautui Uudelle järjestykselle. Hänen asemansa kohosi hänen vahvan kiintymyksensä ja kykyjensä ansiosta, kunnes hän saavutti suuramiraalin aseman. Hän työskenteli tähtituhoaja Fillä ("fi" tarkoittaa "poikaa" Korkealla kielellä) kukistaakseen Kapinaliiton.

Keisarin kuollessa Endorin taistelussa Synin usko Uuteen järjestykseen ei ollut enää yhtä vahva, joten hän ryhtyi etsimään uutta korviketta. Vähän myöhemmin Ysanne Isard juoni petollisten pimeän puolen profeettojen kanssa ja loi Pimeän puolen kirkon, johon Syn liittyi innokkaasti. Hän jopa otti naispuolisen profeetta Merillin omaan miehistöönsä. Vaikka Syn väitti olevansa uskollinen Sate Pestagen hallitukselle hän salassa otti käskynsä Kirkolta.

Syn kuoli taistelussa amiraali Ackbaria vastaan Kashyyykin vapautuksen aikana. Taistelussa Ackbar osoitti olevansa Syniä parempi strategikko ja lopulta tuhosi tämän aluksen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Galaktisen Imperiumin suuramiraalit
Martio Batch · Nial Declann · Octavian Grant · Josef Grunger · Ishin-Il-Raz
Afsheen Makati · Mitth'raw'nuruodo · Danetta Pitta · Peccati Syn
Miltin Takel · Osvald Teshik · Rufaan Tigellinus · Demetrius Zaarin
[+/–] [muokkaa]