Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Pimeän voiman temppeli

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
DarkForce.jpg
Pimeän voiman temppeli
Yleiset tiedot


Sijainti

Dromund Kaas

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma

Pimeän voiman temppeli oli Dromund Kaasille rakennettu sithien temppeli ja yksi monista Sithien imperiumin siirtokuntamaailmoista. Sen korkein torni oli pimeän puolen nexus.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeän voiman temppeli yöllä.

Temppeli sijaitsi Dromund Kaasin soisella alueella ja sitä vartioivat vahdit kauan alkuperäisen sithien imperiumin tuhoutumisen jälkeen ja se oli valon ja pimeyden sodan taistelukenttänä.

Temppelin ottii uudelleen haltuunsa Darth Millenial, joka ei kunnioittanut Darth Banen Kahden sääntöä, vaan perusti oman sithien uskonnollisuuden Dromund Kaasille. Temppeli palveli hänen "säätynsä" tukikohtana, joka kantoi titteliä: Pimeän puolen profeetat. He aikoinaan liittyivät uuteen hallintoon ja salaiseen imperiumin säätyyn.

Tässä temppelissä profeetat, kuten lordi Cronal loivat karmivia sithmutaatioita ja olentoja, kuten Gorgin, Picin ja erään noghrin. Temppeli palveli myös harjoituskenttänä monille keisarin pimeän puolen palvelijoilleen kuten suuramiraali Nial Declannille sekä oli Cornalin tyttären, Sarissin lapsuuden koti.

Mara Jade taistelee zombieita vastaan temppelin katakombeissa.

Seuraen suurprofeetta Kadannin ja itse keisari Palpatinen välisestä riidasta profeetat hylkäsivät Dromund Kaasin ja lensivät Bosthirdalle piileskelemään. Temppeli jäi kuitenkin melko tyhjäksi pimeän puolen paikaksi, vaikka Kyle Katarn vajosi hetkellisesti pimeälle puolelle tämän temppelin seinien sisällä. Mara Jade taisteli tiensä temppelin vaarojen, kuten sith-zombieiden läpi ja käänsi Kylen takaisin valoisalle puolelle.

  • Sith-kaiverruksia temppelin seiniltä:

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]