Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Pimeyden oppipoika

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Pimeydenoppipoika.png
Pimeyden oppipoika
Tekijöiden tiedot
Kirjailija(t)

Kevin J. Anderson

Kansitaiteilija

John Alvin

Suomentaja

Ilkka Äärelä

Alkuperäiset julkaisutiedot
Kustantaja

Bantam Spectra

Julkaisupäivä

1. heinäkuuta 1994

Median tyyppi

Kovakantinen

ISBN

0553297996

Suomen julkaisutiedot
Kustantaja

WSOY

Julkaisupäivä

1999

Median tyyppi

Kovakantinen

Kronologiset tiedot
Aikakausi

Imperiumin nousun aikakausi

Aikajana

11 jYt

Sarja

Jediakatemia

Edeltäjä

Jedin etsintä

Seuraaja

Voiman valtiaat

Pimeyden oppipoika on Kevin J. Andersonin kirjoittaman Jediakatemia trilogian toinen osa, jonka Bantam Spectra julkaisi heinäkuussa 1994. Suomeksi kirja julkaistiin vuonna 1999.

Takakansi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanin englanninkielinen kansikuva

Kun Uusi tasavalta kärsii järisyttäviä tappioita taistellessaan Imperiumin joukkoja vastaan, aurinkokunnan tulevaisuus on kolmen pienen lapsen varassa. Jedikaksosten vaiheita seurataan muiden tapahtumien ohella tämän ällistyttävän Tähtien sota -trilogian toisessa osassa.

Kun Uusi Tasavalta pohtii mitä tehdä Aurinkomoukarilla, Han Solon Imperiumilta varastamalla tuomiopäivän aseella, Imperiumin kapinallinen amiraali Daala hyökkää Tähtimurskaajalaivastonsa kanssa rauhanomaisille planeetoille. Ja nyt hän uhkaa amiraali Ackbarin vetistä kotiplaneettaa.

Mutta samalla kun planeetan kohtalosta käydään taistelua, yhä suurempi vaara puhkeaa Luke Skywalkerin Jediakatemiassa. Poikkeuksellisen lahjakas oppilas perehtyy Voiman pimeän puoleen ja samalla vapauttaa saman pahan hengen, joka aikanaan turmeli itsensä Darth Vaderin. Yhdistäessään voimansa heistä saattaa tulla suurin vihollinen mitä Uusi Tasavalta on koskaan kohdannut, liian voimakas jopa jedimestarille...