Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Rakettikloonisotilas

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Rakettikloonisotilaat)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Rakettikloonisotilaat tai ilmakloonisotilaat olivat erityisiä kloonisotilaita, jotka oli varustettu ja koulutettu rakettireppujen käyttöön.

Tasavallan rakettireppuhyppääjät Vanhojen sithsotien ja Darca Nylin maahanlaskujoukot Naboon invaasiota edeltävältä ajalta ovat mahdollisesti rakettikloonien edeltäjiä.

Varustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen I rakettisotilas.

Rakettikloonit käyttivät heidän rajoitettuja lentorakettireppujaan pikaisesti suojaamaan suuria alueita ja hankkimaan ilmaedun vihollisista. Lentävän rakettisotilaan ketteryys teki tästä vaikean kohteen osua. Rakettisotilaat tulivat kuuluisiksi kloonikomentaja Codyn toimesta, joka käytti rakettireppuja usein taistelussa patalioonansa, 7. taivasjoukkojen kanssa.

Kaikki rakettisotilaat käyttivät EMP heitintä pääaseenaan, vaikka näiden heittimien hidas latausnopeus johti siihen, että rakettisotilaat varustettiin myös parannellulla sädepistoolin mallilla, jossa oli parempi viilennyskapasiteetti, jotta sotilas kykeni ampumaan sillä tavallisesti enemmän ammuksia ennen ylikuumennusta. He pitivät mukanaan myös lämpöräjähteitä.

Rakettireppuja käyttivät myös jotkut edistyneet tiedustelukommandoyksiköt ja rakettisotilaat itse kasvatettiin samankaltaisella tasolla kuin ARC sotilaat itse, mutta käyttivät standardejen kloonien haarniskaa. Ylimääräiskoulutus sisälsi yksinkertaisesti rakettirepun hallintaa ja säätelyä. Rakettisotilaat eivät kuitenkaan olleet ARC yksikköjä ja heidät siirrettiin taistelemaan muihin taisteluyksiköihin, joista yksi oli 501. legioona.

Rakettireppuja ei tulisi sekoittaa hyppyreppuihin, joita tulisivat käyttämään myöhemmin keisarilliset mustat sotilaat. Hyppyreput yksinkertaisesti sinkosivat käyttäjän raketeilla ilmaan kulmassa kahdessa sekunnissa kun taas rakettireppua kyettiin hallitsemaan ja säätämään pois päältä tai päälle missä vaan lennon vaiheessa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisotien aikana oli käytössä erilaisia rakettisotilaiden tyyppejä. Ensimmäiseen kuului vaiheen I kloonihaarniska rakettirepun lisäksi kun taas toiseen ja oletettavasti viimeiseen malliin kuului tasainen, sinetöity haarniska parempaa aerodynamiikkaa varten ja jotta sotilas kykenisi suurempiin korkeuksiin. Haarniskassa oli kuitenkin heikompi suojaus vihollisten ammuksia vastaan. Kaminolaisten vastarinnassa Galaktista Imperiumia vastaan käytettiin pääjalkaväkenä rakettisotilaita.

Nämä olivat mahdollisesti Imperiumin ilmasotilaiden ja rakettisotilaiden edeltäjiä.

Kloonisotilaskomentaja Cody käytti rakettireppua, joka ei eronnut vaiheen II rakettisotilaiden käyttämistä ja tästä syystä hän tunnettiin joskus 'rakettireppukomentajana'. Kapteeni Rex komensi rakettisotilaita kloonisotien aikana.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LucasArts suunnitteli tulikloonisotilaat, rakettisotilasdivisioonan katseltuaan rakettisotilaan konseptitaidekuvaa.

LEGO figuureihin kuului "ilmasotilas", joka on tehty taivassotilaan konseptikuvasta HAV/w A6 Juggernaut -LEGO setissä. Ilmasotilas ilmestyi myös Hasbron figuurina ja Star Wars Insider 84:ssä tämän kerrotaan olevan taivasjoukkojen sotilas.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]