Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Sukeltajakloonisotilas

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta SCUBA kloonisotilaat)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sukeltajakloonisotilaita Mon Calamarin taistelussa.

Sukeltajakloonisotilaat olivat vedenalaisia hyökkäyksia varten varustettuja kloonisotilaita, jotka kasvoivat muiden kloonien tapaan Kaminolla valmiiksi taistelemaan Tasavallan suurarmeijan riveissä.

Kun Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatio varusti oman armeijansa mantadroidivedenalaistaistelijoilla ja muilla vedenalaiskoneilla—ja liittoutui vedenalaisten lajien, kuten kvarrenien ja ishi tibien kanssa—tuli selväksi, että Tasavalta tarvitsi vedenalaisia sotilaita ja aseita taistelemaan näiden uusien uhkien kanssa.

Varustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sukeltajakloonisotilaille oli sovitettu sukelluslaitteiston lisäksi vedenalaiset liikevoimapakkaukset sekä DC-15S -sädeaseen vedenalaisversiot.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näitä vedenalaisia hyökkäyssotilaita käytettiin ensikertaa toiminnassa Mon Calamarin valtamerien kamarien alla. Jedikenraali Kit Fisto johti SCUBA kloonisotilasryhmän taisteluun Quarrenien eristymisliigaa ja heidän Separatistiliittolaisiaan vastaan.

Sukeltajakloonisotilas.

Suurarmeijan sukellusjoukot kärsivät suuria menetyksiä quarrenien tykistöpuolustuksille, mutta pääsivät niskan päälle saatuaan kiinni vedenalaiskuljetusaluksia ja aloittivat minisukellusveneiden laukaisun.

Tasavallan sukeltajakloonisotilaat olivat varhainen versio Imperiumin vedenalaisista iskusotilaista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]