Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Saul Karath

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Saulkarathscreen.jpg
Saul Karath
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corellia

Kuollut

3956 eYt, Leviathan

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Vaaleat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Saul Karath oli Tasavallan laivastossa toiminut ihmismies, joka taisteli mandalorialaissodissa. Pidäteltyään mandalorialaisten joukkoja Jebble-Vanquo-Tarnith janalla kuuden viikon ajan ja komennettuaan laivuetta Vanquon taistelussa, Karath ylennettiin amiraaliksi. Hän johti sitten joukkonsa Serrocon taisteluun.

Sodan jälkeen hän loikkasi Sithien imperiumiin Darth Revanin johtamana ja toimi sen laivueen ylikomentajana jedien sisällissodan aikaan. Hän oli henkilökohtaisesti valvomassa useiden planeettojen, kuten Telos IV:n, Tarisin ja Dantooinen, pommituksia.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset vaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saul Karath oli vanhin Craddock Karathin ja tämän vaimon viidestä lapsesta. Suuren sithsodan aikaan hän oli liian köyhä ja nuori liittyäkseen laivastoakatemiaan, mutta kapteeni Vanicus otti hänet palvelukseensa aluksellaan.

Mandalorialaissodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 3964 eYt, kapteeni Saul Karath auttoi organisoimaan Tarisin ja sen läheisten aurinkokuntien puolustusta Mandalore Ultimaten armeijaa vastaan. Lippulaivaltaan, Courageousilta, käsin hän onnistui estämään mandalorialaisten etenemisen Suurjan aurinkokunnassa neljäs suuren taistelun aikana.

Pian tämän jälkeen kapteeni Karath lähetettiin puolustamaan Vanquota mandalorialaisia vastaan. Kuten hän oli olettanut, hyökkäys oli ainoastaan osa mandaloren suunnitelmaa Tasavallan valtaamiseksi; kun Karathin joukot olivat kiireisiä Vanquossa, mandalorialaiset hyökkäsivät jälleen Tarisiin. Karath näki tämän positiivisena asiana sillä uskoi senaatin lähettävän lisää joukkoja konfliktiin, mikäli Tarisin kaltainen tärkeä maailma joutuisi uhkaan. Taistelun aikana hän näki aluksen, Last Resortin, poistuvan planeetalta ja astuvan hyperavaruuteen mandalorialaisten alueella. Saatuaan tietää aluksen olevan jedimurhaaja Zayne Carrickin hallussa, hän vannoi pitävänsä tästä huolta henkilökohtaisesti.

Hänet ylennettiin amiraaliksi vuonna 3962 eYt. Pian tämän jälkeen Karath sai mahdollisuuden tavata Zayne Carrickin Serrocolla, missä hänen alaisensa, Carth Onasi, toi tietämättään Zaynen amiraalin eteen. Zayne kertoi amiraalille näystään, jossa sterebien kaupungit tuhoutuivat mandalorialaisten hyökkäyksessä. Karath uskoi kuitenkin Zaynen olevan mandalorialaisten vakooja ja määräsi tämän vangittavaksi. Samalla mandaloialaisten alukset saapuivat hyperavaruudesta ja laukaisivat ydinohjuksia Tasavallan laivuetta kohti. Karath yritti väistää hyökkäystä, mutta ohjukset eivät kuitenkaan suunnanneet aluksiin vaan planeetalle tuhoten sterebien kaupungit. Zaynen itkiessä komentosillalla, Karath tiesi uusien strategioiden olevan paikallaan. Karath sitten sanoi luovuttavansa Zaynen jedeille, mutta sulki tämän ensin aluksensa selliin.

Karath löysi itsensä pian toisesta suuresta taistelusta, minkä seurauksena Courageous syttyi liekkeihin. Pakotettuna hylkäämään aluksen, Karath joutui ottamaan myös Zayne Carrickin hänen ja Carth Onasin mukaan Deadweightin.

Paettuaan mandalorialaisia, Deadweight sai viestin Eejeeltä, Arkoh Adascan palvelijalta. Tämä kutsui Karathin joukkoineen Arkanian Legacylle ja saatuaan tietää exogortheista, Karath suuntasi Legacylle. Carth, Karath, Morris ja Zayne näkivät sitten järkyttyneenä myös mandalorialaisten saapuvan paikalle.

Arkohin esitellessä exogortheja osapuolten käyttöön, Carth Onasi raivostui näkemästään ja palasi alukselleen. Alek Squinquargesimus yritti saada Karathia pidättämään mandalorialaisten johtajan, mutta tämä kieltätyi joukkojen puutteessa. Keskustelu jatkoi ja Karath kiinnostui exogortheista luvaten Arkoh Adascalle alueen Tasavallasta sopimuksen osana.

Pian tämän jälkeen, Carth palasi paikalle aloittaen Zaynen ja Lucien Draayn kanssa solmimansa juonen. Yhdessä he harhauttivat mandalorialaisia ja tämä lopulta johti täysimittaiseen taisteluun Tasavallan, mandalorialaisten ja Adascan joukkojen välillä. Sekasorron aikana tiedemies Gorman Vandrayk lähetti exogorthit hyökkäämään itse Adascan kimppuun. Aluksen ollessa tuhoutumaisillaan, sekä Tasavallan että mandalorialaisten joukot pakenivat paikalta. Karath vahingoittui lievästi taistelun aikana ja hänet kannettiin takaisin Deadweightille. Morvis käski Onasia vangitsemaan Zaynen, mutta tämä "pakeni". Onasi, Karth ja Morvis sitten pakenivat paikalta Deadweightilla.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]