Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Saw Gerrera

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä! Catalyst, Rogue One: A Star Wars Story–luokkaa.

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Saw Gerrera Rogue One.png
Saw Gerrera
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Onderon[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2]

Sukupuoli

Mies[2]

Pituus

1.87 metriä[1]

Hiusten väri

Musta[2]

Silmien väri

Sininen,[2] myöhemmin ruskea[3]

Ihon väri

Tumma[2]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
En ole terroristi. Olen isänmaallinen. Ja vastarinta ei ole terrorismia.
―Saw Gerrera[lähde]

Saw Gerrera oli miespuolinen ihminen ja vastarintataistelija, joka Onderonin kapinallisten johtajana taisteli Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatiota vastaan Onderonissa kloonisotien aikaan. Hän oli yhdessä sisarensa Steela Gerreran kanssa tärkeä osa kotiplaneettansa vapauttamista Onderonin taistelussa. Hänestä tuli myöhemmin tärkeä jäsen taistelussa Galaktista Imperiumia vastaan ja Kapinaliiton muodostumisessa. Imperiumin vastaisten taktiikkojensa seurauksena häntä alettiin pitää ääriajattelijana, jonka merkittävyyden tunnustivat Imperiumi ja monia vuosia myöhemmin Uusi tasavalta.

Aikaisessa vastarinnassa separatistiallianssia vastaan Onderonissa separatistien droidiarmeija oli ylivoimainen Gerreraan ja muihin sotilaisiin nähden. He pyysivät apua jedien korkeimmalta neuvostolta, joka johti Tasavallan suurarmeijaa separatisteja vastaan, mutta jediritarikunta päätti olla ottamatta osaa Onderonin taisteluissa. Sen sijaan he lähettivät ryhmän neuvonantajia—kenraalit Anakin Skywalkerin ja Obi-Wan Kenobin, komentaja Ahsoka Tanon sekä kloonikapteeni CT-7567:n ("Rex")—kouluttamaan onderonilaisia. Jedit ja kapteeni Rex opettivat heille oikeita tekniikoita ja strategioita taisteludroidien armeijan kohtaamiseen, ja harjoittelun ansiosta kapinallisten menestys alkoi kääntyä. Gerrera oli katkera siitä, että kapinalliset valitsivat Steelan johtajakseen, ja hänet vangittiin pian huonosti suunnitellussa yrityksessä pelastaa yksin syrjäytetty kuningas Ramsis Dendup separatisteilta. Kapinalliset pelastivat heidät molemmat ja ryhtyivät viimeiseen taisteluun separatisteja vastaan. Vaivannäkönsä ansiosta kapinalliset vapauttivat planeettansa ja palauttivat Dendupin valtaan. Taisteluun kuului kuitenkin henkilökohtainen menetys; Steela kuoli viimeisessä taistelussa, ja Gerrera oli jäljellä suremassa sisartaan.

Kloonisotien lopussa Tasavalta muutettiin Galaktiseksi Imperiumiksi. Gerrera taisteli Imperiumin asevoimia vastaan ja johti vastarintaryhmää nimeltään partisaanit. Hänen vastarintasolunsa, joka oli jatkoa kloonisodan aikaisille taistelijoille, oli yksi ensimmäisistä soluista, jotka muodostivat Kapinaliiton. Hän oli myöhemmin mukana kapinallisten tehtävässä varastaa Imperiumin superase Kuolemantähden suunnitelmat. Tuolloin hänen äärimmäiset taktiikkansa erosivat selkeästi Kapinaliiton johtajien Bail Organan ja Mon Mothman omista. Uuden tasavallan aikana senaattori Ransolm Casterfon mukaan Gerrera ja hänen partisaaninsa, vaikka olivatkin osa Kapinaliittoa, käyttivät terroristien taktiikkoja.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saw Gerreran äänenä toimi Andrew Kishino Star Wars: The Clone Wars -televisiosarjassa ja häntä esitti Forest Whitaker elokuvassa Rogue One: A Star Wars Story. George Lucas keksi hänet alun perin toteutumattomaan Star Wars: Underworldiin.[6]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]