Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Seti Ashgad

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kielioppi on paikoittain niin puutteellista, ettei teksistä saa selvää.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
SetiAshgad.jpg
Seti Ashgad
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Tuntematon, karkoitettu Nam Choriosille

Syntynyt

70 eYt (35BrS)

Kuollut

13 jYt (ikä 83)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Senaattori Seti Ashgad on kadonnut juuri päiviä sen jälkeen, kun hän protestoi Senaatin uusien kehrädroidien asennusta. Palpatinen toimisto kommentoi, että ajoitus on pelkkää sattumaa.
―Tasavallan HoloNetin uutiset[lähde]

Seti Ashgad oli hyperavaruusajajien korjaaja Incomin Korporaatiolta Galaktisen Tasavallan viimeisinä päivinä samaan tapaan kuin aikalaisensa Raith Sienar.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Senaattori Seti Ashgad.

Ashgad oli yksi Z-95 Headhunter tähtihävittäjän suunnittelijajoukon jäsenistä. Myöhemmin hän käytti yhteyksiään ja hyötyjään tullakseen äänestetyksi senaattoriksi kloonisotien päivien aikaan. Hän oli hyvin taitava, karismaattinen ja viettelevä, joten hän uskoi, että pystyisi ottamaan Palpatinen paikan Tasavallan ylikanslerina. Pian sen jälkeen, kun hän asettui senaatin uusien ja tärkeiden kehrädroidien asennuksia vastaan senaatin rakennuksessa 21 eYt, hän katosi yhtäkkiä, aiheuttaen pientä ongelmaa Bail Organalle. Hän epäili Palpatinen olleen asian takana.

Sidiousin agentit lähettivät hänet salaisesti Nam Choriosille vankilaan, mutta kuitenkin täytti voiman, jonka hän pystyi luomaan Beldorion huttin epäonnistumisen myötä ja sai maaniteltua oman hallintonsa planeetan ja sen kansan ylle. Vuosia myöhemmin, vuonna 13 jYt, Ashgad, antaen hänen pojalleen saman nimen, aikoisi uudelleenilmestyä ja valloittaa galaksin kidnappaamalla Alderaanin prinsessan, Leia Organa Solon, Bail Organan ja hänen vaimonsa adoptoidun tyttärensä ja näin vapauttaen kuoleman siemenenen vitsauksen. Luke Skywalker tappoi hänet samana vuonna eräällä tähtiristeilijällä, jolla hän yritti jättää järjestelmän humanoididroch Dzymin kanssa.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ashgadin nimi oli virheellisesti lausuttu "Jeti Ashgad" eräässä artikkelissa, The Emprerors Pawns.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]