Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Shaela Nuur

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Shaelanuurhead.jpg
Shaela Nuur
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3993 eYt (3958BrS), Korriban

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Vaaleat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Ood Bnar

Shaela Nuur oli suuren metsästyksen aikaan elänyt jediritari.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shaela opiskeli jedimestari Ood Bnarin oppilaana ja sai mestariltaan lahjaksi harvinaisen kristallin, joka toimi ainoastaan Voiman valoisaa puolta seuraavien valosapeleissa.

Shaela lähetettiin Korribanille yhdessä Duron Qel-Droman ja Guun Han Sareshin kanssa metsästämään terentatekeja. Metsästyksen aikana, hän ja Qel-Droma rakastuivat. Heidän kumppaninsa, Saresh, varoitti kaksikkoa sitoutumisesta, koska tämä saattaisi johtaa pimeälle puolelle. Lopulta Saresh lähti omille teilleen jättäen Nuurin ja Qel-Droman Korribaniin.

Kaksikko jatkoi metsästystä ja kohtasi terentatekin luolassa lähellä sithin mustien valtiaitten hautapaikkoja. Qel-Droma kuoli taistelussa ja tästä vihainen Shaela kääntyi pimeälle puolelle alkaen seurata haavoittunutta terentatekkia Naga Sadown hautakammioon.

Shaela Nuur kohtaa terentatekin.

Kun Shaela oli vapauttamaisillaan vihansa kahta löytämäänsä terentatekia vastaan, hänen valosapelinsa kristalli lakkasi toimimasta, koska Shaela ei enää seurannut Voiman valoisaa puolta. Valosapelinsa sammuessa Shaela muisti kuinka hänen mestarinsa oli aina muistuttanut häntä pysymään valoisalla puolella. Vihan saastuttamana, hän kuoli terentatekejen kynsissä.

37 vuotta myöhemmin, Revan, etsiessään tähtikarttoja, löysi Shaelan jäännökset Naga Sadowin hautakammiosta. Hän myös löysi tämän muistion sekä valosapelin kristallin, jotka Revan otti haltuunsa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]