Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Sithit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli kertoo Voimalle herkkien säädystä. Saatat olla etsimässä lajia tai kieltä.

Sithit tai Sithien sääty on muinainen ja salainen veljeskunta, joka harjoitti Voiman pimeän puolen tekniikoita ja oppeja, jotka olivat pitkään hallinneen Tasavallan ja jedien säädyn vastaisia asioita. Sithit ovat joskus olleet vallassa, kuten Sithien imperiumin ja Palpatinen Imperiumin aikoihin. Toisin kuin jedit, sithien tyyliin kuului käyttää aina vihaa, raivoa, verenhimoa tai muita brutaaleja tyylejä taisteluissa ja sodissa. Sith ja Musta jedi eivät olleet sama asia.

Sitheillä oli monia organisaatioita, kuten sithlordien sääty ja sithien imperiumi.

Filosofia ja tavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silti sithit ja jedit ovat miltei joka suhteessa samanlaisia… Sitenkin, että kumpikin ryhmä tavoittelee alati lisää valtaa. Ainoa ero on se, että sithit eivät pelkää Voiman pimeää puolta. Siksi he ovat voimakkaampia.
―Palpatine[lähde]

Intohimon oikeuttamat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sithit ammentavat voimansa intohimostaan. He ovat sulkeutuneet ajattelemaan vain itseään.
―Anakin Skywalker[lähde]

Sithien voiman lähde tuli tunteista. Toisin kuin jedit, jotka opettivat pelon ja vihan olleen negatiivisia tunteita jotka tuli ylittää, sithit ymmärsivät, että jokaisella elävällä olennolla oli tälläistä intohimoa. He uskoivat luontaisten halujen käyttämiseen eikä niiden tukahduttamiseen. Sithit eivät täten yrittäneet asettaa itseään intohimon ulkopuolelle kuten jedit vaan päinvastaisesti uskoivat tunteiden olevan tarpeellisia Voiman todelliseen ymmärtämiseen.

Kaikki tunteet eivät kuitenkaan olleet sithien omaksumia. He, kuten jedit, pitivät rakkautta vaarallisena tunteena, vaikkakin eri syystä. Jedit uskoivat rakkauden johtavan sitoutumiseen, mutta sithit opettivat sen johtavan sääliin, mikä ei ollut heille soveliasta.

Ulkonäko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sithit käyttävät yleensä mustia vaatteita, joista yleisin on musta kaapu. Sithien silmät ovat yleensä keltaisia Pimeän puolen aiheuttaman vihan vuoksi.

Sithien historian tärkeimmät tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]