Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Slave I

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Firespray Attack.jpg
Slave I
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Kuat Systems Engineering[1]

Malli

Viritetty Tuliruisku-31-luokan partio ja hyökkäysalus[2]

Luokka

Henkilökohtainen avaruuskuljetusalus

Hinta

Ei saatavilla myyntiin (todennäköisesti 726,500 krediitin arvoinen)[2]

Virittäjä(t)

MandalMotors

Tekniset tiedot
Pituus

21.5 metriä[3]

Leveys

21.3 metriä[1]

Korkeus

7.8 metriä[1]

Kiihtyvyys

2500 G[1]

Megavalo

70 MGLT[3]

Huippunopeus (ilmakehässä)

1000 km/h[3]

Moottori(t)

F-31 ajomoottori (3)[4]

Hyperajo
  • Luokka 1.0[3]
  • Tukiluokka 8.0[2]
Voimanlähde

X-F-16 voimageneraattorit (4)[4]

Sensorit

Armeijagraduoinnin sensorisäteet

Navigointijärjestelmät

Varustettu

Suojausjärjestelmät
Aseistus

Jango Fettin muodostelut:

Boba Fettin myöhempi muodostelu:

Pakoalukset

Varustettu

Miehistö
Min. miehistö

Pilotti (1)

Matkustajat
Lastitilat

40 metritonnia[3]

Kulutustarvikkeita

1 kuukaudeksi[2]

Käyttötiedot
Rooli(t)

Palkkionmetsästäjän alus

Aikakausi
Liittoutuma
Omistaja(t)
Ei ole tähtijärjestelmää jota Slave I ei saavuttaisi, eikä ole planeettaa jota en löytäisi. Galaksissa ei ole paikkaa minne pakenisit. Yhtä hyvin voisit luovuttaa nyt.
Boba Fett[lähde]

Slave I oli viritetty Tuliruisku-31-luokan partio ja hyökkäysalus, jota käyttivät tunnetut palkkonmetsästäjät Jango Fett ja hänen kloonattu "poikansa" Boba Fett. Sitä viritettiin runsaasti edistyneillä aseilla ja järjestelmillä molempien Fettien omistuksessa.

Alus oli alkujaan peräisin Oovoo IV vankiplaneetalta, mistä Jango Fett ryösti sen vaihtaen siihen entisen aluksensa, Jaster's Legacyn. Jangon kuoleman jälkeen Geonosisissa vuonna 22 eYt hänen poikansa, Boba, otti aluksen omistukseensa ja käytti sitä useilla tehtävillä kloonisotien aikana ja niiden jälkeenkin. Aikanaan sen tilalle astuivat Slave II, Slave III ja vielä Slave IV:kin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hankinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sopii sinun persoonallisuuteesi.
Rozatta[lähde]

Slave I oli alunperin Oovoo IV asteroidivankilalle suunniteltu partioaluksen prototyyppi. Koko galaksissa näitä kulkuneuvoja oli kaikkiaan 6 kappaletta, kaikki Oovoolla.

Slave I Kaminon lastaussatamalla

Kun Jango Fett oli metsästämässä mustaa jediä ja Bando Goran johtajaa, Komari Vosaa, hän vangitsi Bendix Fustin rikollisherra Seboltoa varten. Kilpaileva palkkionmetsästäjä rökitti Fettin ja vei tämän Fustille, Oovoo IV:lle. Fett aloittikin pian vankilakapinan. Taisteltuaan tiensä läpi aseistettujen vartijoiden ja vihamielisten vankien Jango pääsi takaisin alukselleen Jaster's Legacylle. Samaan aikaan kilpaileva palkkionmetsästäjä yritti soluttautua Jangon vanhaan alukseen. Autettuaan Zam Weselliä voittamaan vartijalauman Tuliruisku-luokan aluksella hän ampui omaa alustaan, johon kilpaileva palkkionmetsästäjä liukui.

Esittämällä hissinkäsittelijää Jango selvitti tiensä asteroidivankilan hangaarisatamalle ja ryösti sieltä tuliruisku-luokan aluksen Wessel rinnallaan. Heidän pakonsa aikana Jango ampui useita ohjuksia hangaarisamaan, jossa muut tuliruiskut olivat tuhoten vanginvartijoiden kaikki mahdollisuudet paon jäljittämiseksi, ja näin Jangon ryöstämä alus oli ainoa laatuaan galaksissa. Vähän myöhemmin Jango nimesi aluksensa Slave I:ksi. Kesti pitkän aikaa ennen kuin Kuat Systems Engineering esitteli tuliruisku-luokan uudelleen, jolloin muita saman linjan edustajia nähtiin taas.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alus on epätavallinen, koska se lentää pystyasennossa, ja pilotti seisoo sen ohjaimissa.
Kenraali Carlist Rieekan[lähde]

Slave I, vaikka viritetty olikin, laskeutui ja lensi samassa asennossa kuin muutkin Tuliruiskut. Se laskeutui horisonttaalisesti ajomoottorit kohti maanpintaan ja ohjaamo suoraan ylöspäin. Kun alus nousi ilmaan ja lensi eteenpäin, se kääntyi parasta mahdollista ohjailtavuutta varten 90 astetta seuraavaan asentoon: ohjaamo osoitti tällöin eteenpäin lentosuuntaan ja ajomoottorit taaksepäin. Boba lisäsi siihen myöhemmin vakautusjärjestelmän, joka piti ohjaamon aina osoittamassa "ylöspäin" siten, että ohjaaja oli pystyasennossa. Aluksen sivuille asetettiin painavat, hyttiin kiinnitetyt "siivekkeet", jotka painoivat aina alaspäin ja pitivät hytin samassa asennossa, oli alus sitten laskeutuneena tai lennossa. Slave I:n laaja, himmentävä kuomu takasi lentäjälle erinomaisen näkyvyyden. Slave I:n sisäänkäyti sijaitsi lentoasennossa (ajomoottorit taaksepäin) katsoen alapäässä. Luukku sijaitsi etusiivekkeen ja leveän ohjaamon välissä.

Näkymä Jangon Slave In monitoreista.

Slave I:n ohjaamo sisälsi monia erilaisia monitoreita, kuten aluksen asemonitorin. Kuten yleensä tähtialuksissa, sen monitoriruudut hehkuivat punaisina.

Slave I oli hyvin aseistettu tähtialus, ja jotta sitä ei helposti voitettaisi, sitä viritettiin loputtomasti. Se ryöstettiin Komari Vosan palkkionmetsästyksen aikana suunnilleen Tasavallan suurarmeijan luontiajan sekä Jangon kuolinajan paikkeilla. Kun se oli Jangon omistuksessa, sen aseistukseen kuului kaksi raskasta sädekanuunaa, kuten myös kaksi sarjatulilaserkanuunaa. Aluksen perusaseistuksen ulkopuolella oli kaksi ohjusheitintä, kussakin kolme jäljitinohjusta tai muita ammustyyppejä, sekä laivaston miinanjättimet seismic -räjähteillä varustettuna.

Slave I:ssä oli myös erikoiset, aluksen "mahassa" sijainneet, protonitorpedot jäljittimillä varustettuina. Ampumalla alukseen yhden tällaisen jäljittimen Fett kykeni jäljittämään aluksen jopa hyperaaruusreittejen läpi HoloNet-laitteella. Suurin osa näistä aseista oli piilotettu rungon alle; aluksen panssarilevyt liukuivat tieltä ja aseet tulivat vikkelästi esiin taistelun uhatessa.

Jango lisäsi liitettävän miehistötilan alukseen, sillä alkuperäinen tuliruisku oli tarkoitettu vain lyhyen matkan partioinneille. Kaiken tämän huipuksi Jango omisti kaksi kolmasosaa aluksen lastitiloista voimakkaasti parannelulle Kuatin ajomoottoreille sekä voimageneraattoreille antaen Slave I:lle Kapinallisten Y-siipisen tähtihävittäjän alivalonopeuden, joka oli merkittävän suuri sen kokoiselle alukselle.

Boba Fettin Slave I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slave I:n teknisiä tietoja.
Alukseni rakennettiin nopeutta, ei luksustasoista oleskelua varten.
Boba Fett[lähde]

Kun Jango kuoli Geonosisin taistelussa vuonna 22 eYt, Boba otti isänsä aluksen haltuunsa. Gjon ryösti aluksen 22 BBY Bogg 2:ella, mutta Boba ryösti sen takaisin Aia-nimisen rikollisen kanssa. Kun Aurra Sing vangitsi Boban, kreivi Dooku antoi hänen aluksensa maksuna, mutta Boba sai sen kuitenkin takaisin. Myöhemmin alus vahingoittui taistelussa Asajj Ventressin kanssa ja säästyi täydeltä tuholta vain Anakin Skywalkerin avustuksella, joka myös korjasi aluksen. Vähän ensimmäisen Kuolemantähden tuhoutumisen jälkeen prinssi Xizor hyökkäsi aluksen kimppuun.

Boban otettua Slave I:n haltuunsa hän vei sen jonkin ajan päästä Kuat Drive Yardsille viritettäväksi uudelleen, jotta se sopisi hänen epätavalliseen ammattiinsa. Kaksi sarjatulilaserkanuunaa vaihdettiin ionikanuunaan ja tärähdysohjuksenheittimeen. Pienikokoinen vetosädeprojektori lisättiin auttamaan vangitsemistehtävissä. Ryöstetty sotilastason sensorinhäirintälaite sekä jumitinsäde tekivät aluksen mahdottomaksi havaita tutkalla tai sensorilla, mikä antoi Fettille mahdollisuuden kulkea planeetalle, jopa Imperiumin keskukseen ilman häslinkiä. Hän muutti aseistusta myös vaihtamalla tärkeimmät ohjusheittimet protonitorpedoihin. Fett varastoi myös syöksykiiturin planeettojen kamaroille suuntautuavia matkoja varten ja omisti osan matkustajatilasta pitosellille.

Kun Boba kuskasi jäädytettyä Han Soloa Jabba Desilijic Tiurelle, Fett kohtasi tulitaistelussa kaksi IG-88 murhaajadroidia. IG-88C tuhoutui sillä hetkellä, kun Fett tuli hyperavaruudesta. Hän tulitti kaikilla Slave I:n aseilla sen sijaan että olisi tiedustellut muiden palkkionmetsästäjien läsnäoloa. IG-88D seurasi Fettiä sekuntteja kenttäkumppaninsa tuhon jälkeen ja alkoi häiritä Fettin suojakenttää laserammuksilla.

Slave I lähtemässä Pilvikaupungista

IG-2000 seurasi Fettin alusta kuitenkin Tatooinen ilmakehään, ja Fett aktivoi tilalliset kompensaattorinsa vähentäen vauhtiaan ja hidastaen hyperajoaan. Tämä liike toi IG-2000:n tarkasti Fettin näkyviin, minkä jälkeen Fett hajoitti tämän murhaajadroidialuksen ionikanuunallaan, veti sen lähemmäs vetosäteellä ja laukaisi täyden tärähdysohjusmassan murskaten aluksen kokonaan.

Paettuaan Sarlaccin kidasta Boba varasti Hound's Toothin trandoshaani Bosskilta ja käytti sitä paetakseen huomaamatta. Slave I oli lähtenyt Tatooinen ilmakehästä, missä kapinallisten partio huomasi sen. Se oli jätetty telakalle useita vuosia ennen kuin Boba löysi sen uudestaan. Tuohon aikaan Fett käytti Slave II:ta.

Tämäkin voimakas alus kuitenkin kohtasi loppunsa. "Uudelleensyntyneen" keisari Palpatinen hyökkäyksen aikana Uuden tasavallan kimppuun Boba Fett sai Han Solon kiinni Nar Shaddaalla. Fett vahingoitti Millennium Falconia, mutta silti jatkoi sen jahtaamista. Falcon onnistui pakenemaan ja se korjattiin, mutta Fett odotteli yhä kärsivällisesti kohteensa paluuta. Kyllin pian Solo tuli näkyviin ja kokeili uutta "salamointitykkiään", joka hajoitti Slave II:n kappaleiksi, vaikka Fett pääsikin pakoon.

Boba Fettin Slave I laskeutuneena

On mahdollista, että Fett pakeni Slave II:n pakokapselilla. Aluksen tilalle tuli Slave III, koska toista oli jo käytetty ja nakerrettu liiaksi, ja viimein Slave IV. Kuitenkin jonkin aikaa ennen yuuzhan vongien sotaa Fett onnistui korjaamaan Slave I:n ja käytti sitä ainakin enemmän kuin kerran menetettyään Slave IV:n Shogunila.

Kun Briika Jeban oli vahingoittunut kohdattuaan erään yuuzhan vong -soturin ja yksi soturin vonduun rapupanssarin piikeistä oli lävistänyt Briikan puvun, paljastui, että Slave I oli varustettu hätätilanteen varalta lääkintädroidilla. Taidoistaan huolimatta droidi ei kyennyt pelastamaan Briikaa.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slave I.

Jotkut ihmiset virheellisesti luulevat, että Slave I on saanut inspiraationsa valopylväästä Industrial Light & Magicin ulkopuolella, vaikka Episodi V: Imperiumin vastaiskun taideohjaaja, Niro Rodis-Jamero, on kertonut Slave I:n alkuperäisen suunnittelun tulleen tutkalautasesta. Se oli myöhemmin päällä, kun alusta rakennettiin ILMillä ja joku väitti sen muistuttavan katulamppua, jolloin ihmiset luulivat sen olleen alkuperäinen inspiraatio. Lorne Peterson oli yksi vain kahdesta Slave I:n mallitekijöistä.

Slave I tuhottiin Dark Empire II -sarjakuvassa. Monet muut lähteet osoittavat Boba Fettin käyttävän erilaisia tähtialuksia, vaikka hän jälleen taas jatkoi tuliruiskun käyttöä The Force Unleashedissä. Kuitenkin Karen Travissin myöhemmät työt näyttivät Fettin jälleen lentävän Slave I:llä. On väitetty, että kapteenin istuin, jolla hän istuu, on alkuperäisen Slave I:n alkuperäinen istuin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanoonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]