Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Tasavaltaa edeltävällä aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Tähtiahjo

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Star Forge)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
StarForge.jpeg
Tähtiajo (engl. Star Forge)
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Rakata

Käyttötiedot
Rooli(t)

Tehdas

Aikakausi
Tuhottu

3956 eYt

Liittoutuma

Tähtiahjo (engl. Star Forge) oli suuri alustelakka, jonka Ääretön Imperiumi rakensi 30 000 BBY, viisituhatta vuotta ennen Galaktisen Tasavallan nousua. Se imi energiaa ja materiaa läheisestä tähdestä, mikä yhdistettynä Voimaan, mahdollisti loputtomat resurssit tuottaa aluksia, droideja ja muita sotavarusteita. Rakatat rakennuttivat tämän suunnattoman avaruusaseman käyttäen orjia useilta eri planeetoilta, kuten Corellialta, Coruscantilta, Dantooinelta, Drallilta, Durolta, Kashyyykilta, Manaanilta, Selonialta, Sleheyronilta, Tatooinelta ja Ziostilta. Tätiahjo koitui kuitenkin lajin tuhoksi, koska näiden itsekkyys ja julmuus alkoivat muuttaa koko laitosta. Tämän johdosta Tähtiahjosta tulikin pimeän puolen väline.

Tähtiahjo, nyt teknologian ja pimeän puolen energian yhdistymä, alkoi korruptoida rakentajiaan, jotta kykenisi hallita itse itseään. Tämä johti koko Äärettömän Imperiumin tuhoon. Kun Darth Revan myöhemmin löysi Tähtiahjon, hän ymmärsi laitoksen käytön vaarallisuuden eikä käyttänyt sitä täydellä teholla. Tasavallan laivasto lopulta tuhosi Tähtiahjon, tätä hallinneen Darth Malakin kuoltua valoisalle puolelle palanneen Revanin käsissä.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaaja on päättänyt seurata pimeää puolta, Revan ottaa Tähtiahjon hallintaansa ja käyttää sen voimaa Tasavaltaa vastaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]