Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]
JediOutcastcover.jpg
Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

Raven Software

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä

26. maaliskuuta 2002

Genre

FPS

Pelimuodot

Yksinpeli, moninpeli

Ikäraja(t)

ESRB: K15

Alusta(t)

PC, Mac, Xbox, GameCube

Kronologiset tiedot
Aikajana

12 jYt (Uuden tasavallan aikakausi)

Edeltäjä

Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith

Seuraaja

Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast (lyhennettynä JK2, JKO tai JO) on Tähtien sota -videopeli. Sen tuotti Raven Software ja julkaisi Pohjois-Amerikassa LucasArts ja muualla maailmassa Activision. Se julkaistiin Windowsille, Macintoshille, GameCubelle ja Xboxille. Peli otettiin lähinnä positiivisesti vastaan ja sen edistyneitä valosapelitaisteluita ylistettiin. Pelille on tehty hyvin samankaltainen jatko-osa nimellä Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 12 jYt, muutama vuosi Jedi Knight: Mysteries of the Sith -pelin jälkeen. Kuten edeltäjänsä, se seuraa Kyle Katarnin seikkailuja. Jouduttuaan lähelle pimeälle puolelle lankeamista, Kyle hylkäsi valosapelinsa ja Voiman. Hän sitten alkoi työskennellä jälleen ystävänsä sekä rakkauden kohteensa, Jan Orsin, kanssa tehden tehtäviä Uuden tasavallan hyväksi.

Pelin alussa Mon Mothma ottaa yhteyttä kaksikkoon, pyytäen heitä tutkimaan Imperiumin jäänteiden tukikohtaa Kejimillä. He olivat saaneet vakoiltua viestin tukikohdasta, josta olivat onnistuneet murtamaan muutaman sanan kuten "uudestisyntynyt" ja "jedien laakso". Tukikohdassa kaksikko löytää murhattuja vankeja ja yhteyden toiselle planeetalle Ulkokehällä, missä keisarilliset tekevät kokeita yrittäen yhdistää Voimaa eläviin kohteisiin.

Jan Ors ja Kyle Katarn tunkeutuvat tähän laitokseen ja vapauttavat kolme vankia, mutta Jan joutuu mustien jedien, Tavion Axmisin ja Desannin, vangitsemaksi. Katarn yrittää vapauttaa rakkaansa, mutta Desann sytyttää valosapelinsa eikä Katarn voi muuta kuin taistella hänen kanssaan. Desann kuitenkin voittaa taistelun helposti, mutta jättää Katarnin henkiin sanoen tämän olevan parempi vastustaja Voiman kanssa. Desann sitten määrää Tavionia tappamaan Janin, minkä tämä näyttää tekevän.

Murtunut Kyle matkustaa jedien laaksoon hankkiakseen takaisin kykynsä käyttää Voimaa ja matkustaa sitten Yavin 4:lle pyytääkseen valosapeliaan Luke Skywalkerilta. Luke yrittää varoittaa häntä vaarallisesta polustaan, mutta Kyle ajattelee vain kostoa. Hän ei kuitenkaan tiedä, että kaikki tapahtunut oli lavastettua ja Desann oli seurannut häntä laaksoon, käyttäen sen voimia yhdistäen Voimaa sotilaihiinsa. Desann suunnittelee käyttävänsä armeijaansa Yavin IV:n jeditemppelin valtaamiseksi ja Galaktisen Imperiumin palauttamiseksi. Kun Kyle taistelee voitokkaasti Tavionia vastaan ja säästää tämän hengen, Tavion paljastaa suunnitelman ja kertoo Janin olevan hengissä. Kyle sitten ilmoittaa asiasta Karkurilentueelle ja murtautuu itse Desannin alukselle, mistä löytää Janin hengissä ja vahingoittumattomana.

Suljettuaan Desannin lippulaivan, Doomgiverin, suojakilvet, Kyle laskeutuu pakokapselilla Yavin IV:lle. Siellä hän taistelee tiensä keisarillisten joukkojen läpi ja lopulta tappaa itse Desannin. Pelin lopussa, Kyle hyväksyy opettajan aseman Luken akatemiassa, mutta ensin haluaa viettää omaa aikaa Jan Orsin kanssa.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Dark Forces -saaga
Videopelit
Dark Forces · Jedi Knight · Mysteries of the Sith · Jedi Outcast demo · Jedi Outcast · Jedi Academy
Strategiaoppaat
Dark Forces Manual: Coded Transmissions · Dark Forces: Official Player's Guide · Jedi Knight: Dark Forces II: The Official Strategy Guide
Jedi Knight II: Jedi Outcast: Official Perfect Guide · Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy: Prima's Official Strategy Guide
Pienoisromaanit
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight
Kuunnelmat
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight · The Collector's Trilogy
Sarjakuvat
Sand Blasted · Equals & Opposites · Jedi vs. Sith
Verkkosivut
N.R.I. Reports · The Dark Forces Saga · Kyle Katarn's Tale
[+/–] [muokkaa]