Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Luettavuus ja kappalejako.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Kotoriibox.jpg
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

Obsidian Entertainment

Julkaisija(t)

LucasArts

Pelimoottori

Odyssey Engine

Julkaisupäivä
Genre

Roolipeli

Pelimuodot

Yksinpeli

Alusta(t)

Xbox, Windows, Mac, Linux

Kronologiset tiedot
Aikajana

Vanhan Tasavallan aikakausi

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords on Vanhan Tasavallan aikakauteen sijoittuva roolipeli. Se on jatko-osa suositulle Star Wars: Knights of the Old Republic -pelille. Alkuperäinen peli on BioWaren tuottama, mutta studio oli kiireinen muiden projektien kanssa eikä ehtinyt kehittää jatko-osaa. BioWare kuitenkin suositteli Obsidian Entertainmentia, joka lopulta toimi pelin kehittäjänä. Peli julkaistiin Xboxille 6. joulukuuta 2004 ja tietokoneelle 8. helmikuuta 2005.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Huom: Tämä perustuu kaanoniseen naispuoliseen hahmoon, joka seuraa Voiman valoisaa puolta. Sukupuoli, planeettojen järjestys ja useat muut seikat saattavat vaihdella pelaajan valintojen mukaan.)

Pako Peragukselta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On vuosi 3951 eYt, viisi vuotta jedien sisällissodan jäljeen, ja neljä vuotta siitä, kun valoisalle puolelle palannut Revan lähti omille teilleen tuntemattomaan avaruuteen. Tällöin Revanin alus, Ebon Hawk, palaa pahoin vahingoittuneena Peraguksen aurinkokuntaan kantaen kuutta matkustajaa: Revanin seurueeseen kuuluneita droideja, T3-M4:ää ja HK-47:ää, kahta muuta droidia, 3C-FD:tä ja HK-50:ttä, ja kahta ihmistä, karkotettua jediä ja Kreia nimistä vanhaa naista, jotka ovat tajuttomina. T3-M4 onnistuu ohjaamaan aluksen Peraguksen kaivuulaitokseen, missä jedi asetetaan koltotankkiin parantumaan ja kuolleeksi luultu Kreia jätetään ruumiishuoneelle.

Herättyään ja noustuaan tankista, karkotettu löytää transsista heräävän Kreian sekä voimahäkkiin vangitun Atton Randin. Kolmikko huomaavat pian olevansa ainoat hengissä olevat asemalla, joka on täynnä kuolleita kaivajia ja aggressiivisia kaivuudroideja, jotka ovat alkaneet "kaivaa" kaikkea elollista. Lopulta karkotetulle selviää, että HK-50 on syyllinen laitoksen vahingoille ja hän tuhoaa droidin.

Samalla Galaktisen Tasavallan alus, Harbinger, saapuu Pergukseen. Tämä samainen alus oli aikaisemmin kuljettanut jediä Telos IV:lle, ennen kuin tapahtumien sarja oli johtanut hänen saapumiseensa kaivuuasemalle. Kun jedi, Kreia ja Atton pakenevat Peragukselta Harbingerille, he kohtaavat aluksen täynnä sithejä ja heitä johtavan Darth Sionin. Tällöin Kreia päättää harhauttaa sithlordia samalla kun jedi ja Atton pakenevat aluksen polttoaineputkia pitkin. Sion leikkaa Kreian käden irti valosapelillaan ja karkotettu tuntee uuden oppaansa tuskan kaksikon välille syntyneen siteen johdosta, mutta Atton kehottaa heitä jatkamaan matkaa. He sitten löytävät T3-M4:n ja jatkavat tämän kanssa hangaariin, missä astuvat Ebon Hawkiin. Kaksikon yrittäessä estää sithejä pääsemästä alukseen, vahingoittunut Kreia liittyy heihin ja ryhmä pakenee Ebon Hawkilla joutuen aluksen takaa-ajamaksi. Yrittäessään paeta aurinkokunnasta, ryhmä lentää Peragus II:ta ympäröivän asteroidikehän poikki ja samalla Harbinger ampuu heitä osuen asteroidiin, mitä seuraa räjähdysten sarja, joka tuhoaa kaivuuaseman, asteroidikentän ja itse planeetan.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitusluokat

Lisäluokat:

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tykkitaistelut
Joskus pelaajalle tulee mahdollisuus taistella vastustajiaan vastaan käyttämällä Ebon Hawkin suurta lasertykkiä. Tämä taistelu voidaan käydä joko maan pinnalla sotilaita tai avaruudessa aluksia vastaan ja taistelun tarkoituksena on estää vihollisia pääsemästä alukseen tai tuhota tätä. Tykkitaistelut eivät ole vuoropohjaisia vaan ne muistuttavat FPS-videopelejä.

Kiituriajot
Kiituriajot on yleinen harrastus Vanhan Tasavallan aikaan ja myös pelaaja voi osallistua niihin useilla planeetoilla.

Pazaak
Pelissä yleisimmin kohdattava minipeli on ehdottomasti korttipeli pazaak, jota harjoitetaan jokaisessa vastaan tulevassa kantiinassa sekä useissa muissa paikoissa. Peli tavallisesti alkaa pelaajan valitessa panoksensa sekä käyttämänsä korttipakan, joka koostuu 10 kortista. Tämän jälkeen pelaaja ja tämän vastustaja saavat pakoistaan sattumanvaraisesti eriarvoisia kortteja. Pelaajan tehtävänä on saada edessä oleviensa korttien yhteenlasketuksi summaksi suurempi kuin vastustajallaan, mutta ei saa ylittää 20 pisteen rajaa. Pelissä käytetään myös miinus-merkeillä merkittyjä kortteja, joita käytetään vähentämään korttien kokonaisarvoa rajan ylittyessä. Kolme kättä voittanut voittaa koko pelin.

Tuotantotiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asteriskilla merkityt hahmot ovat juonen kannalta oleellisia.


Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Organisaatiot ja tittelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Knights of the Old Republic
Videopelit
Knights of the Old Republic · The Sith Lords
Sarjakuvat
Knights of the Old Republic · Shadows and Light · Unseen, Unheard · War
Novellit
Labor Pains · Interference · The Secret Journal of Doctor Demagol
Oppaat
KotOR Strategy Guide · TSL Strategy Guide · Chronicles
Handbook · Campaign Guide
Peruutettu
Knights of the Old Republic 3
[+/–] [muokkaa]