Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: The Force Unleashed (videopeli)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bobawhere.jpg

Boba Fett? Boba Fett? Missä?

Tämän artikkelin laatu parantuisi huomattavasti yhdestä tai useammasta uudesta kuvasta.

Tallenna asiaan kuuluva ja kaanoniin kuuluva kuva ja lisää se tänne. Kun asia on mielestäsi kunnossa, voit poistaa tämän huomautuksen.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo Star Wars: The Force Unleashed-videopelistä. Saatat olla etsimässä Star Wars: The Force Unleashed-sarjakuvakirjaa.
SWTFU PS3boxart 160w.jpg
Star Wars: The Force Unleashed
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

LucasArts, n-Space, Krome Studios

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä
Pelimuodot

Yksinpeli, moninpeli

Alusta(t)

Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable, Nintendo DS, N-Gage, PC

Kronologiset tiedot


Seuraaja

Star Wars: The Force Unleashed II

Star Wars: The Force Unleashed on seuraavan sukupolven Tähtien sota -videopeli, joka sijoittuu aikaan Sithin kosto ja Uusi toivo -elokuvien välille. Ollen Star Wars: The Force Unleashed multimediaprojektin keskus, peli julkaistaan Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle, Wiille, PlayStation 2:lle, PlayStation Portablelle ja Nintendo DS:lle. LucasArts työskentelee yhteistyössä Industrial Light & Magic, Pixelux Entertainment ja NaturalMotion yhtiöiden kanssa luodakseen seuraavan sukupolven pelikokemuksen.

Peli oli tarkoitus julkaista marraskuussa 2007, mutta sitä siirrettiin muutamaan otteeseen. Force Unleashed julkaistiin viimein 16. syyskuuta 2008.

Huom! Tarina on Xbox 360:n & PS3:n versio!

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa Kashyyykin planeetalta, josta on löydetty jedi. Keisari lähettää oppilaansa Darth Vaderin etsimään ja tuhoamaan hänet. Taisteltuaan läpi wookieiden Vader kohtaa jedin. Jedi tunnetaan nimellä Kento Marek. Vader voittaa hänet, mutta aistii jonkun paljon vahvemman lähettyvillä, joka sattuu olemaan jedin poika. Vader ottaa pojan mukaansa.

Vuosia myöhemmin lapsi on kasvanut aikuiseksi ja hänestä on tullut Darth Vaderin salainen oppipoika, joka tunnetaan nimellä Galen Marek koodinimi "Starkiller". Keisari ei itsekään tiedä hänen olemassaolosta. Hän on muuten valmis, mutta viimeinen testi vielä puuttuu: hänen on voitettava oikea jedi. Vader lähettää hänet tappamaan jedikenraali Rahm Kotaa, joka on hyökännyt Imperiumin TIE-hävittäjien tehtaaseen Nar Shaddaassa. Hän saa käyttöönsä verhoutumislaitteella varustetun aluksen nimeltä Rogue Shadow, aluksen pilotin Juno Eclipsen ja protokolladroidi PROXYn.

Oppipoika kamppailee tiensä läpi niin Imperiumin kuin Kotan miesten läpi itse Kotan luokse. Kota odotti Darth Vaderia, mutta saikin hänen oppilaansa. Seuraa kaksinkamppailu, jonka seurauksena Kota menettää näkönsä. Oppipoika heittää Kotan ulos avaruuteen. Mutta ensin Kota kertoi, että hän tietää oppipojan kohtalon. Tämä saa oppipojan epäileväksi. Hän palaa takaisin mestarinsa luo. Oppipoika toi Kotan valosapelin hänelle. Vader sanoo, että Imperiumin vakoojat ovat löytäneet Kazdan Paratuksen, romuplaneetta Raxus Primelta. Oppipoika lähtee tappamaan hänet.

Tapettuaan Paratuksen PROXY otaa yhteyden Vaderiin. Vader lähettää oppipojan Feluciaan etsimään ja tuhoamaan jedimestari Shaak Tiitä. Shaak Ti on piileskelynsä aikana ottanut Felucian alkuperäiskansan johtajuuden ja kouluttanut oppilastaan Maris Broodia, jolla on vaikeuksia hallita vihaansa. Kun Shaak Ti aistii sithin lähestyvän, Maris haluaisi taistella, mutta Shaak käskee häntä pysyttelemään poissa, koska Maris ei ole tarpeeksi vahva. Maris suivaantuu tästä ja katoaa. Sillä aikaa oppipoika taistelee tiensä läpi Felucian haasteiden ja kohtaa Shaak Tin. Kovan kamppailun päätteeksi Shaak Ti pudottaa itsensä sarlaccin kaltaiseen kitaan ja oppipoika on suorittanut tehtävänsä. Vader julistaa hänet valmiiksi kohtaamaan itse keisari Palpatinen, jonka jälkeen he yhdessä hallitsisivat galaksia. Mutta oppipojan palattua takaisin keisari ilmestyy ja käskee Vaderin tappamaan oppipoika, jotta Vader voisi osoittaa uskollisuutensa keisarille. Vader lävistää oppilasta valosapelillaan ja heittää oppilaan avaruuteen, mutta pelastaa hänet keisarin tietämättä ja elvyttää hänet. Vader antaa oppilaalle uuden tehtävän: päästäkseen käsiksi keisariin heidän on tehtävä hänelle hämäys. Vader lähettää oppilaan luomaan armeijaa, joka kävisi Imperiumia vastaan. Oppilas on jätetty tutkimusalukseen, joka on syöksymässä kohti aurinkoa. PROXY, Juno ja Rogue Shadow ovat yhtälailla samassa aluksessa. Oppilas pelastaa Junon ja he pakenevat Rogue Shadowilla ja lähtevät suorittamaan oppilaan tehtävää.

Oppipoika epäilee, että kenraali Kota on yhä hengissä ja hän lähtee Nar Shaddaahan etsimään häntä. Kota löytyy eräästä kanttiinista juopuneena ja hän on myös menettänyt näkönsä. Oppipoika vie hänet Rogue Shadowiin ja Kota lupaa auttaa häntä aikeessaan. Sitten Kotaan oli otettu yhteyttä ja he lähtivät Kashyyykiin. Oppipoika ei tiennyt minkä takia, vaan se selvisi vasta perillä: hänen piti pelastaa senaattori Bail Organan tytär, prinsessa Leia Organa. Tehtyään tämän oppipoika halusi puhua senaattorin kanssa, mutta Kota kertoi, että hän oli mennyt etsimään toisia jedejä ja yksi heistä oli Shaak Ti ja nyt hän oli siis kadonnut Feluciaan. He lähtevät Feluciaan, jossa Maris Brood pitää Bail Organaa vaihtovaluuttana, jos Darth Vader sattuisi löytämään hänet. Ilman mestarinsa opastusta hän on kääntynyt pimeälle puolelle. Oppipoika löytää senaattorin ja kamppailee ensin Bull Rancoria ja sen jälkeen Broodia vastaan ja voittaa heidät, mutta Brood anoo armoa ja vannoo hylkäävänsä pimeän puolen. Oppipoika päästää hänet menemään. Bail Organa sanoi, että Brood muistutti häntä eräästä toisesta nuoresta jedistä, joka kääntyi pimeälle puolelle. Oppipoika ottaa yhteyden Vaderiin ja pyytää häneltä neuvoa, koska galaksin tarvitsi tietää, ettei Imperiumi ole voittamaton. Vader ehdottaa Raxus Primella olevan Tähtituhoaja-telakan tuhoamista, koska Tähtituhoaja oli Imperiumin tuoman pelon symboli. Juno ei oikein pitänyt siitä, että oppipoika vieläkin palveli Vaderia. Tämä lisäsi oppipojan ristiriitaisia tunteita.

Raxus Primella oppipoika otti käsiinsä malmitykin ja ampui sillä suoraan kohti telakkaa. Telakka tuhoutui ja kaikki tähtituhoajat sen ympäriltä. Oppipoika ohjasi yhden niistä Voiman avulla alas. Telakan tuho sai koko galaksin huomion ja oli seuraavan askeleen vuoro. Sen jälkeen oppipoika ja muut suuntasivat Jeditemppelin raunioihin etsimään lisätietoa oppipojan isästä Kento Marekista. Temppelissä oppipoika tapasi myös oman pimeän puolensa Darth Starkillerin mutta voitti tämän taistelussa. Taistelun jälkeen Vaderin oppilaan käsi muuttuu Darth Starkillerin kädeksi ja sen jälkeen kuulu Darth Starkillerin ääni "Et voi ikinä paeta minua" sen jälkeen hänen kätensä muuttuu takaisin ennalleen. Nyt oppipoika oli saanut kasattua tarvittavan liiton. Sopimus kapinan aloittamisesta allekirjoitettiin Corellialla, mutta ennen kuin se ehdittiin ratifioida Darth Vader ilmestyi ja paljasti oppipojalleen hänen todelliset tarkoitukset: Vader ei koskaan aikonut tuhota keisaria oppipoikansa kanssa, vaan käyttää häntä löytämään Imperiumin viholliset, jotta keisari voisi teloittaa heidät. Vader oli jo tappaa oppipojan, mutta Obi-Wan Kenobiksi naamioitunut PROXY hyökkäsi Vaderin kimppuun ja oppipoika pääsi turvaan Rogue Shadowille. Vader tuhosi PROXYn ja vei Bail Organan, Garm Bel Ibliksen, kenraali Kotan ja senaattori Mon Mothman mukanaan.

Oppipoika ja Juno päättivät hankkia vangit takaisin, jotta kapina voisi syttyä. Oppipoika meditoi nähdäkseen mihin vangit oltiin viety. Hän näki valtavan, yhä rakenteilla olevan avaruusaseman, Kuolemantähden. Oppipoika ja Juno lähtivät saman tien sinne. Oppipoika tiesi, ettei hän enää palaa, kun tämä on ohi, joten Juno käytti viimeisen mahdollisuutensa tunnustaakseen rakkautensa oppipojalle ja suuteli häntä. Sitten oppipoika lähti ja löysi keisarin, Vaderin ja vangit. Keisari käski Vaderin hoidella oppipoika. Kovan kamppailun päätteeksi oppipoika voitti.

Tässä kohtaa tulee kaksi erilaista loppuratkaisua.

Virallinen loppu: Voitettuaan Vaderin keisari käski oppipoikaa tappamaan Vaderin. Mutta Kota nappasi keisarin valosapelin ja yritti hyökätä hanen kimppuunsa, mutta Kota sai kärsiä hänen salamoistaan. Bail Organa huusi oppipoikaa apuun. Oppipoika hyppäsi väliin ja alkoi taistella itse keisaria, Darth Sidiousta, vastaan. Oppipoika voitti, mutta Kota kielsi häntä tappamasta häntä. Silloin Keisari alkoi taas käytää sithsalamoitaan Kotaaan mutta oppipoika tuli väliin torjumaan sithsalamoita käsillään. Sen jälkeen räjähti. Tämä räjähdys kuitenkin koitui oppipojan kuolemaksi (ainakin niin luultiin). Keisari ja Vader olivat epäonnistuneet. Sitten Bail Organa, Garm Bel Iblis ja Mon Mothma päättivät Kashyyykissä perustaa Kapinaliiton jatkaakseen sitä, minkä oppipoika aloitti. Samaan aikaan Juno ajatteli häntä ja Kota kertoi, että hänestä oli viimein tullut yhtä Voiman kanssa. Juno sen jälkeen arvasi, että Kota tiesi kaiken aikaa, että hänen pelastajansa oli se sama henkilö joka melkein tappoi hänet. Kota ei kuitenkaan tehnyt mitään hänelle, koska hän aisti hänessä yhden pienen valonsäteen, jossa toivo eli. Se valonsäde oli Juno Eclipse. Star Wars: The Force Unleahsed II jatkaa tarinaa kun Galen Marekista tehtiin klooni.

Epävirallinen loppu: Voitettuaan Vaderin keisari käski oppipoikaa tappamaan Vaderin. Mutta Kota nappasi keisarin valosapelin ja yritti hyökätä hanen kimppuunsa, mutta Kota sai kärsiä hänen salamoistaan. Bail Organa huusi oppipoikaa apuun, mutta kostonhaluisena oppipoika keskittyi Vaderiin ja kävi hänen kimppuunsa. Nyt oppipoika tappoi Vaderin ja keisari tappoi Kotan. Sitten keisari pyysi oppipoikaa hänen rinnalleen, mutta oppipoika hyökkäsi keisarin kimppuun mutta keisari lennätti oppipojan sithsalamoillan ikkunanläpi. Sitten Juno tuli paikalle Rogue Shadowin kanssa ja keisari paiskasi aluksen oppipojan päälle. Oppipoika selvisi tästä ihmeen kaupalla, mutta hänestä oli tullut pitkälti Vaderin kaltainen. Keisari antoi hänelle Sith Stalker Haarniskan jonka tarkoitus on saada puvun käyttäjän viha esiin. Sith Stalker Haarniskan vyössä on kuusi eri valosapelia Galen Marekin vanha valosapeli, Rahm Kotan valosapeli, puolet Darth Maulin valosapelista, Shaak Tin valosapeli, Kazdan Paratuksen sauvan pää ja Darth Vaderin valosapeli. Keisari Palpatine teki Galen Marekista lojaalin salamurhaajan siihen asti, kunnes hän löytää itselleen uuden oppipojan. Star Wars: The Force Unleashed Ultimate Sith Edition jatkaa epävirallista tarinaa Epävirallisesta lopusta.

Ultimate Sith Edition[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: The Force Unleashed Ultimate Sith Edition sisältää Star Wars: The Force Unleashed -pelin sekä kaikki ladattavissa olevat sisällöt. Peli sisältää myös kolme uutta bonus tasoa joista yksi sijoittuu Raxus Prime-tason ja Kuolemantähti-tason väliin. Kaksi muuta bonus tasoa sijoittuvat Epävirallisen lopun jälkeiseen aikaan kun oppipojasta on tullut Keisari Palpatinen uusi oppilas ja universumin voimakkain sith. Nämä kolme uutta tasoa sijoittuvat Coruscantiin, Tatooinelle ja Hothille. Ne voi myös ostaa Xbox Livestä ja Playstation Networkista. Ainoastaan Hoth-taso on pelkästään uudessa Ultimate Sith Editionissa eikä se kuulu ladattavaan sisältöön. Tatooine-taso sijoittuu Star Wars Episodi IV: Uuden Toivon tapahtumiin. Hoth-taso sijoittuu Star Wars Episodi V: Imperiumin Vastaiskun Hothin taisteluun. Star Wars: The Force Unleashed Ultimate Sith Edition tuli kauppoihin Xbox 360:lle ja PS3:lle 6. marraskuuta 2009. Peli tuli myös PC:lle 27. marraskuuta 2009.

Ultimate Sith Editionin tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minä en epäonnistu mestari.
Darth Starkiller sithmestarilleen Darth Sidiousille[lähde]

Jeditemppeli

Jeditemppeli-taso sijoittuu aikaan ennen alkuperäisen pelin loppua. Aikaan kun Galen Marek lähti Jeditemppelin raunioihin etsimään lisätietoa isästään Kento Marekista. Temppelissä oppipoika tapasi myös oman pimeän puolensa Darth Starkillerin mutta voitti tämän taistelussa. Taistelun jälkeen Vaderin oppilaan käsi muuttuu Darth Starkillerin kädeksi ja sen jälkeen kuulu Darth Starkillerin ääni "Et voi ikinä paeta minua" sen jälkeen hänen kätensä muuttuu takaisin ennalleen.

Tatooine

Tatooine-taso sijoittuu 2 vuotta Epävirallisen lopun jälkeen kun oppipojasta on tullut universumin voimakkain sith lordi ja on saanut nimekseen Darth Starkiller. Darth Starkiller on saanut keisarilta tehtävän mennä Tatooinelle etsimään R2-D2:ta ja C-3PO:ta. Darth Starkiller suuntaa Jawojen ja Tuskenin ratsastajien läpi Jabban palatsiin tapaamaan Jabbaa mutta hän pudottaa Darth Starkillerin Rancorin ruoaksi. Mutta hän tappaa Jabban rancorin ja suuntaa kohti Mos Eisleytä. Matkalla hän tapaa palatsin romuttamossa PROXYn. Ja myöhemmin hän tapaa Boba Fettin mutta voittaa tämän taistelussa. Sen jälkeen Darth Starkiller ajaa isolla kiiturilla Mos Eisleyiin jossa hän tapaa Obi-Wan Kenobin mutta tappaa hänet ja tuhoaa hänen haamunsa salamointivoimalla. Sen jälkeen Darth Starkiller asettaa jäljittimen Millenium Falconiin. Ja Millenium Falcon lähtee kohti Alderaania.

Hoth

Hoth-taso sijoittuu 3 vuotta Tatooine-tason jälkeen kun oppipojasta on tullut universumin voimakkain sith lordi ja on saanut nimekseen Darth Starkiller. Taso sijoittuu Hothin taisteluun. Taso alkaa kun kapinallis alukset hyökkäävät AT-AT:ta kohti ja Darth Starkiller on yhden niistä kyydissä. Yht'äkkiä AT-AT:sta lentää punainen valosapeli yhtä alusta päin joka on ilmassa. Sen jalkeen Darth Starkiller hyppää AT-AT:sta pois tavoitteenaan tappaa kapinallis johtaja Luke Skywalker. Darth Starkiller suuntaa kohti Echo-tukikohtaa tappaen useita vastaaan tulevia kapinallisia ja Wampoja. Lopulta hän kohtaa Skywalkerin ja sanoo "Me tapaamme viimenkin Vaderin poika" ja Skywalker vastaa "Olet väärässä minun isäni oli Jedi, Vader murhasi hänet" ja Darth Starkiller vastaa "Niin sinulle on siis kerrottu" ja sen jälkeen he rupeavat taistelemaan. Taistelu päätteeksi Skywalker pakenee ja avaa voimalla oven jonka takana on 3 Wampaa estääkseen Starkilleriä. Darth Starkiller tappaa kaikki 3 Wampaa ja lähtee Skywalkerin perään. Myöhemmin Darth Starkiller on taas tappanut useita kapinallisia ja kohtaa taas Skywalkerin. Taistelu päätteeksi Luke kääntyy pimeälle puolelle ja alkaa käyttää pimeän puolen voimia Starkilleriä vastaan. Sen jälkeen Starkiller lyö valosapelillaan Skywalkerilta käden poikki ja näkee että Millennium Falcon yrittää paeta. Darth Starkiller pysäyttää Millenium Falconin voiman avulla ja sanoo Skywalkerile "Sinä olet voimakas Skywalker. Vihasi voi olla ainoa tapa pelastaa ystäväsi" sen jälkeen Luke Skywalkerin silmät muuttuvat kaltaisiksi ja hän syökseen sithsalamoita kädestään Starkilleriä päin mutta hän torjuu sen valosapelinsa avulla. Taistelun päätyttyä Starkiller päästää Millenium Falconin irti ja lentää pakoon. Sen jälkeen Darth Starkiller kävelee Skywalkerin luo ja Skywalker kumartaa uudelle Sith mestarilleen Darth Starkillerille.

Jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: The Force Unleashed II tulee kauppoihin 26. lokakuuta 2010. Trailer [1]

Virallinen nettisivu: [2]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelattavat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Sith Editionin uudet sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatiot ja tittelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Sith Editionin uudet lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulkuneuvot ja alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä C4 ei löytynyt
  2. http://www.gamepro.com/nintendo/wii/games/previews/173588.shtml

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]