Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Suuri ReSynkronisaatio

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Suuri ReSynkronisaatio oli tapahtuma, jonka seurauksena Galaktisen Tasavallan byrokratian ajanhallintajärjestelmä perustettiin 35 eYt. Näitä vuosia käytettiin Tasavallan virallisissa asioissa. Siitä lähtien sitä käytettiin päivämääräjärjestelmänä: Geonosisin taistelu oli vuodella 13, Suuri jedipuhdistus vuodella 16, Yavinin taistelu vuodella 35, sekä Endorin taistelu vuodella 39. Ruusanin seitsemäs taistelu oli vuodella 964BrS.

Päivämäärät (vuodet, päivät ja kuukaudet) kirjoitettiin seuraavasti:

[Vuosi]:[Kuukausi]:[Päivä]
esim. 13:5:21

Vuodet ReSynkronisaation jälkeen kirjoitetaan tavallisesti (vain vuosiluku), mutta vuodet ennen sitä kirjoitettiin seuraavasti: 'vuosi' ja perään BrS. BrS on englanninkielinen lyhenne, Before reSynchronization: Ennen reSynkronisaatiota.

esim. 4,965 BrS

Tämä päivämääräjärjestelmä pidettiin yhä julkisena silloinkin, kun vuonna 19 eYt Galaktinen Imperiumi nousi valtaan, vaikka monet keisarilliset pitivät tätä nousunvuotta järjestelmän alkuvuotena. Suurta ReSynkronisaatiota pidettiin yhä voimassa Uuden tasavallan aikoihin, mutta 25 jYt se korvattiin Galaktisella peruskalenterilla, jonka mukaan Yavinin taistelu oli aloitusvuotena.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]