Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Taistelumeditaatio

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Taistelumeditaatio oli kyky, jonka avulla Voimaa käyttänyt henkilö kykeni kohottamaan liittolaistensa moraalia taistelussa sekä laskemaan vihollistensa halua taistella. Tämän kyvyn avulla kyettiin myös koordinoimaan kokonaisia laivastoja, minkä johdosta se kykeni tuottamaan parhaimman mahdollisen tuloksen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelumeditaation tekivät tunnetuksi muinaiset jedimestarit Odan-Urr, Arca Jeth ja Nomi Sunrider. Odan-Urr käytti kykyä yhdistymissodissa, kun taas Arca Jeth käytti sitä menestyksekkäästi Onderonin petosodissa. Taistelumeditaatio oli myös Bastila Shanin käytössä, joka oli ehkä ainoa, joka koskaan oppi hallitsemaan kykyä täysin. Hän käytti sitä jedien sisällissodassa ja oli kyvyn ansiosta yksi Tasavallan avaintekijöistä sodassa.

Suurmestari Yoda oli myös kyvykäs taistelumeditaation käyttäjä. Hän käytti sitä muun muassa Kashyyykin taistelussa. Myös sekä Yarael Poof että Oppo Rancisis käyttivät kykyä kloonisodissa.

Pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelumeditaatio ei ollut ainoastaan Voiman valoisan puolen käytössä. Voimakkaat pimeän puolen käyttäjät kykenivät myös hallitsemaan sotilaitten mieliä. Tätä taistelumeditaation muunnosta kutsuttiin sithien taistelukoordinaatioksi. Myöhemmin Darth Caedus kutsui sitä sithien taistelumeditaatioksi.

Tunnetut käyttäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asteriskilla (*) merkityt henkilöt ovat mahdollisia kyvyn käyttäjiä.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]