Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.Tämä on suositeltu sivu.

Talon Karrde

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Karrde-headshotdarkforce.jpg
Talon Karrde
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

Ennen 31 eYt[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen [2]

Sukupuoli

Mies[2]

Pituus

Noin 170 cm[1]

Hiusten väri

Mustat[3]

Silmien väri

Vaalean siniset[4]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Et voi soittaa edes vaimollesi yhteysradiolla ilman, etteikö Talon Karrde tietäisi siitä.
―Han Solo[lähde]

Talon Karrde oli salakuljettaja ja tietokauppias, joka hallitsi alamaailman tietokauppaa. Hän aloitti uransa Jorj Car'dasin järjestössä, jonka keskuudessa hän nousi nopeasti korkeaan asemaan, aina yhdeksi Car'dasin lähimmistä avustajista. Kun Car'das katosi 0 jYt, Karrde valtasi koko järjestön nopeasti ja hiljaa jotta sisäinen riitely vältettäisiin. Jo silloin salakuljetus- ja tietokauppajärjestö oli huomattavan laaja, ja kun Jabba Desilijic Tiure kuoli 4 jYt, Karrde onnistui kokoamaan suurimman osan sen jäänteistä osaksi omaa organisatiotaan ja siten noustamaan sen suurimmaksi salakuljetusjärjestöksi galaksissa. Karrde tunnettiin rehellisenä ja kunniantuntoisena miehenä, minkä lisäksi hänen onnistui pitää matalaa profiilia huolimatta korkeasta asemastaan alamaailman keskuudessa.

9 jYt Karrde joutui pakosta sekaantumaan galaktiseen sisällissotaan, jossa hän oli siihen asti onnistunut pysymään puolueettomana, sen jälkeen, kun oli pelastanut tyhjään avaruuteen eksyneen Luke Skywalkerin ja osittain vastoin tahtoaan joutunut auttamaan tätä välttämään Imperiumin johtajan, suuramiraali Thrawnin yrityksen vangita Skywalkerin. Thrawn asetti palkkion Karrden vangitsemisesta, minkä seurauksena Karrde paljasti Katana-laivueen sijainnin Uudelle tasavallalle—sen salaisuuden hän oli onnistunut säilyttämään niistä päivistä saakka, kun oli työskennellyt Car'dasille. Karrde myös organisoi Salakuljettajien liiton, joka edusti salakuljettajia Uudessa tasavallassa ja auttoi näitä taistelussa Thrawnia vastaan. Kun Thrawn kukistui, Karrde pysyi yhä hyvissä väleissä Skywalkerin ja Solojen kanssa, vaikka suurin osa Uuden tasavallan johtajista piti häntä epäluotettavana hänen rikollisen menneisyytensä vuoksi.

Kymmenen vuotta myöhemmin Karrde lähti etsimään Car'dasia, jonka rangaistusta hän oli kauan pelännyt, mutta jonka hallusta hän toivoi löytävänsä kopion Caamas-dokumentista, jonka avulla vahingoittuneen dokumentin löytymisen aiheuttama poliittinen kriisi olisi saatu päätökseen. Car'dasilla ei ollut dokumenttia, mutta hänen hallussaan oli tietoa, joka auttoi paljastamaan huijauksen Thrawnin paluusta. Imperiumin jäänteiden ja Uuden tasavallan välillä solmitun rauhansopimuksen seurauksena Karrde muutti organisaationsa tiedonvälitystoimistoksi, jonka tehtävänä oli ylläpitää luottamusta molempien hallitusten välillä. Samalla hän menetti luotetuimman alikomentajansa Mara Jaden, kun tämä avioitui Skywalkerin kanssa ja siirtyi viettämään jedin elämää. Kun yuuzhan vongit kuusi vuotta myöhemmin hyökkäsivät, Karrde uudelleenkäynnisti Salakuljettajien liiton taistelemaan näitä vastaan ja itse esiintyi merkittävässä osassa yhdessä Lando Calrissianin ja pitkäaikaisen ystävänsä Booster Terrikin kanssa auttaessaan jedien puolella ollutta valtionpäällikköehdokasta Cal Omasia voittamaan vaalit kriisin aikana. Kun Vapaiden liittojen galaktinen allianssi julisti jedit valtion vihollisiksi 40 jYt, Karrde luovutti organisaationsa jedien käyttöön, koska hänestä oli tullut näiden vakaa tukija aikaisemman puolueettomuuden pyrkimyksensä vastaisesti.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kohoaminen arvoasteikossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon Karrde on yksi tärkeimmistä tekijöistä alamaailmassa; useimmat vain eivät tiedä sitä, eikä se ole mikään sattuma. Hän on kehittänyt maineen yhtenä harvoista tietokauppiaista […] joihin älyllinen, rahakas olento voi luottaa—enemmän kuin keskimäärin, tarkoitan. Kunniallinen on sana, jota harvoin käytetään laillisuuden rajalla toimivista, mutta Karrde on yksi niistä harvoista, joihin sillä viitataan säännöllisesti.
Wrenga Jixton Imperiumin turvallisuusosaston raportissa Talon Karrdesta[lähde]

Karrde syntyi joskus ennen vuotta 31 eYt planeetalla, jonka hän aina piti salassa—hän epäili, että muut luokittelisivat hänet jonkin politiikan kannattajaksi sen perusteella—ja aloitti rikollisen uransa jo nuorena miehenä.[1][4][12] Hän aloitti uransa työskentelemällä Jorj Car'dasille, joka johti salakuljetukseen ja tietokauppaan erikoistunutta organisaatiota. Sen osana Karrde nousi nopeasti arvoasteikossa ja sai samalla paljon kokemusta sekä salakuljetuksesta että tietokaupan alalta.[4] Vuonna 6 eYt Karrde työskenteli navigaattorina ja sensoriasiantuntijana yhdellä Car'dasin aluksista, jonka kapteenina oli mies nimeltä Hoffner; Karrde työskenteli kaikkiaan kaksi vuotta Hoffnerin alaisuudessa. Erään salakuljetuskeikan aikana Karrde ohjelmoi heille lyhyen, sokean hyperavaruushypyn, jotta he pääsisivät pakoon parin Carrack-luokan kevyen risteilijän itsepäistä takaa-ajoa. Hyppy päättyi suoraan Dreadnaught-luokan raskaan risteilijän eteen ja peloissaan he pakenivat uudelleen vaurioittaen vakavasti hyperajoaan sokeassa hypyssä ja tappaen useita miehistön jäseniä. Vasta myöhemmin tutkiessaan sensoreiden tallenteita Karrde tajusi, että paikalla oli ollut pari sataa risteilijää; hän oli löytänyt legendaarisen Katana-laivueen. Hän opetteli koordinaatit ulkoa ennen kuin poisti ne aluksen navigointitietokoneesta; hän ei uskonut kenenkään muun miehistön jäsenen tietävän paikkaa. Hän tiesi, että löytö voisi tehdä hänestä rikkaan miehen, mutta hänellä ei ollut tarvittavia varoja, jotta hän olisi voinut hyödyntää löytöään.[4][13] Karrde toimi uransa alkuvaiheessa myös pilottina ja houkutteli nuoren Ellorin avukseen muutaman salakuljetuskeikan tekemiseen ja näin saaden duron aloittamaan salakuljettajan elämän.[14]

Talon Karrde

Myöhemmin Karrde oli yhteydessä nuoreen Wedge Antillesiin ja yritti palkata tämän, mutta Antilles kieltäytyi tarjouksesta; niihin aikoihin Karrdella oli erittäin hyvä, joskin melko huomiotaherättämätön maine, eikä hänestä kulkenut negatiivisia huhuja.[15] Huolimatta siitä, että Karrde suosi huomaamattomampaa toimintatapaa, hänen onnistui luoda yhteyksiä useisiin alamaailman jäseniin, joihin kuuluivat muiden muassa Billey, Samuel Tomas Gillespee, Jett ja Fenig Nabon, Par'tah, Lando Calrissian ja Booster Terrik.[1][3][5][15][16] Karrden tuttavuus Terrikin kanssa ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän palkkasi avaruusmatkaajan kiusaamaan kilpailevaa tietokauppiasta ja salakuljettajaa sen jälkeen, kun Terrik oli sekaantunut Karrden liikeasioihin liian monta kertaa.[17] Suhde kuitenkin kehittyi ystävällismieliseksi kilpailuksi, kun heidän yhteinen kiinnostuksensa ja taitonsa johtivat heidät tekemään yhteistyötä. Karrde yleensä pääsi voitolle heidän yhteisissä hankkeissaan, mutta molemmat pitivät toisiaan arvokkaina työtovereina.[15] Kun Terrik joutui Kesseliin, Karrde auttoi Car'dasia liittämään suurimman osan Terrikin järjestöstä omaansa.[15][18] Alamaailma ei ollut suinkaan ainoa Karrden lähde yhteistyökumppaneille; hänellä oli liittolaisia useissa galaksin merkittävissä organisaatioissa, kuten Tarn Innis, joka työskenteli Imperiumin armeijan varusteosastolla.[19]

0 eYt Car'das äkkiä katosi vieden mukanaan suuren henkilökohtaisen tietovarastonsa. Karrde, josta siihen mennessä oli tullut yksi Car'dasin tärkeimmistä alipäälliköistä, keskusteli muiden johtajien kanssa siitä, mitä järjestölle pitäisi tehdä, kun Car'das oli ollut poissa kolme kuukautta. Sisäinen kiistely uhkasi muuttua veriseksi yhteenotoksi, jolloin esitettiin ehdotus, että jokainen alipäällikkö ottaisi osansa järjestöstä ja jatkaisi omillaan. Sen sijaan Karrde valtasi koko järjestön, syrjäyttäen muut alipäälliköt ja ilmoittaen johtavansa koko toimintaa siitä eteenpäin käytännössä vuorokauden sisällä.[4][20] Kaksi muuta alipäällikköä yritti heti valloittaa järjestön takaisin itselleen, mutta Karrde torjui yritykset ja jo aikaisin 0 jYt hän oli vakiinnuttanut asemansa uutena johtajana.[20][21] Hyvin pian hän sai maineen luotettavana ja kunniallisena, jos sellaisia sanoja yleensä edes saattoi käyttää kenestäkään alamaailman jäsenestä. Karrden järjestö ei kilpaillut laajuudessa samassa luokassa Mustan Auringon tai huttien kajidicien kanssa, mutta häntä pidettiin yhtenä alamaailman suurista nimistä ja merkittävänä tietokauppiaana. Hänellä oli silti suunnitelmia laajentaa toimintaansa entisestään, vaikka hän mielummin piti matalaa profiilia ja salasi järjestönsä todellisen laajuuden. Vain sellaiset, jotka olivat todella hyvin perillä asioista, tiesivät Karrden todellisen aseman, vaikka hänen merkityksensä oli kyllä selvä myös Imperiumin turvallisuusvirastolle jo hänen uransa alkupuolella.[21] Ainakin aluksi Karrden organisaatio jatkoi vanhalla nimellään, Car'daseina, mutta ajan kuluessa nimi jäi pois käytöstä.[8][22] Seuranneiden kolmen vuoden aikana aikaisemmat alipäälliköt tai näiden tukijat tekivät kuusi muutakin yritystä vallata organisaatio takaisin sen jälkeen kun kaksi ensimmäistä oli kukistettu, mutta myös ne kukistettiin yksi toisensa jälkeen. Kuulusteluissa neljän yrityksen johtohahmot tunnustivat, että Car'das itse oli tukenut heitä yrityksessä valloittaa järjestö. Karrde oli huolissaan siitä, että Car'das mahdollisesti halusi organisaationsa takaisin ja pelkäsi aiempaa pomoaan, joka oli ollut häikäilemätön, kuolettava ja ilmeisesti tiennyt tapahtumista etukäteen ollen siten lähes pysäyttämätön.[20]

Karrde piti tiukasti kiinni puolueettomuudestaan galaktisessa sisällissodassa, vaikka auttoi sen molempia puolia silloin, kun itse hyötyi siitä parhaiten, mutta varoi samalla julistamasta uskollisuuttaa kummallekaan osapuolelle. Hänellä ei ollut mitään halua sekaantua galaktiseen politiikkaan missään merkittävässä roolissa.[3][14] Karrde käytti lippulaivanaan pitkälle muokattua rahtialusta Wild Karrdea, jonka oli varustanut huipputehokkaaksi. Hänellä oli oma toimistonsa aluksessa, jossa hän kävi läpi suunnattomia tietomääriä, jotka hänelle lähetettiin sensorihämäyksellä varustetulle alukselle.[14][23] Sen lisäksi hänellä oli ylellinen huvijahti Uwana Buyer, vaikka Karrde itse piti enemmän Wild Karrdesta, ja hän käyttikin huvijahtia vain peitetehtävissä tai tehdäkseen vaikutuksen mahdollisiin liiketuttaviinsa.[24] Näihin aikoihin Karrde teki myös jonkinasteista yhteistyötä Billeyn organisaation kanssa, mihin toisinaan viitattiin ilmauksella Salakuljettajien liitto.[22]

1 jYt Karrde vietti jonkin aikaa Corellialla Doaba Guerfelissa, missä hän palkkasi agentin tekemään joitakin pieniä toimituksia ja heikentämään kilpailleen Shalera-nimisen huttin asemaa.[22] Sen jälkeen hän siirtyi Tatooinelle, Mos Eisleyyn etsimään lisää agentteja. Koska Karrde kohteli työväkeään erittäin hyvin, häntä pidettiin toivottavana työnantajana ja hänen onnistuikin palkata useista agentteja, jotka vastasivat hänen luottamukseensa itsepäisellä uskollisuudella Karrdea kohtaan.[5][12][22] Samoihin aikoihin Karrde myi tietoja keisarillisten joukkojen liikkeistä Kapinaliitolle. Vaikka Karrde yritti toimillaan ylläpitää tasapainoa, tietojen myynti suututti Imperiumia ja Karrde joutui sen seurauksena Keisarin mustalle listalle ja hänen pidättämisestään tarjottiin palkkiota. Zuckuss ja toinen palkkionmetsästäjä yrittivät saada palkkion ja sen toivossa järjestivät tapaamisen toisen metsästäjän ja Karrden välille Wild Karrdella. Zuckuss salakuljetettiin sisään ja kun epäluuloinen Karrde kutsui vartijansa paikalle palkkionmetsästäjät hyökkäsivät. He onnistuivat kukistamaan Karrden vartijat ja vangitsemaan hänet. Karrde luovutettiin vangittavaksi Bestinen lähellä Tatooinessa, mutta hän pääsi pian pakenemaan, kun kapinalliset vapauttivat hänet ja lukuisia muita vankeja.[25]

Talon Karrde tutkii verkostonsa lähettämiä tietoja.

4 jYt Karrde sai palvelukseensa nuoren salakuljettajan nimeltään Aves, josta aikanaan tuli yksi Karrden lähimmistä työtovereista ja neuvonantajista.[5][14] Saman vuoden aikana Karrde palkkasi Fenig Nabonin tekemään hänen puolestaan tavarantoimituksen Sullustiin, missä Karrde tiesi Kapinaliiton laivaston valmistautuvan hyökkäykseen Galaktista Imperiumia vastaan. Hän oli kuullut myös Jabba Desilijic Tiuren kuolemasta Leia Organan käsissä, minkä lisäksi hän kuuli ensimmäisten joukossa uutisen Luke Skywalkerin voitosta taistelussaan keisari Palpatinea ja Darth Vaderia vastaan samaan aikaan, kun Kapinaliitto oli onnistunut tuhoamaan toisen Kuolemantähden. Hän tajusi, että galaksin voimatasapaino oli muuttunut rajusti ja arveli Skywalkerin elvyttävän vanhan jediritarikunnan. Hän arveli, että uutinen oli huono alamaailman kannalta, koska jedit puolustaisivat lakia ja järjestystä uudessa kapinallisten hallituksessa ja kävisivät myös salakuljettajien kimppuun. Skywalker yksinäänkin saattoi olla uhka Karrden salakuljetustoiminnalle, mutta toisaalta Jabban kaatumisen seuraukset avasivat huomattavasti suurempia mahdollisuuksia.[5]

Kun Nabon palasi, Karrde odotti tätä Socorrolla Black Dust Tavernassa, missä he keskustelivat tapahtumien saamasta käänteestä ja vaihtoivat saamiaan tietoja. Karrde sai jopa hieman krediittejäkin, kun hän kertoi Nabonille Han Solon selviytymisestä ja siitä, miten tämä oli paennut Jabban vankeudesta. Karrde oli päättänyt hyötyä tilanteesta ja laajentaa organisaatiotaan, ja hän oli valmis tarjoamaan Nabonille paikkaa järjestössään, josta tämä kuitenkin kieltäytyi. Kieltäytymisen jälkeenkin Karrde tarjosi tälle tiedonhankintakeikkaa: hän tahtoi löytää uuden paikan tukikohdalleen jostakin, missä hänellä olisi tilaa tehdä huomattavia laajennuksia, mutta joka olisi samalla turvassa jedeiltä. Nabon lupasi etsiä sopivanpaikan ja sai puolestaan hieman krediittejä Karrdelta kertomalla tälle tietoja Black Dust Taverniin juuri saapuneesta Ghitsa Dogderista. Karrde poistui paikalta, kun baarissa alkoi tappelu, ja jätti Nabonin maksamaan heidän korkean juomalaskunsa hyvityksenä siitä, että Karrde oli maksanut ylihintaa Dogderia koskeneista tiedoista.[5]

Laajentamismahdollisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nabon: ”Paljon hyvää väkeä on nyt irrallaan, kun Jabba on poissa.
Karrde: ”Kyllä. Luulen, että kestää jonkin aikaa ennen kuin kenelläkään on voimavaroja kiinnittää huomiota meihin.
Nabon: ”Ja vielä kauemmin ennen kuin huttit, tai ainakaan Jabban klaani, kokoavat joukkonsa.
Karrde: ”Olen päättänyt, että nyt on hyvä aika laajentaa.
―Fenig Nabon ja Talon Karrde[lähde]

Karrde näki hutt Jabban kuoleman täydellisenä tilaisuutena laajentaa omaa rikollisjoukkoaan vieläkin suuremmaksi, ja kuten hän oli kertonut Nabonille, hän tahtoi rakentaa suuren, salaisen tukikohdan. Nabonin tiedustelut lopulta johdattivat tämän Myrkrille, syrjäiselle planeetalle, jonka kasvien metallipitoisuus häiritsi sensoreiden käyttöä ja paikalliseen eläimistöön kuului Voimaa torjuva harvinainen ysalamirien laji.[2][5] Myrkristä tuli Karrden päätukikohta, josta hänen oli mukava johtaa operaatioitaan, hän kuitenkin piti paikan sijainnin salassa sillä hän ei tahtonut vieraiden tietävän, missä tukikohta oli. Kulkiessaan paikallisessa metsässä Karrde joutui silmäkkäin paikallisen eläimistön lihansyöjiin kuuluneen vornskrin kanssa ja sattumalta ampui sen hännän poikki puolustaessaan omaa henkeään. Tämä vähensi nopeasti ja huomattavasti olennon hyökkäävyyttä ja Karrde otti sen lemmikikseen. Hän antoi olennolle nimen Sturm ja alkoi kouluttaa sitä yhdessä Myrkristä kotoisin olleen Chinin kanssa, joka oli yksi hänen työntekijöistään ja joka oli taitava käsittelemään eläimiä. Jonkin aikaa myöhemmin Karrde löysi tukikohdan lähellä olleesta ansasta toisenkin vornskrin ja poistatti sen hännän nimeten olennon Drangiksi ja ryhtyen kesyttämään myös siitä henkilökohtaista lemmikkiään.[1][26][27] Aikanaan Karrde myös tuli kirjoittaneeksi artikkelin Galactic Zoology Monthly -lehteen, jossa kertoi keinoistaan kesyttää vornskreja.[28] Karrde ryhtyi nopeasti keräämään joukkoihinsa Jabban entisiä työntekijöitä, joiden joukossa oli myös Melina Carniss, joka aiemmin oli ollut huttin turvajoukkojen johtaja ja josta tuli yksi Karrden tärkeimpiä alaisia.[4][29]

Samoihin aikoihin Karrde pelasti Quelev Tapperin ja tämän pienen salakuljetusjärjestön keisarillisten hyökkäykseltä, minkä seurauksena kaksi järjestöä yhdistyivät ja Tapperista tuli Karrden luotetuin alipäällikkö.[3][4] Toinen tärkeä uusi palkkaus, jonka Karrde teki, oli nuoren, erittäin taitavan slaisserin, Zakarisz Ghentin löytäminen. Karrde kuuli nuorukaisen maineesta ja suuntasi Sibisimeen palkatakseen tämän, mutta Ghent oli ehtinyt lähteä Chibiasiin toisen työtarjouksen perässä. Karrde onnistui seuraamaan Ghentiä ja pelastamaan tämän sen jälkeen, kun toinen työ oli mennyt pahasti mönkään ja Karrden väki lopulta pelasti kaupungin sekä keisarillisilta että kapinallisilta, jotka ajoivat Ghentiä takaa. Tämän seurauksena nuorukainen suostui työskentelemään Karrdelle.[30] Karrde teki vähäpätöisempiäkin hankintoja, kuten osti kaksi G2 korjausdroidia sen jälkeen kun Star Tours -yhtiö joutui lopettamaan.[31] Karrden järjestöstä piankin tuli koko galaksin laajin salakuljetusorganisaatio, vaikka hän yhä jatkoi matalan profiilin pitämistä ja vain parhaiten asioista selvillä olleet tiesivät hänen merkityksensä.[32] Noin vuonna 9 jYt Karrden palveluksessa oli suunnilleen kahdeksansataa henkilöä ja melkein kaksi tusinaa alusta.[12] Karrden järjestön kasvu oli poikkauksellinen siinä, että se ei aiheuttanut verenvuodatusta tai sisäisi riitoja, jotka yleensä seurasivat alamaailman yrityksistä laajentua.[33] Karrde suostui työskentelemään sekä Uudelle tasavallalle että Imperiumille, ottaen molemmilta vastaan rahdinkuljetuskeikkoja, mutta kieltäytyen liittoutumasta kummankaan kanssa.[14]

Karrde esiintyessään Pandis Hartina Kaalilla.

Vuonna 6 jYt Karrden lähteet ilmoittivat hänelle, että Palpatinen kuoleman jälkeisessä sekaannuksessa Jeng Droga oli pudonnut yhdellä keisarin yksityisellä huvijahdilla—johon oli asennettu ympäryssuoja—nimeämättömälle vesiplaneetalle. Karrde oli innokas saamaan tämän arvokkaan teknologian haltuunsa ja ryhtyi arvioimaan mahdollisia putoamispaikkoja, päätyen lopulta Kaaliin todennäköisimpänä vaihtoehtona. Hän hyötyi Tigree Benyallen tarjouksesta palkata väkeä kokoamaan planeetan laajoja vesikasvisatoja; hän aikoi käyttää sadonkorjuuoperaatiota naamiona yrityksilleen etsiä ja saada haltuunsa huvijahdin ehjänä. Karrde saapui planeetalle esittäytyen syndic Pandis Hartiksi, Sif-Uwana neuvoston ylimmäksi hankintaedustajaksi. Tässä roolissaan hän toimi kasinoilla ennen varsinaisten neuvottelujen alkua, joihin osallistuivat myös amiraali Uther Kermen Imperiumista, sotalordi moffi Utoxx Prentioch ja ryhmä Uuden tasavallan agentteja. Sillä välin Tapper johti toista ryhmää, joka etsi pudonnutta alusta ja he löysivätkin sen. Kun neuvotteluiden oli aika alkaa, Karrde ja muut vietiin kiertomatkalle sadonkorjuujärjestelmiin ennen kuin heidän odotettiin tekevän tarjouksensa. Karrde teki tarjouksen, jossa lupasi itsenäisen toimintavapauden ja hyvät ehdot Benyallelle vaihtokaupasta sadonkorjuuoikeuksista lähellä Unis Islands -saaria, minne huvijahti oli pudonnut, ja oli valmis jättämään suurimman osan operaatiosta toisille kilpailijoille. Kermen oli kuitenkin onnistunut soluttamaan agenttejaan Benyallen alukselle ja hyökkäsi vallatakseen koko operaation itselleen. Karrde, Benyalle ja Uuden tasavallan agentit onnistuivat valtaamaan komentosillan, mutta muu alus oli Kermenin agenttien hallinnassa. Karrde ohjasi aluksen kohtaamaan Tapperin vedenalaisen kulkuneuvon ja pääsi pakoon evakuoiden muut mukanaan. Karrde kuitenkin tajusi, ettei hän enää onnistuisi saamaan huvijahtia haltuunsa huomaamattomasti, joten hän ja Tapper päättivät tuhota sen mielummin kuin jättää sen muiden käytettäväksi ennen kuin lähtisivät Kaalilta.[32]

Vuoden 7 jYt varhaisessa vaiheessa Booster Terrik ja tämän tytär Mirax, joka oli johtanut isänsä salakuljetustoimintaa tämän ollessa vankilassa Kesselissä, ottivat yhteyttä Karrdeen. He auttoivat Wedge Antillesia käymään sissisotaa Ysanne Isardia vastaan ja tahtoivat apua Karrdelta, joka väliaikaisesti johti toimintaansa Tapperin ryhmän perustamasta asteroiditukikohdasta—tai niin hän ainakin väitti, mutta se saattoi olla vain keino suojella Myrkrin tukikohtaa paljastumiselta. He tahtoivat Karrden auttavan tarvikkeiden hankinnassa toimintaa varten ja Terrik ostikin kolmesataa ohjuslaukaisinta ja kolmetuhatta tärähdysohjusta ja protonitorpedoa Karrdelta. Kyseessä oli suuri tilaus, jonka he maksoivat Antillesin ryhmän varastamalla baktalla. Karrde jätti operaation käytännöllisen puolen Carnissin hoidettavaksi, mutta nainen osoittautuikin epäluotettavaksi ja paljasti sovitun kohtaamispaikan sijainnin Isardille. Antillesin johtama Konnalentue onnistui tuhoamaan Victory II -luokan tähtituhoojan ja vaurioittamaan Karrden saattueen väijyttänyttä sulkuristeilijää, ja lopulta tarvikkeiden siirto onnistui ilman enempiä hankaluuksia. Tarvikekuljetusta johtanut Tapper sai myös haltuunsa ajelehtimaan jäänyttä taisteluromua. Todisteet osoittivat, että tietovuoto oli tullut Karrden järjestön puolelta ja Karrde nopeasti oivalsi, että juuri Carniss oli petturi. Hän alkoi pitää naista erityisesti silmällä nähdäkseen, miten laajalle tämän petollisuus oli järjestössä päässyt leviämään, mutta saikin tietää, että nainen toimi yksin.[15]

Kun Terrikit saapuivat keskustelemaan turvallisuusaukosta, Karrde oli valmis antamaan heidän tappaa Carnissin, mutta nämä vaativat jättämään naisen eloon. Karrde ei moista hyväksynyt: hän ei sallisi petturuutta. Terrikit, jotka tahtoivat käyttää Carnissia syöttääkseen Isardille vääriä tietoja, ostivat naisen elämän tarjoamalla Karrdelle useita arvokkaita sopimuksia—hänen pitäisi hankkia heille painovoimageneraattori ja uudelleenrakentaa useita TIE-hävittäjiä, mikä kaikki maksettaisiin reiluilla baktamäärillä ja yksinoikeudella myydä Terrikien hankkimaa baktaa Coruscantiin. Koska Coruscant oli yhä kaaoksessa krytos-viruksen seurauksena, Karrde joutui lahjoittamaan suurimman osan saamastaan baktasta hyväntekeväisyyteen, mutta hän onnistui pitämään osan siitä itsellään ja myymään sen pimeille markkinoille. Tämän osan operaatiosta hän välitti edelleen Billeylle ja tämän uudelle alipäällikölle, Dravisille. Hänen myös onnistui myydä vasta hankkimansa sithien lanvarok Mirax Terrikille, joka oli erikoistunut käymään kauppaa erikoisilla esineillä. Antillesin kapinallisjoukkio onnistui käyttämään Carnissia hyödykseen ja houkuttelemaan Isardin joukot ansaan, jossa he kukistivat ne. Thyferran vapauduttua Karrde saapui paikalle ja liittyi Booster Terrikin seuraan, joka oli ottanut haltuunsa yhden Isardin tähtituhoojista, Virulencen. Seuranneissa neuvotteluissa Uuden tasavallan tiedustelupalvelun päällikkö Airen Cracken vastusti ajatusta, että Terrik saisi pysyvästi pitää voittamansa tähtituhoojan, mutta Karrde onnistui kehittelemään kompromissin, jonka kaikki osapuolet hyväksyivät. Hyödyntäen jätteenpelastukseen liittyneitä lakeja Karrde osti Terrikiltä kaikki Virulencen TIE-hävittäjät, maksaen riittävästi että toinen salakuljettaja saattoi ostaa koko jäljelle jääneen aluksen, sitten Karrde myi hankkimansa kaluston Uudelle tasavallalle käärien samalla seitsemäntoista miljoonan krediitin voitot. Karrde sai vieläkin enemmän voittoa Terrikiltä lyömällä tämän kanssa vetoa siitä, että Mirax menisi nopeasti ja kaikessa hiljaisuudessa naimisiin Konnalentueeseen kuuluneen luutnantti Corran Hornin kanssa sen jälkeen, kun oli juuri ilmoittanut heidän menneen kihloihin tämän kanssa ja toivoen siten välttävänsä isänsä yritykset vastustaa heidän liittoaan. Terrik muutti saamansa aluksen, jonka oli nimennyt uudelleen Errant Ventureksi, liikkuvaksi kasinoksi ja salakuljetuskeskukseksi, sen jälkeen kun sopimus Karrden kanssa oli lyöty lukkoon.[15] Koska Carnissista ei ollut enää hyötyä Isardin kukistuttua Karrde määräsi tämän tapettavaksi.[4]

Karrde jahtaamassa morodineita safarilla.

Puolessa välissä vuotta 8 jYt Karrde ja Tapper vierailivat Varonatilla, missä he tiesivät krisheihin kuuluneen rikollispomo Gamgalonin järjestävän safaritoimintaa; Karrde tahtoi tietää, mitä tällä todella oli mielessään ja ehkä ottaa osuutensa tämän liiketoiminnasta. Ottaen jälleen roolin Pandis Hartina, jonka pilotiksi Tapper naamioitui nimellä Seoul, Karrde väitti, että heidän aluksensa oli kärsinyt vaurioita hyperajomoottoriinsa. Hän liittyi yhteen morodineja jahdanneeseen safariseurueeseen muka kuluttaakseen aikaansa odottaessaan, että moottorit saataisiin korjattua.[34] Hänen hyperajomekaanikkonsa oli nuori nainen, joka esittäytyi Celina Marnissiksi ja joka teki vaikutuksen Karrdeen laajoilla tiedoillaan—myös naisen nimen erikoinen samankaltaisuus Carnissin nimen kanssa kiinnitti Karrden huomion.[4][34] Safarilla ollessaan Karrde huomasi jotakin, mikä näytti lähettimeltä, mutta safarioppaat vetivät hänet pois paikalta. Oppaiden käytös alkoi muutenkin huolettaa Karrdea, kun hän tutki morodinien jälkiä ja kun he viimein löysivät kohteensa hän päätti jättää ampumatta huomatessaan, ettei olento tehnyt elettäkään hyökätäkseen, mutta toinen metsästäjä tappoi sen. Kun he palasivat leiriinsä, Karrde kokeili yhteysradiollaan, josko löytäisi Gamgalonin lähettimien käyttämän taajuuden ja metsässä hän seurasi morodinien jälkien yhdessä Tapperin kanssa vain tajutakseen, että nämä olivat todellisuudessa älyllisiä olentoja ja polut muodostivat labyrintin. Gamgalonin väki oli seurannut heitä yhdessä pomonsa kanssa ja he vangitsivat Karrden ja Tapperin, jolloin Gamgalon myönsi, että koko safaritoiminnan tarkoituksena oli peittää heidän todellinen pyrkimyksensä kerätä muokattuja aleudrupemarjoja, joista saattoi valmistaa kaasua laseraseisiin. Tapper sieppasi kiväärin yhdeltä vartijalta ja yritti päästä pakenemaan, mutta piilossa pysytellyt krish-sala-ampuja surmasi hänet. Kun Karrdea kuljetettiin metsän läpi takaisin, Marniss yllättäen pelasti hänet arvattuaan, että hän oli todellisuudessa Talon Karrde, jolla tiedettiin olevan mieltymys sanaleikkien käyttämiseen salanimissään. Karrde tarjosi naiselle palkkiota pelastamisestaan, mutta tämä pyysi mielummin saada uuden työpaikan. Koska naisen taidot ja mukautuvaisuus olivat tehneet Karrdeen hyvän vaikutuksen, hän hyväksyi ehdotuksen ja sai sitten kuulla, että naisen oikea nimi oli Mara Jade.[34]

Vastahakoinen sekaantuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karrde: ”Kyse on suhteellisesta voimasta. Meillä ei ole mitään edellytyksiä esittää vaatimuksia täällä maassa Imperiumin tähtituhoojan kiertäessä yläpuolellamme. En hieroisi kauppaa niissä olosuhteissa vaikka Thrawn olisi galaksin luotettavin asiakas – mitä hän ei ole. Joko nyt ymmärrät?
Jade: ”En ole samaa mieltä. Mutta hyväksyn päätöksesi.
Karrde: ”Kiitos. Kun keisarilliset ovat lähteneet, voisit ehkä kysyä kenraali Calrissianilta mitä riskejä on kaupanteossa iskujoukkojen liikuskellessa maillasi.
―Talon Karrde ja Mara Jade[lähde]
Karrde ottaa yhteyttä Chimaeraan.

Katseltuaan Jaden työtä viiden ja puolen kuukauden ajan, ja tultuaan vakuuttuneeksi tämän taidoista ja olemuksesta, Karrde päätti ylentää hänet yhdeksi alipäälliköistään ja ryhtyä koulimaan hänestä korvaajaa kuolleelle Tapperille koko järjestön kakkoskomentajana. Karrde järjesti heille yksityisen päivällisen, jonka aikana ilmoitti Jadelle päätöksestään, mutta tilaisuus keskeytyi, kun Imperial-luokan tähtituhooja Chimaera ilmestyi Myrkrin kiertoradalle. Karrde oli saanut kuulla lähteiltään, että kyseinen alus oli Imperiumin uuden, salaisen sotilaspäällikön, suuramiraali Thrawnin lippulaiva. Kun kävi selväksi, että Chimaeralta lähteneet sukkulat aikoivat laskeutua jonnekin metsään lähelle Karrden tukikohtaa, Karrde itse otti yhteyttä keisarillisiin ja tarjosi näille apua osoittaen samalla olevansa poikkeuksellisen hyvin perillä Imperiumin asioista. Kapteeni Gilad Pellaeon oli epäluuloinen Karrdea kohtaan, mutta tämä tarjoutui lähettämään omaa väkeään näyttämään keisarillisille, miten ysalamirit, joita Karrde arvasi keisarillisten tulleen etsimään, sai irrotettua puistaan tappamatta niitä. Karrde arveli, että Thrawnilla oli jokin hyvä syy kerätä niin suuri määrä ysalamireja, joten myös hän päätti ottaa niitä mukaansa omalle alukselleen Wild Karrdelle. Sitten hän jatkoi keskusteluaan Jaden kanssa, joka antoi muutamia ehdotuksia tavoista, joilla järjestöä saattaisi uudistaa ja tehdä entistäkin tehokkaammaksi. Karrde havaitsi olevansa samaa mieltä useista naisen huomioista.[2]

Siitä eteenpäin Jade matkusti Karrden mukana ja tämä opetti naiselle lisää järjestön ylimmästä portaasta sekä esitteli hänet säännöllisille yhteistyökumppaneille. He olivat molemmat mukana toimituksella, joka suuntautui Sluissin sektoriin ja jonka aikana muutama Thrawnin tähtituhooja teki aurinkokuntaan yllätyshyökkäyksen, jonka seurauksena Karrden oli viivytettävä toimitustaan. He jäivät kuitenkin seuraamaan taistelua, koska Karrde piti Thrawnin erikoista taktiikkaa käyttää tähtituhoojia yllätyshyökkäysiin mielenkiintoisena. Hieman myöhemmin Thrawn koetti vangita Luke Skywalkerin, mutta Skywalker onnistui pakenemaan—hänen pakokeinonsa kuitenkin vaurioitti pahoin hänen hyperajojärjestelmäänsä—eikä Thrawnilla ollut aikaa lähteä etsimään häntä. Sen sijaan suuramiraali otti yhteyttä Karrdeen ja muutamiin muihin salakuljettajiin tarjoten palkkiota Skywalkerin löytämisestä ja vangitsemisesta. Karrde kieltäytyi ehdotuksesta vedoten kiireiseen aikatauluun, vaikka todellisuudessa hän ei yksinkertaisesti tahtonut sekaantua Thrawnin sotatoimiin niin näkyvällä tavalla. Eräällä rutiinimatkalla Jade kuitenkin toimi äkillisen aavistuksen vallassa ja pudotti Wild Karrden hyperavaruudesta juuri sinne, missä Skywalkerin vaurioitunut X-siipinen oli. Karrde pelasti Skywalkerin ja keskusteli tämän kanssa, ollen erityisen kiinnostunut siitä, miksi Jade vihasi Skywalkeria niin suunnattomasti; asia, jonka Karrde oli huomannut keskustellessaan naisen kanssa. Kun Skywalker itsekään ei tiennyt vastausta, Karrde lopetti keskustelun ja antoi ysalamiria kantaneen miehistönjäsenen tainnuttaa tämän. Hän kuljetti Skywalkerin Myrkrin tukikohtaansa, jossa hän uskoi tämän pysyvän vankina ilman Voiman apua.[2]

Kun Skywalker tuli taas tajuihinsa, Karrde kyseli tältä, miksi Imperiumi yhtäkkiä oli niin kovin kiinnostunut hänestä, mutta Skywalker ei tiennyt. Skywalker puolestaan tarjoutui maksamaan vapauttamisestaan, mutta Karrde tiesi, että jos hän päästäisi tämän palaamaan Uuteen tasavaltaan, Thrawn saisi sen selville eikä Karrdella ollut varaa suututtaa suuramiraalia. Toisaalta hän oli vastahakoinen myös luovuttamaan Skywalkeria Imperiumille ja ottamaan sitä riskiä, että Uusi tasavalta puolestaan saisi sen selville. Lopulta hän päätti tutkia, miksi Imperiumi oli kiinnostunut Skywalkerista ja pitää jedin vankinaan Myrkrissä kunnes saisi sen selville. Karrde piti Skywalkerin läsnäolon tukikohdassa salassa useimmilta Myrkrissä olleilta järjestönsä jäseniltä. Sillä välin, kun Skywalker oli vielä Karrden vankina Fynn Torve, yksi Karrden kapteeneista, saapui tukikohtaan yhdessä Lando Calrissianin ja Han solon kanssa. Kaksikko oli pelastanut Torven pulasta Abregado-raella ja tämä oli kiitokseksi luvannut heille tapaamisen Karrden kanssa, jota he olivat toivoneet. Karrdelle tuli kiire siirtää Skywalker parempaan piiloon yhteen sivurakennuksista ja kätkeä tämän X-siipinen ennen kuin Torven vieraat laskeutuisivat. Karrde tapasi Solon ja Calrissianin, ja Solo teki hänelle saman tarjouksen, jota oli levittänyt muidenkin salakuljettajien keskuuteen: rahtialusten vähyydestä kärsinyt Uusi tasavalta oli valmis palkkaamaan salakuljettajia viemään laillista rahtia edullisilla ehdoilla ja ilman rangaistuksia aiemmista rötöksistä. Karrde ei kuitenkaan ollut kiinnostunut sitomaan järjestöään Uuteen tasavaltaan ja kertoikin tämän kenraaleiksi kohonneille salakuljettajille, mutta Sololla oli muitakin asioita hoidettavana Karrden kanssa, joka kutsui vieraat jäämään päivälliselle.[2]

Karrde hermostui, kun Thrawn ilmoitti tulevansa henkilökohtaisesti vierailulle.

Kesken aterian Chimaera kuitenkin ilmestyi jälleen kiertoradalle ja Karrde kiiruhti keskustelemaan kapteeni Pellaeonin kanssa, mutta sillä kerralla yhteyden toisessa päässä olikin Thrawn. Kun Thrawn mainitsi toivovansa Karrden voivan auttaa löytämään suuria sota-aluksia, Karrde hetken pelkäsi, että Thrawn oli jotenkin saanut selville, että hän tiesi, missä Katana-laivue oli, mutta siitä ei kuitenkaan ollut kyse. Suuramiraali ilmoitti tahtovansa tulla henkilökohtaisesti vierailulle Karrden luo ja Karrdelle tuli taas kiire, kun hänen täytyi piilottaa Millennium Falcon ja sen kaksi matkustajaa. Juuri ennen keisarillisten laskeutumista Skywalker kuitenkin onnistui pakenemaan varastamalla Skipray tykkiveneen ja Jade lähti tämän perään toisella Skipraylla. Thrawnille Karrde selitti, että kyse oli katkeroituneen entisen työntekijän yrityksestä varastaa alus ja tavaraa, mutta Thrawn lähetti joukkueen iskusotilaita tutkimaan aukiota, jolle molemmat alukset olivat pudonneet, väittäen tekevänsä siten palveluksen Karrdelle. Sotilaat eivät löytäneet mitään ja Thrawn lähti taas pian keskusteltuaan Karrden kanssa tarjouksestaan ostaa sota-aluksia. Solo ja Calrissian palasivat sen jälkeen Karrden tukikohtaan, mutta he olivat jo aikaisemmin hiipineet ulos piilostaan ja vakoilleet Karrden tapaamista Thrawnin kanssa. Thrawn kuitenkin vakuutti heille, ettei hän työskennellyt Imperiumille. Solo ja Calrissian alkoivat kuitenkin nuuskia tukikohdassa ja löysivät varaston, jonne Skywalker oli ollut lukittuna ja pystyivät jäljistä päättelemään, että kyse oli ollut Skywalkerista. Kun Karrde löysi heidät, hän joutui myöntämään pitäneensä Skywalkeria vankinaan, mutta samalla huomautti, ettei hän ollut luovuttanut tätä tai Soloa ja Calrissiania itseään keisarillisille, mikä palautti hivenen kaksikon luottamusta häneen.[2]

Isännän ominaisuudessa Karrde katsoi velvollisuudekseen suojella Soloa ja Calrissiania; hänen käsityksensä mukaan sellainen, joka otti vieraita vastaan myös takasi näiden turvallisuuden, eikä hänellä ollut aikomusta rikkoa sitä sääntöä. Sen jälkeen, kun Thrawn oli poistunut aurinkokunnasta jättäen pienen jälkijoukon läheiseen Hyllyardin kaupunkiin odottamaan Jadea ja Skywalkeria, Karrde organisoi oman etsintäpartionsa. Hän ei voinut antaa Skywalkerin jäädä Thrawnin vangiksi elossa, koska silloin Thrawn uskoisi Karrden valinneen puolensa Imperiumia vastan ja rankaisisi tätä. Siksi Karrde oli valmis jopa tappamaan jedin estääkseen Thrawnin joukkoja vangitsemasta tätä. Karrde oli kuitenkin myös surullinen, sillä hän tajusi aikansa Myrkrissä olevan loppumassa; ajan kuluessa tukikohdasta oli tullut hänelle koti ja hän oli kiintynyt sen rauhalliseen sijaintiin. Kun Skywalker kuitenkin onnistui käyttämään R2-D2:ta ja lähettämään työparisalatun viestin X-siipiseen, Karrde sai tiedon hänen ja Jaden toimista ja pystyi vastaamaan näille ja varoittamaan Hyllyardissa odottavista keisarillisista sekä kertomaan, minkä selityksen oli Thrawnille antanut. Karrde ei onnistunut tavoittamaan heitä ennen kaupunkia, mutta pieni ryhmä hänen väkeään yhdessä Solon ja Calrissianin kanssa väijytti keisarilliset, kun nämä kuljettivat vankejaan kaupungin poikki. Taistelun jälkeen Karrdekin saapui taistelupaikalle ja ihaili Skywalkerin taitoa, kun tämä oli onnistunut tuhoamaan suurimman osan iskusotilaista sekä Chariot kevyen hyökkäysvaunun ilman Voiman apua. Osa vihollisista oli kuitenkin jäänyt eloon ja Thrawn saisi pian tietää tapahtuneesta joka tapauksessa, joten Karrde tiesi, että heidän olisi lähdettävä Myrkristä. Hän määräsi Avesin aloittamaan evakuoinnin sillä välin, kun hän keskustelisi Solon ja Skywalkerin kanssa. He onnistuivat suurimmaksi osaksi unohtamaan erimielisyytensä ja Karrde pyysi saada lainata sota-alusta evakuointiin. Salaa hän puoliksi toivoi aluksella voivansa päästä takaisin Thrawnin suosioon Skywalkerin paosta huolimatta, mutta Solo kertoi, ettei aluksen saaminen ollut todennäköistä, minkä lisäksi Karrde tiesi, ettei Thrawnia voisi lepyttää kuitenkaan. Hän oli tehnyt Imperiumista vihollisensa, minkä hän oli pystynyt välttämään niin pitkään, ja nyt joutui pelkäämään Thrawnin kostoa.[2]

Karrde odottaa Myrkrin yläpuolella sillä välin, kun Thrawnin joukot tutkivat hylättyä tukikohtaa.

Karrde onnistui evakuoimaan Myrkrin tukikohtansa ajoissa ja siirtyi uuteen, joka sijaitsi Rishillä, minkä lisäksi hän kohotti Jaden nyt apukomentajan asemaan. Kun Thrawn palasi Myrkriin kostamaan Karrdelle, tämä pysytteli piilossa asteroidin takana tarkkaillakseen Thrawnin hyökkäystä heidän hylättyyn tukikohtaansa ja varmistaakseen, etteivät he olleet jättäneet jälkeensä mitään tärkeätä. Jade kävi hermostuneemmaksi, mitä kauemmin he odottivat ja tunsi, että keisarilliset valmistautuivat hyökkäykseen. Lopulta tunne kävi niin voimakkaaksi, että hän käynnisti Wild Karrden vastoin Karrden käskyä ja siten hankki heille juuri ja juuri riittävästi aikaa paeta äkkiä aurinkokuntaan ilmestyneen sulkuristeilijän keinopainovoimakentästä. Jaden ilmeinen kyky aavistaa asioita ennakolta teki vaikutuksen Karrdeen, joka lisäsi sen listaan niitä asioita, jotka kummastuttivat häntä naisessa.[35]

Katana-laivueen etsintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fey'lya: ”Mitä te puhutte? Kukaan ei ole antanut teille kummallekaan lupaa tulla mukaan.
Karrde: ”Minä annan luvan, valtuutettu. Katana-laivue kuuluu vielä minulle, ja se pysyy minulla kunnes Uusi tasavalta ottaa sen omistukseensa. Siihen saakka minä määrään säännöt.
―Valtuutettu Fey'lya ja Karrde käyvät tahtojen taistelua[lähde]

Karrde palasi sen jälkeen Rishin tukikohtaan, joka muodostui keskellä yhtä Rishin kaupunkia sijainneesta kaupunkiasunnosta ja suolla olleesta laskeutumispaikasta. Asunnossa Karrde koetti kysellä Jadelta tämän saamista aavistuksista, mutta nainen käänsi keskustelun Karrden erikoiseen reaktioon, kun Thrawn oli kysynyt tältä sotalaivoista—jotakin, jonka Karrde oli luvannut selittää naiselle myöhemmin. Karrde kertoi, miten oli saanut tietää Katana-laivueen sijainnin ja Jade ehdotti salaisuuden myymistä Thrawnille hyvityksenä Skywalkerin pakoon päästämisestä, mutta Karrde kieltäytyi. Hän arveli, että vaikka Imperiumin auttaminen olisi tuottoisampaa lyhyellä aikavälillä, Uusi tasavalta voittaisi lopulta ja silloin olisi epäviisasta suututtaa kumpaakaan. Jade joutui pian lähtemään hakemaan varusteita, mutta matkan varrella palkkionmetsästäjä kävi hänen kimppuunsa tavoitellessaan Karrdesta luvattua kahdenkymmenentuhannen krediitin palkkiota. Heidän sija intinsa nyt paljastuttua Karrde aloitti Rishin tukikohdan evakuoinnin, vaikka se ei ollut vielä edes täysin valmis, joten he kokosivat tavaransa taas kasaan ja poistuivat planeetalta keskellä yötä.[35]

Kun Jade jäi Imperiumin vangiksi noutaessaan tullin takavarikoimaa Etherwayta Abregado-raesta, hän koetti ostaa omansa ja Karrden vapauden paljastamalla Thrawnille, että Karrde tiesi Katana-laivueen sijainnin. Thrawn suostui vapauttamaan Jaden, jotta tämä voisi palata Karrden luo ja selvittää laivueen sijainnin, mutta Thrawn asetti Jaden tietämättä naisen alukseen jäljityslaitteen ja seurasi tätä. Karrde oli ollut huolissaan Jaden viipymisestä ja meni tämän saapuessa itse vastaan, jolloin iskusotilaat hyökkäsivät laskeutumistasolle ja ympäröivät hänet. Kun Jade itse riisui Karrden aseista tämän aikoessa taistella vastaan, Karrde oivalsi, että naisen kummalliset reaktiot Palpatinen ja Skywalkerin nimiin olivat olleet jäänteitä keisarillisesta menneisyydestä, joka oli nyt palaamassa. Karrdea harmitti, että häntä oli onnistuttu huijaamaan kuten myös se, että hän menetti arvokkaan alipäällikön, mutta hän ei ollut vihainen Jadelle itselleen. Karrde vietiin vangiksi Chimaeralle, jossa hänet jätettiin lähes kokonaan yksin muutamien ensimmäisten päivien ajaksi, koska Thrawn toivoi eristyksen heikentävän Karrden henkistä vastustuskykyä ennen varsinaisten kuulustelujen alkamista. Thrawn oli päättänyt, että jos Karrde vastaisi hänen kysymyksiinsä avoimesti, hän maksaisi tälle palkkion, josta oli sopinut Jaden kanssa ja päästäisi tämän menemään, minkä lisäksi kaikista muista tunnetuista järjestön jäsenistä luvattu palkkio oli myös peruttu. Vangitsijat koettivat vakuuttaa Karrden siitä, että Jade oli koko ajan aikonutkin pettää hänet, mutta he vakuuttelivat sitä niin vahvasti, että Karrde päätteli asian olevan juuri päin vastoin.[35]

Jade puolestaan pääsi vapaaksi, mutta Thrawnin väijytys oli rikkonut viimeisenkin kunnioituksen rippeen, jota nainen oli vielä hautonut Imperiumia kohtaan. Karrden väki, jotka uskoivat Jaden olevan petturi, kieltäytyivät työskentelemästä hänen avukseen, mutta Aves luotti häneen sen verran, että antoi hänen lainata alusta ja muita varusteita. Jade suostutteli Skywalkerin avukseen vapauttamaan Karrden ja kaksikon onnistui soluttautua Chimaeralle huoltokuljetuksen mukana. Karde ällistyi Skywalkerin ilmestyessä hänen selliinsä, mutta oli hyvällä tuulella sillä varsinaiset kuulustelut eivät olleet vielä ehtineet alkaa. He pakenivat pidätysselleistä roskapuristimen kautta ja Karrde pukeutui TIE-pilotin univormuun, jollaiset Skywalkerilla ja Jadella jo oli yllään. Ennen kuin pakenijat ehtivät takaisin huoltoalukselle Thrawn kuitenkin sai tietää tunkeilijoista Chimaeralla ja teki hälyty ksen. Karrde ehdotti, että he varastaisivat aluksen tähtituhoojan alusvarastosta sen sijaan, että pyrkisivät poistumaan samaa tietä kuin Skywalker ja Jade olivat tulleet, koska arveli, että sitä liikettä keisarilliset eivät osaisi odottaa. Matkan varrella Karrde harhautti etsintäpartiota ja onnistui hankkimaan itselleen aseen. Alusvarastosta he löysivät Millennium Falconin, jonka Thrawn oli löytänyt hylättynä Endorin kiertoradalta. He saivat aluksen haltuunsa ja Karrde lensi sillä ulos varastosta, minkä jälkeen hän etsi suojaa Chimaeran rungon läheisyydestä ja aluksen poistokaasuvanoista kunnes he onnistuivat suorittamaan hypyn hyperavaruuteen.[35]

Karrde keskustelee Katana-laivueen sijainnista Uuden tasavallan hallintoneuvoston kanssa.

He suuntasivat Coruscantille, sillä Karrde oli päättänyt myydä Katana-laivueen sijainnin Uudelle tasavallalla, koska Imperiumista oli nyt selvästi tullut hänen vihollisensa. Coruscantiin Karrde sai kuulla, että Thrawn oli etsinyt käsiinsä Hoffnerin, joka ilmeisesti myös oli tajunnut heidän löytämiensä Dreadnaughtejen todellisen merkityksen, ja jolla ilmeisesti oli myös tieto niiden sijainnista. Karrde joutui kiirehtimään neuvotteluun Uuden tasavallan hallintoneuvoston kanssa, jonka aikana Borsk Fey'lya suhtautui häneen hyvin vihamielisesti ja epäli Karrden rehellisyyttä. Kun Fey'lya onnistui viivyttämään pelastusoperaation aloittamista siihen asti, että tarkastusryhmä ehtisi lähteä paikalle seuraavana päivänä, Karrde pelkäsi, että koko juttuun kuluisi liian paljon aikaa. Karrde lähetti Jaden Troganin aurinkokuntaan, minne Aves oli piiloutunut otettuaan väliaikaisen johdon järjestössä, ja käski tämän välittää määräyksen koota kaikki liikenevät alukset ja tavata hänet Katana-laivueen olinpaikassa. Sen lisäksi Karrde ohjeisti Jaden lähettämään Ghentin Coruscantiin tutkimaan epäilyttävää pankkisiirtoa, joka oli tehty amiraali Ackbarin tilille ja jonka seurauksena Uuden tasavallan sotajoukkojen ylipäällikkö oli vangittu petoksesta epäiltynä. Karrde tiesi, että kumoamalla epäilyttävät syytökset, hän voisi heikentää Fey'lyan poliittista valtaa ja varmistaa, ettei bothalainen poliitikko pääsisi asemaan, jossa voisi aiheuttaa hänelle myöhemmin hankaluuksia. Karrdella oli myös kaikessa hiljaisuudessa tapaaminen neuvostonjäsen Leia Organa Solon kanssa, jossa he päättivät lähettää salassa oman tutkimusryhmänsä paikalle jo ennen Fey'lyan ryhmää, jotta bothalaisen huolella valitsemat sotilaat eivät olisi ainoat, jotka pääsisivät laivaston luo.[35]

Yön aikana Han Solo ja Luke Skywalker lähtivät pienen iskuryhmänsä kanssa, mutta aamuun mennessä tieto siitä oli levinnyt ja raivostunut Fey'lya vaati Solon ja Skywalkerin pidättämistä. Kun Fey'lya ilmoitti itse johtavansa seuraamaan lähtenyttä tarkastusryhmää Karrde ja Organa Solo kutsuivat itsensä mukaan matkalle, eikä Fey'lya voinut kiukustaan huolimatta estää heitä sillä Karrde oli yhä ainoa Coruscantissa, joka tiesi laivaston sijainnin. Kun he saapuivat laivaston luo, Fey'lya määräsi aiemmin saapuneen ryhmän pidätettäväksi, vaikka nämä olivat jo ehtineet Katanalle. Ennen kuin käskyä ehdittiin toteuttaa keisarillinen tähtituhooja Judicator ilmestyi paikalle ja Fey'lya aikoi kääntyä pakoon ja hylätä aiemmin tulleen ryhmän, mikä raivostutti Organa Soloa. Huomaamattomasti Karrde näytti Organa Sololle viestin data-alustalla pyytäen tätä käynnistämään aluksen sisäpuhelimen Voiman avulla. Sen jälkeen Karrde yllytti Fey'lyan keskusteluun, jossa bothalainen myönsi, ettei todella välittänyt hänen tukijoikseen ryhtyneistä sotilaista, vaan piti näitä vain pelinappuloina omissa poliittisissa pyrkimyksissään. Iskuryhmän jäsenet kuulivat keskustelun ja kieltäytyivät tottelemasta Fey'lyan käskyjä ja kääntyivät taisteluun Judicatoria vastaan. Ryhmä Karrden väkeä saapui myös paikalle Aves ja Jade johtajinaan, minkä lisäksi tukijouk koihin liittyi kauan aikaisemmin kadonnt senaattori Garm Bel Iblis, jonka Han Solo oli kutsunut tavattuaan senaattorin johtaman kapinallisjoukon hiljattain. Karrde kuitenkin oli ehtinyt tarkastella aluetta ja huomasi, että vain viisitoista alkuperäisistä kahdestasadasta Dreadnaughtista oli jäljellä; Imperiumi oli ehtinyt siirtää loput muualle. Kun toinenkin tähtituhooja ilmestyi paikalle Aves määräsi joukkonsa vetäytymään—päätös, jonka myös Karrde hyväksyi, sillä heillä ei ollut mahdollisuutta taistella kahta sota-alusta vastaan—mutta Katanalla ollut ryhmä onnistui käyttämään laivaston alistusvirtapiiriä ja ohjaamaan yhden Dreadnaughtin päin Peremptorya, mikä sai Judicatorin perääntymään ja taistelun päättymään Uuden tasavallan voittoon.[35] Jade oli joutunut hylkäämään hävittäjänsä taistelun aikana ja haavoittui, kun osui liian lähelle ionikanuunan sädettä, mutta Skywalker lö y si naisen ja pelasti tämän, minkä jälk! ee! n nainen kiidätettiin Coruscantiin lääkittäväksi ja odottamaan toipumista.[35][36] Vaikka Karrde oli kiitollinen Uudelle tasavallalle Jaden auttamisesta, hän kieltäytyi yhä liittymästä avoimesti näiden puolelle ja piti kiinni kannastaan olla neutraali. Hän oli suututtanut Thrawnin, mutta ei uskonut, että Uusi tasavalta olisi sopiva liittolainen hänen kaltaiselleen salakuljettajalle, etenkin, kun tunnetusti salakuljetusta vastustanut Ackbar palasi joukkojen ylipäälliköksi Ghentin puhdistettua hänen maineensa.[36]

Karrde jäädessään kiinni Skywalkerin seuraamisesta Calius saj Leeloossa

Katana-laivueen taistelun aikana Uusi tasavalta sai tietää, että Thrawn käytti klooneja joukoissaan.[35] Ajatus Thrawnin mahdollisesta voitosta alkoi silloin todella huolettaa Karrdea ja hän ryhtyi etsimään suuramiraalin kloonauslaitosta seuraamalla taaksepäin reittejä, joita pitkin klooneja kuljetettiin taistelukentälle. Kuukausi Katana-laivaston tapauksen jälkeen hänen tutkimuksensa veivät hänet Calius saj Leeloon Berchestillä, missä Karrde pystyi liikkumaan verraten avoimeksi huolimatta viiteenkymmeneen tuhanteen kasvaneesta palkkiosta ja siitä, että Berchest kuului Imperiumiin. Karrden pitkä aikainen salakuljetussopimus kuvernööri Raccyx Staffan kanssa mahdollisti hänen liikkumavapautensa. Siellä hän kohtasi Skywalkerin, joka oli omalla suunnallaan seurannut kloonien liikkeitä ja joka onnistui suostuttelemaan Karrden myymään tietoja Imperiumista Uudelle tasavallalle. Karrde kuitenkin vaa ti saada itse päättää, mitä tietoja myisi, Skywalker suostui tähän ja Coruscantiin palattuaan järjesti Karrdelle tilin, jolta tämä voisi nostaa rahapalkkioita luovutettuja tietoja vastaan.[36]

Karrde jatkoi kloonilinjan jäljittämistä Chazwan, missä hän tapasi vanhan salakuljettajaystävänsä Samuel Tomas Gillespeen planeetan kiertoradalla. Gillespee oli jäänyt eläkkeelle ja asettunut Ukiolle, mutta Thrawn oli vain vähän aiemmin vallannut planeetan salaperäisen uuden superaseensa avulla. Gillespeellä oli tallenne hyökkäyksestä makrokiikareissaan, jonka Karrde arvasi olevan arvokan Uudelle tasavallalle, joka ei vieläkään oikeastaan tiennyt, mitä Ukiossa oli tapahtunut. Karrde teki järjestelyt tiedon myymiseksi Uudelle tasavallalle, mutta kahden Lancer-luokan fregatin ilmestyminen keskeytti heidät. Karrde arveli niiden olevan hänen perässään ja kääntyi pakoon, mutta huomasikin, että Lancerit jahtasivat Gillespeen alusta. Hän olisi voinut jatkaa alkuperäisen suunnitelmansa mukaan ja murtautua Chazwan varuskunnan tietovarastoon, mutta Karrde ei suostunut jättämään ystäväänsä pula an vaan johti pienen ryhmänsä taisteluun Lancereita vasaan. Molemmat pääsivät pakoon ja Karrde sopi tapaamisen Gillespeen kanssa kahdeksan päivän päähän Troganille, minkä lisäksi hän pyysi Gillespeetä levittämään kutsua myös kaikille huomattavimmille salakuljettajien järjestöille.[36]

Salakuljettajien liitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gillespee: ”Kuulostaa unelmakeikalta. Paitsi että kuka tasavaltalainen olisi niin typerä että maksaisi kaapparipalkkoja nuuskimishommasta?
Karrde: ”Totta puhuen en aikonut tuhlata heidän kallisarvoista aikaansa kertoakseni asiasta. Oletko koskaan tavannut kumppaniani Ghentiä?
Gillespee: ”Ei kai?
Karrde: ”Miksi ei? Mehän vain tekisimme heille palveluksen. Miksi vaivata heidän päätään monimutkaisilla tiliasioilla kun heillä on täysi työ selvitä ehjin nahoin sodasta?
―Samuel Tomas Gillespee ja Talon Karrde[lähde]
Karrde ja Gillespee taistelevat yhdessä Troganilla.

Karrde tapasi toiset [Whistler's Whirlpool -kahvila|Whistler's Whirlpoolissa]], Troganilla sijainneessa hylätyssä kahvilassa. Karrde määräsi väkensä varmistamaan paikan turvallisuuden ja sai Gillespeeltä vieraslistan: Dravis, Brasck, Par'tah, Ellor, Mazzic, Clyngunn ja Niles Ferrier olivat hyväksyneet hänen kutsunsa. Ferrierin kutsuminen harmitti Karrdea, sillä tämä oli enemmän alusvaras kuin salakuljettaja, minkä lisäksi hän tiesi Ferrierin työskennelleen suoraan Thrawnin alaisuudessa ja auttaneen tätä Hoffnerin vangitsemisessa, minkä seurauksena Karrde ei luottanut tähän. Kun vieraat saapuivat Karrde esitti ehdotuksensa, että he tekisivät yhteistyötä Imperiumia vastaan, koska hänen käsityksensä mukaan Imperiumi hankaloitti salakuljettajien työtä. Brasck ja Mazzic eivät lämmenneet ajatukselle, mutta Par'tah oli kiinnostuneempi suunnitelmasta. Karrde oli jo melkein valmis luovuttamaan ja myöntämään tappionsa, kun Imperiumin jo ukot äkkiä hyökkäsivät kokoukseen. Salakuljettajat tappelivat vastaan ja onnistuivat tuhoamaan hyökkääjät. Hyökkäys käänsi salakuljettajat Imperiumia vastaan ja he suostuivat Karrden ehdotukseen jäljittää kloonien kuljettamiseen käytettyjä reittejä. Mazzic, jonka ystävä oli kuollut hyökkäyksessä, ja Ellor päättivät käydä suorempaan toimintaan Imperiumia vastaan, mutta tukivat myös Karrden suunnitelmaa.[36] Vain Brasck kieltäytyi liittymästä yhteiseen ponnistukseen, mutta lupasi silti, ettei kertoisi tietojaan muista Thrawnille; Karrde ei ollut liian pettynyt menetykseen, sillä hän ei erityisemmin pitänyt Brasckin toimintatavoista.[12][36] Ennen kuin kokous hajaantui Karrde sopi uudesta tapaamisesta Par'tahin ja Clyngunnin kanssa Chazwan yläpuolellä viiden päivän kuluttua.[36]

Karrde käytti huomattavan osan joukoistaan pyrkimykseensä jäljittää kloonien kuljetusreittejä. Hän myös sai käytetyn hyökkäyssukkulan Ferrieriltä, mutta koska hän ei luottanut alusvarkaaseen, hän lähetti sukkulan Rochen aurinkokuntaan, missä hänen verpiiniliittolaisensa voisivat tarkistaa sen. Chazwan yllä järjestetyssä tapaamisessa Par'tah välitti viestin Mazzicilta, jossa tämä ehdotti, että salakuljettajat poikkeaisivat Bilbringissä. Karrde teki, kuten häntä kehotettiin ja huomasi keisarillisilla alustelakoilla olleet epäsäännöllisen muotoiset esineet, jotka skannattuina osoittautuivat kahdeksikymmeneksikahdeksi asteroidiksi, joiden kimpussa keisarilliset työskentelivät. Karrden ollessa lähestymässä telakoita Mazzic suoritti hyökkäyksen keskeneräistä tähtituhoojaa vastaan, jota telakoilla rakennettiin. Karrde valmistautui liittymään hyökkäykseen varmistaakseen Mazzicin pakomahdollisuuden, mut ta Ellor saapui myös paikalle ja tuhosi Mazzicin takaa-ajajat. Karrde tiesi, että hyökkäys saisi Imperiumin vihaamaan salakuljettajia aiempaakin enemmän ja aavisti, että oli entistäkin tärkeämpää järjestäytyä yhtenäiseen rintamaan taistelemaan uhkaa vastaan. Hän siirsi toimintansa keskuksen kauan hylättynä olleeseen linnoitukseen Hijarnalle, missä hän jatkoi tiedusteluraporttiensa tarkkailemista, mutta ei saanut mitään uusia tietoja kloonien alkuperästä. Koska tiedustelu ei näyttänyt johtavan mihinkään, salakuljettajien rahat alkoivat käydä vähiin, koska he olivat jättäneet tavallisimman tulonlähteensä tiedustelupalkkioiden toivossa, ja Gillespee jopa paljasti Karrdelle, että suurin osa oli valmiina luopumaan koko yrityksestä. Toivoen voivansa yhä pelastaa tilanteen Karrde käski Ghentin murtautua Uuden tasavallan rahavirtoihin ja ohjata osan rahoista ryhmän palkkioiksi; Karrde kutsui sitä ennakkomaksuksi kloonauskes kuksen löytämisestä. Hän myös kutsui to! iset vielä yhteen kokoukseen esitelläkseen ideansa muille salakuljettajille.[36]

Talon Karrde, Wild Karrden kapteeni

Karrde päätti jättää Ferrierin kutsumatta tähän tapaamiseen, mutta tämä ilmestyi silti paikalle—Karrde oletti, että joku muista salakuljettajista oli kertonut Ferrierille tapaamisesta, koska tämä oli osallistunut aikaisempiinkin. Ennen kuin varsinainen tapaaminen ehti alkaa Karrde sai viestin Fynn Torvelta, joka ilmoitti havainneensa tunkeilijan, joten Karrde suuntasi Wild Karrden laskeutumistasolle, missä Chin kertoi nähneensä jotain liikettä. Karrde päätti salata tapauksen vierailtaan ja johti itse aluksen ja sen lähiympäristön tutkimista, mutta he eivät löytäneet mitään. Karrden palatessa kokoukseen hän havaitsi huolestuneena Mazzicin tuoneen mukanaan ryhmän henkivartijoita. Mazzic ottikin pian yhteen Karrden kanssa ja vaati, että kokous pidettäisiin Wild Karrdella ja syytti Karrdea salailusta, kun tämä yritti aluksi kieltäytyä. Silloin Karrde oivalsi, että tunkeilija oli ollut Ferrierin palkkaama lähes näkymätön defel ja että häntä oltiin lavastamassa syylliseksi johonkin. Lopulta Karrde suostui paikan vaihtamiseen, mutta Mazzicin toimet olivat saaneet Karrden väen hermostumaan ja lopulta yksi Mazzicin henkivartijoista uhkasi Karrdea aseella, jotta heidät päästettäisiin alukselle; Karrde kuitenkin kieltäytyi päästämästä muita kuin kahdeksan salakuljetuspäällikköä alukselleen. Päälliköiden asetuttua aloilleen Mazzic vaati saada nähdä kaikki Karrden tietokortit, mihin tämä suostuikin, ja Mazzic puolestaan paljasti joutuneensa Thrawnin vangiksi ja saaneensa tältä kuulla, että Troganin hyökkäys oli ollut lavastettu ja että joku oli makstanut keisarillisille kokouksen häiritsemisestä. Ellor löysi Karrden korttien joukosta sopimuksen sisältäneen kortin ja Karrde tajusi, että juuri defel oli käynyt tuomassa sen. Karrde koetti vakuuttaa muut siitä, että Thrawn ja Ferrier olivat lavastaneet hänet ja Ferrier muuttui hetki hetkeltä hermostuneemmaksi, kunnes lipsautti yksityiskohtaisen tiedon sopimuksesta, jota hänen ei olisi pitänyt tietää, mikä osoitti hänet syylliseksi. Ferrier ehti napata lämpöräjähteen, jonka avulla pakotti Karrden aluksen komentosillalle, missä Karrde käytti aluksen ulkovaloja saadakseen miestensä huomion. Karrde kuljetti Ferrierin tämän aluksen luo, mutta alusvaras ei päässyt karkuun, koska Mazzicin hävittäjät syöksyivät perään ja pudottivat Ferrierin aluksen. Ferrierin petos lopulta sinetöi salakuljettajien liiton, koska se sai heidät vihaisiksi Imperiumille ja suostuvaisiksi yhteistyöhön.[36]

Karrden tietolähteet saivat tietää Uuden tasavallan suunnittelevan iskua Tangreneen tavoitteenaan kaapata kidegravitaatioloukku, jolla he pystyisivät poistamaan salaperäisen uhan Coruscantin yltä, joka esti kaiken siviililiikenteen planeetalle. Karrde kertoi tietonsa muulle salakuljettajien liitolle ja ehdotti, että he liittoutuisivat tehdäkseen oman hyökkäyksensä Bilbringiin samaan aikaan ja kaapatakseen siellä olevan kidegravitaatioloukun myytäväksi Uudelle tasavallalle. Muut suostuivat ja Karrde jätti Avesin hoitamaan käytännön järjestelyjä sillä välin, kun hän itse aikoi poiketa Coruscantissa Wild Karrdella ja määrätä Ghentin murtautumaan Uuden tasavallan rahavaroihin ja siirtämään heille palkkion, ja hakemaan Jaden taistelua varten mukaansa. Häntä kuitenkin kiellettiin laskeutumasta planeetalle, mutta yhteysradion kautta Leia Organa Solo kertoi, että Jade oli pidätettynä ja häntä epäiltiin yhteistyöstä keisarilliseen palatsiin hyökänneiden agenttien kanssa. Kun Karrdea ei vieläkään päästetty laskeutumaan, hän vaati selitystä ja sai kuulla, että Thrawn oli jättänyt planeetan ympärille joukon ympäryssuojalla varustettuja asteroideja; vain kaksikymmentäkaksi oli löydetty, mutta asteroideja saattoi olla jopa useita satoja. Karrde oivalsi, että asteroidit olivat samoja, jotka hän oli nähnyt Bilbringissä ja että Uusi tasavalta oli onnistunut tuhoamaan kaikki laukaistut asteroidit; muut rekisteröidyt laukaukset olivat olleet huijausta. Organa Solo antoi silloin Karrdelle erityisen laskeutumisluvan ja meni itse tapaamaan häntä kertoakseen, että Jade oli itse asiassa vapautettu ja lähtenyt omaan hyökkäykseensä Waylandiin, missä Thrawnin kloonauskeskus sijaitsi. Jade tiesi planeetan sijainnin vietettyään paljon aikaa Keisarin kätenä, Palpatinen korkeimman tason salamurhaajana. Juuri silloin Organa Solo tajusi, että kloonitehdas oli täytetty ysalamireilla ja tahtoi Karrden vievän hänet varoittamaan Skywalkeria, tai apujoukoiksi, jos he eivät ehtisi pysäyttämään retkikuntaa. Karrde tahtoi auttaa Jadea, mutta tiesi, ettei ehtisi lähettää Ghentiä murtautumaan Uuden tasavallan rahoihin ja siirtämään palkkiota. Onneksi Fey'lya havaittiin hiippailemassa lähistöllä ja hyödyntäen tämän epätoivoista tarvettaan tuhota Tantiss-vuoren tietovarastot, Karrde onnistui suostuttelemaan bothalaisen maksamaan seitsemänkymmentä tuhatta krediittiä hänen avustaan Organa Sololle ja matkasta Waylandiin.[36]

Naamioituneena keisarilliseksi tarvikekuljetukseksi Wild Karrde onnistui laskeutumaan Waylandiin huijaten joutuneensa tekemään pakkolaskun metsään viime hetkellä. Yhdessä Organa Solon ja hänen noghrihenkivartijoidensa kanssa Karrde lähti jalan kohti vuorta ottaen myös Sturmin ja Drangin mukaan; Voiman avulla metsästävät pedot saattaisivat helpottaa Voimaa käyttävien Skywalkerin ja Jaden jäljittämistä. Tantiss-vuoressa he tapasivat Han Solon, jolta kuulivat Skywalkerin ja Jaden menneen valtaistuinsaliin. Organa Solo tajusi, että Voima oli juuri palannut alueelle, sillä vuoren sisällä olleet ysalamirit oli surmattu. He epäilivät, että kyse oli Thrawnin hullun jedikloonin, Joruus C'baothin, järjestämästä ansasta ja kiiruhtivat auttamaan valtaistuinsaliin mennyttä kaksikkoa. He pääsivät valtaistuinsaliin, missä Skywalker taisteli C'baothin luomaa omaa klooniaan vastaan. C'baoth hyökkäsi Solojen kimppuun ja esti heitä osallistumasta taisteluun, hän ei kuitenkaan kiinnittänyt mitään huomiota Karrdeen, joka ei ollut vielä tehnyt mitään häntä vastaan. Karrde sai yhteysradiolla viestin Lando Calrissianilta, joka johti kloonauskammiossa olevaa sabotööriryhmää ja kysyi, josko siellä olisi ysalamireja, jotka olisi mahdollista siirtää valtaistuinsaliin, mutta Calrissian kertoi kaikkien kuolleen. C'baoth riisui Karrden aseista, mutta Jaden onnistui siepata valosapeli ja tappaa Luuke-klooni. Suutuksissaan C'baoth ryhtyi huimaan telekineettiseen hyökkäykseen kaikkia vastaan pudottaen suurimman osan katosta heidän niskaansa ja tukkien reitin turbohisseille. Skywalker onnistui vapauttamaan Karrden vornskrit, jotka hyökkäsivät C'baothin kimppuun ja järjestivät siten riittävän harhautuksen, jonka aikana Jade saattoi tappaa mustan jedin. He onnistuivat pakenemaan reiästä, jonka C'baothin kuolema aiheutti valtaistuinsalin seinään, mistä Wild Karrde pääsi pelastamaan heidät juuri ennen kuin koko vuori räjähti Calrissianin ja Chewbaccan sabotoinnin seurauksena.[36]

Karrden salakuljettajaliitto sai sillä välin yllätyksekseen tietää, että Uuden tasavallan hyökkäys Tangreneen oli ollut vain savuverho aikeelle hyökätä Bilbringiin, minkä Thrawn kuitenkin oli osannut aavistaa. Konnalentueen avulla salakuljettajat onnistuivat yllättämään keisarilliset juuri, kun Thrawnin oma henkivartija murhasi hänet, mikä pakotti keisarilliset perääntymään ja lopetti suuren uhan joksikin aikaa.[36] Taistelun jälkeen Karrde päätti muuttaa löyhän salakuljettajayhteistyön uudeksi, järjestäytyneemmäksi Salakuljettajien liitoksi, joka edusti salakuljettajien etuja suhteissa Uuteen tasavaltaan, myi hallitukselle tietoja ja kuljetti sen rahteja.[36][37][38][39] Karrde vetäytyi puolittaiselle eläkkeelle ja antoi Jaden hoitaa järjestön jokapäiväiset toimet; hän otti Jadeen yhteyttä vain ennalta sovittuihin aikoihin kuullakseen tämän raportit samalla, kun hän itse matkusteli ympäriinsä ja nautti yksityisestä elämästään.[40] Hän väitti jääneensä lopullisesti eläkkeelle ja piti julkisesti yllä tätä käsitystä, vaikka jatkoi kaikessa hiljaisuudessa järjestönsä johtamista aikoen aikanaan vielä palata avoimesti sen johtoon.[4][40][3] Hänellä kului aikaa siihen, että hän sulki kaikki irralliset päät, ja lähimmät yhteistyökumppanit, kuten Booster Terrik, tiesivät, ettei hän oikeasti ollut jäänyt eläkkeelle.[41] Karrden onnistuminen Uuden tasavallan auttamisessa lähetti liikkeelle huhuja, että hän oli saanut koulutusta Uuden tasavallan tiedustelupalvelulta, mutta tämä suoraan kielsi moiset huhut.[14]

Kasvava huomio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Bilbringin taistelun jälkeen Karrde sai viestin ilmeisesti Booster Terrikiltä, joka ehdotti tapaamista Oradinissa Brentaal IV:llä, mutta pian Karrdelle selvisi, ettei viesti ollut itseltään salakuljettajalta. Hän päätti silti mennä tapaamiseen järjestäen varmuuden vuoksi erityisturvaa mukaansa. Viestin lähettäjäksi osoittautui Corran Hornin astromekaaninen droidi Whistler, joka toimi yhdessä Antillesin astromekaanisen yksikön R5-G8:n kanssa paetakseen Ysanne Isardin hallusta, joka oli sittenkin selviytynyt Thyferran tapahtumista ja vanginnut nyt Konnalentueen, jonka Uusi tasavalta oletti kuolleen. Whistler tahtoi kyydin Errant Venturelle ja tietäen kaksikolla olevan salaisen tiedon arvon, Karrde suostui pyyntöön. Hän oli aikonut käydä luovuttamassa Lastri's Ortin Avesille, mutta päätti tehdä mutkan matkaan. Hän vei droidit Venturelle ja antoi ne siellä Terrikin huostaan.[41]

Työskennellessään Coruscantissa Salakuljettajien liiton asialla Karrde sai tietää, että Calrissianilla oli hallussaan kutsulaite, joka mahdollisesti oli joskus kuulunut Jorj Car'dasille. Hän koetti ostaa sen, mutta Calrissian ei halunnut myydä. Sen sijaan Karrde sai suostuteltua Jaden ja Calrissianin etsimään Car'dasia. Käyttäen aina välillä aikaansa etsintöihin he lopulta selvittivät suunnilleen 13 jYt, että Car'das oli luultavasti asettunut asumaan Exocronin aurinkokuntaan, mutta Karrden ohjeiden mukaisesti he eivät koettaneetkaan ottaa häneen yhteyttä. Karrde, joka ei oikeasti tiennyt, mitä hänen pitäisi tehdä, tai mitä Car'das nykyisin tunsi häntä kohtaan, päätti olla ottamatta yhteyttä tähän heti.[8][20]

Salakuljettajien liiton vuoksi 11 jYt Jade kiinnostui Kesselin säihkestimkaivoksista, jotka silloin olivat Calrissianin hallussa. Salakuljettajien liitosta oli siihen mennessä muodostunut laaja, hyvin organisoitu ja säädelty ryhmä, joka oli täysin kykenevä tekemään yhteistyötä.[38] Vain vähän myöhemmin Karrde palasi täydellä voimalla järjestönsä johtoon, ilmeisesti hän oli kyllästynyt osa-aikaiseen eläkkeeseensä ja oli myös tyytyväinen huijauksella saamaansa omaan rauhaan.[42] Suunnilleen 12 jYt Nabon ja hänen kumppaninsa Dogder lähestyivät Karrdea ja kertoivat tietoja huttien sotilaallisista kokeiluista; he luottivat siihen, että hänen kauttaan tieto kulkeutuisi Uuteen tasavaltaan.[43] Ajan kuluessa Salakuljettajien liitto kuitenkin ajelehti erilleen ja Karrde jäi hoitamaan omaa toimintaansa, joka yhä oli paras salakuljetusporukka ja tietomurtojen tekijä. Karrde eriytyi yhä enemmän Uuden tasavallan johtajistossa, koska poliitikot pyrkivät eristäytymään hänestä ja Imperiumin uhka heikkeni, minkä seurauksena Uusi tasavalta tarvitsi entistä vähemmän hämärämiehiä liittolaisikseen.[8] Karrde myös menetti Ghentin palvelukset, koska nuorukainen siirtyi Uuden tasavallan koodauspäälliköksi.[20]

Seuranneiden vuosien aikana Karrde sai tietää tilanteen olevan kehittymässä vaaralliseen suuntaan Salakuljettajien juoksussa, joka oli salakuljettajien vanha piilopaikka. Hän ei pitänyt tilanteen saamasta käänteestä, sillä hänestä tuntui, että uusi salaperäinen ja pahantahtoinen voima oli toimessa. Kun Senaatin hallia pommitettiin 17 jYt, syntyi paniikki. Calrissian otti yhteyttä Jadeen ja tapasi lyhyesti Karrden asioiden tilasta, jolloin Karrde ehdotti, että heidän pitäisi tutkia Salakuljettajien juoksua. Calrissian tutki asiaa Solon kanssa ja he saivat tietää mustan jedin, joka tunnettiin Kuellerina, johtavan toimintaa Almaniasta. Chewbacca otti yhteyttä Karrdeen ja pyysi tätä tapaamaan Millennium Falconin Almanian aurinkokunnassa ja tuomaan ysalamireja. Kenraali Wedge Antillesin johtama Uuden tasavallan laivasto otti yhteen Kuellerin joukkojen kanssa sillä välin, kun Karrde luovutti ysalamirit Sololle, joka suuntasi planeetalle. Yksi Kuellerin tähtituhoojista koetti pysäyttää hänet, mutta Wild Karrde onnistui tuhoamaan aluksen yllätyshyökkäyksellä, mikä salli Solon jatkaa matkaansa. Solon laskeuduttua Karrde vei aluksensa Antillesin joukkojen avuksi päätaisteluun. Kun Antilles tajusi, että vihollisaluksia ohjasivat droidit hän alkoi ampua juuri ja juuri ohitse menneitä laukauksia Wild Karrdea kohti, mikä sekoitti vihollisen ystävä-vihollinen tunnistuksen, minkä seurauksena ne lakkasivat tulittamasta hänen alustaan. Aluksi Karrde ei ymmärtänyt taktiikkaa, mutta Antilles onnistui sen avulla soluttautumaan vihollisten joukkoon ja ampumaan tarkkaa tulta Kuellerin alusten heikkoihin kohtiin, mikä tuhosi tähtituhoajat. Sillä välin Solo laskeutui ja toimitti ysalamirit pinnalle tukahduttaakseen Kuellerin Voiman, jolloin Leia Organa Solo tappoi tämän lopettaen uhan.[44]

Myöhemmin saman vuoden aikana tehtaanjohtaja Ja Bardrin sieppasi Jaden ja Wild Karrden miehistön Karrden itsensä ollessa poissa, liikeasioissa Gekton aurinkokunnassa.[45][4] Hänen tyttärensä Sansia oli rikollispomo Chay Prayshin käsissä, joten hän pakotti Jaden soluttautumaan Prayshin linnakkeeseen pelastamaan tyttöä uhkaamalla aluksen miehistöä. Kuullessaan tapahtuneesta Karrde raivostui ja otti yhteyttä Organa Soloon, joka onnistui kokoamaan joukon noghrikommandoja hänen käyttöönsä. Hän vei ryhmän vangitsemaan miestä. Hän oli jo valmistelemassa joukkoa pelastamaan Jadea Prayshin linnakkeesta, mutta nainen ehti palata takaisin omin neuvoin Sansian kanssa. Isä oli kuitenkin käyttänyt Sansiaa vain petoksen välineenä ja halusi käyttää Sansian aluksen tietoja hyväkseen varastaakseen kilpailijansa varastaman prototyypin.[45]

Sansia antoi Jadelle edistyneen aluksen, jonka tämä nimesi Jade's Fireksi. Karrde oli kuitenkin yhä vihainen väkensä sekoittamisesa asiaan ja vaati Bardrinilta kovaa hintaa tämän hengestä. Karrde sai myös uuden työntekijän: togorialaisen H'sishin, joka oli auttanut Jadea pakenemaan. Karrde myi keräämänsä tiedot Skywalkerille, joka siten onnistui johtamaan Uuden tasavallan ratsian Prayshin linnoitukseen ja vapauttamaan siellä olleet vangit. Jaden tilanne oli alkanut ahdistaa naista, joten Karrde päätti myöntää hänelle lomaa, jonka aikana hän lensi laillista rahtia Jade's Firella. Hän myös saattoi silloin pysyä etäämmällä hämärähommista eikä hänen tarvinnut auttaa Karrdea pyörittämään tämän suurta järjestöä.[45] Suunnilleen vuotta myöhemmin Jade palasi Karrden järjestöön virkistyneenä. Samoihin aikoihin Karrde alkoi palkata Waylandiin muuttaneita noghreja suojelemaan hänen haavoittuvaisimpia tietolähteitään ja työntekijöitään.[8]

Caamas dokumentin kriisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon Karrde Wild Karrden etupuolella.
D'ukal: ”Sinä odotat hänen tappavan sinut, eikö? Ja arvelet että...?
Karrde: ”Sinä et ole osa järjestöä, Shada. Kaikki muut tällä aluksella ovat. Olisin tullut yksin, mutta en olisi selvinnyt matkasta Exocroniin millään pienemmällä ja heikommin aseistetulla kuin Wild Karrdella. Car'das on kostonhimoinen mies; mutta kuten Bombaasa, hän pitää itseään sivistyneenä. Toivon tietysti voivani puhua hänet ympäri jättämään minut eloon. Vielä enemmän toivon, ettei hän vahingoita miehistöäni. Mutta jos hän vaatii tilintekoa menneistä... Toivon ainakin voivani suostutella hänet antamaan sinun palata Uuteen tasavaltaan Caamas-dokumentin kansa.
―Shada D'ukal ja Talon Karrde[lähde]

19 jYt Karrde oli juuri saapumassa Waylandiin, kun hän sai viestin Organa Solon henkivartojoiden johtajalta, Cakhmaimilta. Devaronialainen varas Lak Jit oli paennut Tantiss-vuorelta varastamansa tietokortin kanssa. Wild Karrde pakotti Jitin aluksen laskeutumaan. Karrde tutki korttia yhdessä Organa Solon kanssa ja he saivat tietää, että kyse oli Caamas-dokumentista, joka kertoi ryhmän bothalaisia osallistuneen Caamasin tuhoutumiseen Palpatinen käskystä. Kortilla ollut lista juoneen osallistuneiden nimistä oli kuitenkin tuhoutunut lukukelvottomaksi. Kun he olivat jo päästäneet Jitin menemään tämän luovutettua tietokortin, he tajusivat, että tämä levittelisi tietoa kostaakseen tapahtuneen. Tiedon leviäminen voisi olla kipinä, joka nostaisi uudelleen esiin kauan sitten tapahtuneen hyökkäyksen, joka oli aikanaan herättänyt yleistä kiukkua. Jit ehti todella laverrella ennen kuin Mazzic, Karrden ohjeiden mukaisesti, vangitsi hänet. Karrde koetti ottaa yhteyttä Organa Soloon kertoakseen tapahtuneesta, mutta saikin linjalle tämän aviomiehen, joka otti tiedon vastaan ja kertoi puolestaan Karrdelle, että taistellessaan piraatteja vastaan Skywalker oli aistinut klooneja piraattialuksella. Karrde lupasi auttaa, jos Uusi tasavalta maksaisi palveluksesta. Hän myös lähetti Jaden auttamaan Skywalkeria Cavrilhu piraattien tukikohdan ratsauksessa.[8]

Karrde meni poikkeamaan Errant Venturelle, missä hänen oli tarkoitus tavata Jade. Saapuessaan hän löysi Terrikin lisäksi myös tämän tyttären, vävyn ja tyttärenpojan komentosillalta; Horn oli tullut käymään keskustellakseen Vengeanseksi kutsutun järjestön toiminnasta, koska tämä näytti lietsovat Caamas-dokumentin kriisiä entisestään. Hornin tehtävä oli salainen, mutta Karrde oli tiennyt siitä ja odottanut löytävänsä alukselta myös Hornin pojan Valinin, minkä hän osoitti antamalla pojalle mukanaan tuomansa lahjan. Tämä todiste vakuutti Hornin siitä, että hänet kannatti uskoa salaisuuteen, ja Karrde lupasi tehdä parhaansa auttaakseen. Karrde kysyi Terrikiltä, josko tällä olisi tietoa Cavrilhu piraattien uudesta tukikohdasta, kun Skywalker oli ajanut heidät edellisestä piilostaan, mutta Terrik ei osannut auttaa. Karrde kysyi myös, josko Terrik tietäisi jotakin piraateista, jotka käyttäisivät klooneja, kuten Skywalker oli aistinut, mutta taaskaan Terrikillä ei ollut tietoa annettavaksi.[8]

Jaden saapuessa paikalle Starry Icella pieni, tunnistamattoman mallinen hävittäjä lensi läheltä Venturen komentosiltaa lähettäen samalla viestin vieraalla kielellä. Jade oli nähnyt samanlaisen aluksen piraattitukikohtaan tehdyn hyökkäyksen aikana, minkä lisäksi hän tunnisti viestistä Thrawnin koko nimen Mitth'raw'nuruodo. Vertaillessaan molempien näkemiensä alusten pakovektoreita Jade huomasi, että molempien päätepiste näytti olevan Nirauanin aurinkokunta. Karrde päätti lähettää Jaden tutkimaan, sillä Uusi tasavalta oli liian kiireinen selvitellessään poliittista kriisiään. Karrde arveli, ettei nyt ollut aika paljastaa uusia suuria salaisuuksia, mahdollisesti Thrawnin kättä, jonka hän oli nähnyt mainittavan yhdessä Organa Solon Lak Jitiltä saamassa tietokortissa.[8]

Karrde meni Cejansijin tutkimaan, josko Vengeancella oli toimintaa planeetalla ja saakakseen tietoja eräältä työntekijältään Moranda Savichilta. Tämä joutui hyökkäyksen kohteeksi ollessaan matkalla tapaamiseen, mutta hänet ilmestyi pelastamaan Skywalker, joka oli juuri miettinyt, miten saisi Karrdeen yhteyden. Hyökkäyksen jälkeen Skywalker seurasi Sacivhia tapaamiseen Karrden kanssa. Kesken keskustelun Karrde sai viestin Starry Icen kapteenilta, joka ilmoitti, että Jade oli joutunut pulaan Nirauanissa, ja mahdollisesti jäänyt vangiksi. Skywalker lupasi lähteä pelastusretkelle ja kertoi juuri ennen lähtöään Karrdelle nähneensä Voiman avulla näyn, jossa Jade oli näyttänyt kuolleelta. Tämä jätti Karrden pohtimaan, oliko hänen luotettavin alipäällikkönsä kuollut.[8] Karrde lähetti Savichin Bothawuin pääkaupunkiin, Drev'starniin, pitämään silmällä epäilytävää toimintaa, erityisesti yrityksiä sabotoida planeetan suojakilpiä.[20]

Karrde jatkoi matkaa Coruscantiin, missä liikenteenohjaaja koetti estää hänen laskeutumisensa poliittisista syistä; tämä vuoksi hänen oli jälleen otettava yhteyttä Organa Soloon, jota hän oli tulossa tapaamaan, ja joka onnistui järjestämään hänelle laskeutumisluvan. Organa Solo oli itse asiassa juuri kokouksessa, jossa ishorien senaattori Ghic Dx'ono vihjaili, että Karrde ehkä oli tekemisissä huhujen kanssa, jotka väittivät Thrawnin palanneen. Siksi hän lähetti Karrden Orowood tornissa olevaan asuntoonsa odottamaan häntä. Kun Organa Solo, hänen miehensä ja Lando Calrissian saapuivat, he kertoivat Karrdelle, miten henkiinherännyt Thrawn oli vanginnut ja keskustellut Calrissianin kanssa. He koettivat yhdessä miettiä keinoja tilanteen selvittämiseen, lopulta arvellen, että paras tapa ratkaista caamasien tilanne olisi löytää ehjä Caamas dokumentti, minkä jälkeen Uusi tasavalta olisi vapaa keskittymään Thrawnin ongelmaan.[8]

Calrissian alkoi miettiä, josko Car'dasilla olisi kopio Caamas dokumentista, sillä sen löytyminen säästäisi Uudelta tasavallalta vaivan järjestää kaappausta Imperiumin tietovarastoihin. Karrde ärsyyntyi Calrissianin ehdotuksesta, sillä hänellä ei ollut mitään halua tavata Car'dasia, he menivät toiseen huoneeseen keskustelemaan ja Karrde vaati toista luopumaan ajatuksesta. Calrissian kuitenkin lopulta peri voiton vakuuttamalla, että olisi paljon vaarallisempaa antaa kriisin laajentua.[8] Karrde oli kuitenkin varma, että Car'das tappaisi hänet, mutta hän oli valmis kuolemaan hankkiakseen Caamas dokumentin.[20] He palasivat kertoakseen päätöksestä Soloille, mutta heitä seurasi Mistrylin varjovartija Shada D'ukal, jonka Karrde tunnisti Mazzicin entiseksi henkivartijaksi, ja joka oli murtautunut asuntoon ja kuullut heidän keskustelunsa. Hän ilmoitti Soloille tahtovansa liittyä Uuteen tasavaltaan, mutta hän ei ollut saanut heihin yhteyttä virallista tietä. Päädyttyään arvioon, että D'ukal oli luotettava, Solot lähettivät hänet Karrden mukaan etsimään Car'dasia ja suostuttelemaan tämän avuksi.[8] Karrde toivoi, että Car'das päästäisi naisen, joka ei kuulunut hänen järjestöönsä, lähtemään elossa, minkä lisäksi hän toivoi, että tämä saisi mukaansa myös Caamas dokumentin.[20] He antoivat myös C-3PO:n hänen mukaansa auttamaan mahdollisesti tarvittavissa käännöstöissä matkalla Exocroniin. Tämän lisäksi Karrde toteutti alkuperäisen tehtävänsä kertomalla Soloille, mitä Jadelle oli tapahtunut ja miten Skywalker oli lähtenyt pelastamaan tätä.[8]

Wild Karrde suuntasi Pembric II:een, jonka oli määrä olla matkan ensimmäinen pysähdyspaikka. He laskeutuivat ja Karrde lähti yhdessä D'ukalin kanssa pyytämään suojelusta Crev Bombaasalta, joka oli Katholin sektorin johtava rikollisherra. Matkalla ThursterBurniin, Bombaasan päämajanaan käyttämään kahvilaan, he törmäsivät liitopyöräjengin vartioihin. D'ukalin ottaessa yhteen neljän vartijan kanssa Karrde astui syrjään pysyäkseen poissa tieltä, mutta joutui Bombaasan lahjomien Pembricin turvallisuuslegioonalaisten pysäyttämäksi. Karrde onnistui nappaamaan legioonalaisten johtajan aseen, jolla hän ensin pudotti viimeisen liitopyöräjengiläisen, ja jonka hän sen jälkeen käänsi legioonalaisia vastaan. Kaksikon toimet tekivät Bombaasaan vaikutuksen ja tämä kutsui heidät sisään, missä Karrde pyysi suojelusta palkkiona palveluksesta, jonka Jade ja Calrissian olivat suorittaneet matkallaan, kun nämä olivat pelastaneet Bombaasan hengen. Bombaasa suostui, mutta varoitti Karrdea, että samalla alueella toimi toinenkin piraattijengi, joka ei ollut hänen hallinnassaan; joka suoraan sanottuna oli kilpailija. Bombaasa ei saattanut taata suojelua toista jengiä vastaan ja Karrden ottaminen suojelukseen saattaisi päin vastoin tehdä tästä toisen jengin vihan kohteen.[20]

Karrde jatkoi matkaansa. Nähdessään vahtialuksen erään kurssinmuutoksen aikana, hän osasi odottaa piraattien hyökkäystä saapuessaan Dayarkiin. He todellakin joutuivat väijytykseen heti pudottautuessaan hyperavaruudesta ja turbolaserissa ollut D'ukal haavoittui taistelussa. Katholin tasavallan pääkaupunkiin Dayarkiin saapuessaan Karrde sai kutsun tapaamaan kenraali Jutkaa, joka johti paikallisia sotavoimia. D'ukalin ja C-3PO:n seuraamana Karrde lähti tapaamaan Jutkaa Entoo Needaan E-elzin neuvomana, lisäksi hän oli lähettänyt edeltä tukijoukkoja paikallisiin vaatteisiin pukeutuneina. He kuulivat Jutkalta vastustavan piraattijohtajan, Rei'Kasin, nimen, lisäksi tämä ehdotti, että Karrde häipyisi välttääkseen enemmät vaikeudet Rei'Kasin taholta. Karrdea ei niin helposti pystynyt säikäyttämään ja keskustelun loputtua E-elz palasi Karrden luokse. Hän osoitti tietävänsä, että Karrde oli etsimässä Car'dasia ja vahvisti tiedon, että tämä nykyisin asui Exocronissa. Hän tarjoutui viemään Karrden sinne, mutta ennen kuin Karrde ehti vastata Rei'Kasin agentit sekaantuivat tilanteeseen. Karrden tukijoukot onnistuivat hoitamaan tilanteen, mutta D'ukal loukkaantui siitä, ettei Karrde ollut kertonut hänelle, että nämä olivat paikalla. Wild Karrde lähti Exocroniin ilman E-elziä. Matkalla Karrde keskusteli D'ukalin kanssa ja kertoi tälle koko tarinan Car'dasista ja suhteestaan tähän, mitä nainen olikin häneltä kysellyt. Karrde myös kertoi, miksi todella oli tahtonut ottaa D'ukalin mukaansa matkalle.[20]

Karrden saapuessa viikkoa myöhemmin Exocroniin viranomaiset viestittivät hänelle ja kysyivät, josko hän oli tullut tapaamaan Car'dasia, minkä Karrde myönsi. Heidän sallittiin laskeutua ja E-elz tuli heitä vastaan. Ottaen mukaansa vain D'ukalin ja C-3PO:n Karrde antoi E-elzin johdattaa heidät Car'dasin kotiin. Heidät vietiin pieneen, huonosti hoidettuun taloon vuoren juurella, missä Car'das makasi vuoteella vanhana, heiveröisenä ja seniilinä. Pettyneenä Karrde aikoi lähteä, mutta sai kuulla, että Rei'Kas oli ilmeisesti seurannut häntä Exocroniin ja valmistautui hyökkäykseen planeettaa vastaan. Tuntien olevansa vastuussa tapahtuneesta Karrde päätti jäädä auttamaan taistelussa. Amiraali Trey David, joka oli Exocronin yhdistetyn avaruus- ja ilmakehälaivaston alikomentaja, tuli ohjaamaan taistelua Wild Karrdelta, joka oli paras puolustajien käytettävissä oleva alus. Kun Rei'Kasin laivasto saapui, David määräsi joukkonsa perääntymään ja aing-tiiden laivasto ilmestyi heidän avukseen tuhoamaan piraatit. Karrde oivalsi, että David oli vain käyttänyt häntä hyväkseen houkutellakseen Rei'Kasin Exocroniin, missä aing-tiit voisivat hoidella tämän; hän tajusi myös, että Car'das oli todella koko juonen takana. Hän lähetti pyynnön saada tavata Car'dasin uudelleen, johon tämä vastasi henkilökohtaisesti.[20]

Hän palasi taloon ja löysi Car'dasin hyväkuntoisena. Tämä kutsui Karrde peremmälle, vieden hänet todelliseen asuntoonsa vuoren sisällä. Car'das oli ystävällinen ja näytti hänelle taloa, johon kuului myös suunnaton tietokorttikirjasto. Caamas dokumenttia ei kuitenkaan ikävä kyllä löytynyt hänen kokoelmistaan. Hän myös kertoi Karrdelle, että hänen katoamisensa oli johtunut nolosta tilanteesta jedimestari Yodan kanssa, joka oli arvostellut häntä piittaamattomuudesta ja itsekeskeisestä asenteesta. Hän myös kiitti Karrdea siitä, että tämä oli pitänyt niin hyvää huolta järjestöstä ja sen henkilökunnasta hänen lähdettyään. Vapaana pelostaan Karrde hyväksyi Car'dasin kutsun jäädän yöksi, sillä tämä oli myös järjestänyt aing-tiit viemään Wild Karrden seuraavana päivänä galaksin vilkkaampaan osaan nopealla siirtotekniikallaan. Yön aikana D'ukal koetti hiipiä Car'dasin kirjastoon etsimään tietoa omaa kotiplaneettaansa, Emberleneä, vastaan tehdyn hyökkäyksen syyllisistä. Car'das yllätti hänet ja myös tämän kutsuma Karrde ilmestyi pian paikalle. Vanhempi mies kertoi D'ukalille, että mistrylien kimppuun oli hyökätty vastauksena heidän omiin hyökkäyksiinsä. Car'das tarjosi vierailleen valintaa: nämä saisivat mukaansa joko tietokortin, joka kertoi hyökkääjien henkilöllisyyden tai kortin, jolla olevasta tiedosta olisi hyötyä Uudelle tasavallalle. D'ukal valitsi jälkimmäisen ja Car'das lähetti heidät aing-tiiden mukaan.[20]

Karrde ja D'ukal lukivat tietokortin, joka todisti, että oletettu "Thrawn" oli vain huijari, jonka taustalla olivat moffi Vilim Disra ja kloonattu kaartilainen Grodin Tierce, jolle Thrawn oli siirtänyt osan taktisesta älykkyydestään pikaoppimistekniikan avulla. Tietäen, että tiedon vieminen Coruscantiin olisi liian hidasta, Karrde päätti mennä suoraan Imperiumin jäänteiden ylikomentajan Gilad Pellaeonin puheille toivoen, että tämä voisi puuttua huijaukseen suoraan. Hän otti Pellaeonin Wild Karrdelle ja vei tämän Yaga Minoriin, missä Thrawn-huijari oli johtamassa puolustusta Uuden tasavallan iskuryhmää vastaan. Karrde vaati Hornia maksamaan palveluksen, jonka tämä oli hänelle velkaa, järjestämällä Konnalentueen suojelemaan Wild Karrden kulun Uuden tasavallan joukkojen lävitse. Aluksella ollut Pellaeon pystyi tunnistekoodeilla viemään heidät turvallisesti keisarillisten ohitse. Päästessään tukikohtaan Karrde, Pellaeon ja D'ukal kiiruhtivat komentokeskukseen, missä Pellaeon paljasti salaliittolaiset, otti komennon takaisin ja määräsi tulitauon. Hän oli aloittanut rauhanneuvottelut Uuden tasavallan kanssa. Salaliittolaiset olivat neuvotelleet mistrylien liittymisestä Imperiumiin ja yksi heidän johtajistaan oli paikalla näkemässä tapauksen. Karrde vaati tätä poistamaan kuolemantuomion, jonka nämä olivat langettaneet D'ukalille, koska tämä oli kieltäytynyt tottelemasta epäeettisenä pitämäänsä määräystä.[20]

Siirtyminen lailliseen toimeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organa Solo: ”Miten ihmeessä sait Gavrisomin ja Bel Iblisin suostuteltua tähän yhteiseen tiedustelupalvelun ideaasi?
Karrde: ”Samoin kuin suostuttelin Pellaeonin, itseasiassa. Huomautin vain, että avain pysyvään rauhaan on siinä, että molemmat puolet tietävät, ettei toinen puno juonia sitä vastaan.
―Leia Organa Solo ja Talon Karrde[lähde]

Saadessaan tietää, että Pellaeon johti rauhanneuvotteluja Uuden tasavallan kanssa, ja tuntien D'ukalin halun toimia itseään suurempien päämäärien hyväksi, Karrde alkoi muuttaa järjestöään molemmille puolille tietoa toimittavaksi puolueettomaksi tahoksi. Tämän oli tarkoitus vähentää kireyttä, sillä siten molemmilla osapuolilla oli mahdollisuus samaan tietoon. Molemmat puolet suostuivat ja sopimus solmittiin; Karrde kutsuttiin myös viralliseen rauhansopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Skywalker oli onnistunut pelastamaan Jaden ja he palasivat tuoden mukanaan väärentämättömän kopion Caamas dokumentista, kumpikaan ei kuitenkaan halunnut jakaa tietoa siitä, mistä he sen olivat onnistuneet löytämään. Pelastusoperaation aikana kaksikko oli myös huomannut rakastavansa toisiaan ja päättänyt mennä naimisiin.[20]

Jade jätti järjestön liittyäkseen jedien joukkoon, mutta D'ukal virallisesti liittyi Karrden joukkoon ja tämä ryhtyi valmentamaan hänestä Jaden korviketta; aikanaan D'ukal myös otti Jaden paikan Karrden alipäällikkönä.[20][4] Matkan aikana D'ukal oli alkanut nähdä itsensä Karrden henkivartijana ja ystävänä ja oli viimeiseen asti uskollinen hänelle; samoin kuin Karrde oli lojaali naiselle, koska tämä oli osa järjestöä. Solot myös uskoivat näkevänsä pientä romantiikan väreilyä parin välillä.[20] Osana Terrikin kanssa tehtyä sopimusta Uusi tasavalta maalasi Errant Venturen punaiseksi, mikä oli jo pitkään ollut Terrikin toive. Karrde myi Uudelle tasavallalle yhteistyökumppaneittensa kautta tarvittavan suuren maalimäärän, Terrikin tietämättä, joka ylpeili vielä vuosiakin myöhemmin, että oli onnistunut tavoitteessaan ilman Karrden apua. Karrdesta koko tilanne oli huvittava.[46]

Karrde kutsuttiin Skywalkerin ja Jaden häihin, koska hän oli lähin vastine morsiamen isälle.[47] Hän kävi tapaamassa Terrikiä löytääkseen jonkin jediesineen häälahjaksi, minkä jälkeen hän jatkoi matkaansa Coruscantiin. Siellä hän osallistui Skywalkerin polttareihin ollen mukana yllättämässä tätä useiden muiden ystävien kanssa Red Rancor kantiinassa. Hän oli ylpeä, kun hänet katsottiin riittävän läheiseksi ystäväksi, että hänet oli kutsuttu mukaan. Pian Skywalkerin saapumisen jälkeen liitopyöräjengi kuitenkin alkoi haastaa riitaa, mistä seurasi kapakkatappelu, jonka polttariseurue voitti. Karrde ehdotti, että he häipyisivät ennen kuin seurue saisi liikaa huomiota ja tapaus pääsisi julkisuuteen.[48]

Karrde saapui häihin, jotka olivat suunnaton mediatapahtuma. Hän jutteli Jaden kanssa heidän valmistautuessaan. Heidän odottaessaan heille tuli puhumaan Banner Sumptor, joka oli osallistunut petollisen moffi Derran Takkarin juoneen pilata häät ja tappaa Skywalker ja Jade. Sumptoria oli alkanut harmittaa, että hän alun alkaenkaan oli sekaantunut koko juoneen, ja kertoi, että hyökkäys oli odotettavissa. Tunnistaessaan Bannerin Red Rancorin kapakkatappelun osanottajaksi, Karrde vei tämän tapaamaan Skywalkeria ja Soloa. Paikalla ollut Antilles kuitenkin vaati, että häitä piti jatkaa suunnitelmien mukaan, ja otti Chewbaccan, ryhmän jedejä ja Konnalentueen veteraaneja mukaansa pysäyttämään hyökkäystä, jotta juhlallisuudet eivät häiriintyisi. Karrde luovutti Jaden Skywalkerille suunnitellusti, mutta Takkar oli onnistunut soluttautumaan häävieraiden joukkoon ja uhkasi lähettää tietokoneviruksen tuhoamaan Uuden tasavallan viestijärjestelmät. Skywalker kuitenkin onnistui järjellä ja Voimalla vakuuttamaan Takkarin siitä, ettei tämä lopultakaan ollut niin erilainen kuin muut, minkä jälkeen häät jatkuivat kaikessa rauhassa.[48]

Uuden tasavallan jäsenmaailmoiden ryhtyessä vaatimaan Karrden tiedonjakoverkoston palveluksia itselleenkin hän joutui laajentamaan järjestöään niin paljon, ettei enää tuntenut kaikkia työntekijöitään henkilökohtaisesti, mikä harmitti häntä suuresti. Hän myös ryhtyi hiljalleen luopumaan salakuljetuksesta kokonaa, mutta toiminnasta irottautuminen vei useita vuosia, samoin kuin Jaden irrottautuminen järjestöstä.[46] Hänellä oli silti myös kuljetustoimintaa, mutta kaikki tapahtui täysin laillisesti.[49]

22 jYt hän lähetti Skywalkerit tapaamaan Jerf Huxleyta, joka oli osallistunut järjestön salakuljetustoimintaan. Heidän oli tarkoitus kertoa Huxleylle, ettei tämä enää voinut olla osa järjestöä, koska järjestö oli luopumassa salakuljetuksesta. Heidän matkansa aikana Karrde sai kuulla, että eräs hänen työntekijöistään, Dean Jinzler, oli kaapannut amiraali Voss Parckin Skywalkereille lähettämän viestin. Nämä olivat tavanneet Parckin käydessään Tuntemattomien alueiden rajalla, mistä olivat löytäneet Käden Imperiumin. Karrde oli vihainen itselleen palkattuaan epäluotettavan työntekijän ja kiiruhti Errant Venturella tapaamaan Skywalkereita, kunhan nämä olisivat selvinneet Hyxleysta. He tapasivat Karrden, joka selitti tilanteen, minkä jälkeen Skywalkerit kertoivat muutamia yksityiskohtia Nirauanin tilanteesta, minkä olivat siihen asti pitäneet salassa. He päättivät matkustaa Nirauaniin ja käydä itse kysymässä viestin sisältöä sillä välin, kun Karrde koettaisi etsiä Jinzlerin. Skywalkerit löysivät Jinzlerin ensin osallistuessaan Outbound Flightin etsintöihin, joihin Parckin viesti oli heidät kutsunut. Palatessaan matkalta Skywalker selitti Karrdelle, miten Jinzler oli kaapannut viestin päästäkseen vierailemaan sisarensa kuolinpaikalla. Tämän jälkeen Karrde ei ollut enää vihainen Jinzlerille, joka kuitenkin piti parhaana asettua Käden Imperiumiin, jotta ei joutuisi kohtaamaan Karrdea.[46]

Yuuzhan vongien sota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karrde: ”Saatan toisinaan olla hyvinkin vakava mies, kapteeni Imsatad. Tämä on sellainen aika. Annoin sanani, että toimitan jedioppilaat ja heidän opettajansa tuvaan kaltaisiltasi konnilta, ja sen aion tehdäkin. En osittain, vaan kokonaan.
Imsatad: ”Vaarannat työmme täällä. Yuuzhan vongit eivät lopeta ennen kuin ovat saaneet kaikki jedit. Jos me teemme työn heidän puolestaan, osoitamme hieman hyvää tahtoa—
Karrde: ”Yuuzhan vongit ovat vallanneet puolet galaksistamme aiheettomalla ristiretkellään. Mikä tässä vaatii meitä osoittamaan hyvää tahtoa?
―Talon Karrde ja Imsatad[lähde]

Kun galaksin ulkopuolelta tulleet yuuzhan vongit hyökkäsivät 25 jYt käyttäen biologisesti kehitettyjä aseita, Uusi tasavalta ja jedit onnistuivat torjumaan heidän ensimmäiset iskunsa ja salaamaan tiedon Karrdelta ja Imperiumin jäänteiltä.[6] Sodan laajentuessa tietoa ryhdyttiin jakamaan avoimemmin, koska Uusi tasavalta joutui taistelemaan olemassaolostaan valloittajien kynsissä.[50] Yuuzhan vongien tuhottua Jade Skywalkerin aluksen Jade Sabren, Karrde auttoi järjestämään korvikkeen Jade Shadowin, johon asennettiin useita aseteknologian uusimpia tuotteita.[51]

Kun huttit tekivät sopimuksen yuuzhan vongien kanssa muutamia kuukausia sodan alkamisen jälkeen, Karrde tiesi, että jotakin oli meneillään ja ryhtyi vahtimaan huttien maustekuljetuksia arvellen, että yuuzhan vongit varoittaisivat hutteja ennalta hyökkäyksistä, minkä seurauksena huttit keskeyttäisivät toimituksensa. Hän huomasi, että Corelliaan, Tynnaan ja Bothawuihin tehdyissä toimituksissa ilmeni epäsäännöllisyyksiä, mutta tiesi, ettei tieto riittänyt Uuden tasavallan toiminnan aloittamiseen. Sen sijaan hän vieraili Jediprakseumissa ja pyysi Skywalkeria lähettämään joitakin jedejä hänen mukaansa tapaamiseen huttien kanssa. Hän arveli pystyvänsä heidän avullaan varmistamaan, jos jotakin kieroa olisi tekeillä. Tehtävä myös saattaisi parantaa jedien heikkenemässä ollutta mainetta. Jedimestari Kyp Durron ja jediritari Ganner Rhysode liittyivät Karrden ja D'ukalin seuraan matkalle tapaamiseen Borga Besadii Diorin edustajan, Rol'Waranin kanssa. Karrde pyysi saada maustetta ja väitti pyrkivänsä takaisin salakuljetushommiin, koska hänen tiedonjakotoimistonsa oli käymässä hyödyttömäksi Uuden tasavallan ja Imperiumin jäänteiden jakaessa tietoa suoraan toisilleen. Borgan järjestöön liittyneen Bombaasan saapuminen keskeytti tapaamisen. Bombaasa tunnisti Durronin, mutta ei ryhtynyt vihamieliseksi vaan päin vastoin vahvisti Karrden epäilyksen, että Tynna, Corellia ja Bothawui oli valittu huttien mahdollisiksi kohteiksi. Hän pyysi Karrdea huomauttamaan Uudelle tasavallalle, että huttit olivat halukkaita palvelemaan molempia osapuolia ja että hän itse oli Uuden tasavallan liittolainen.

Karrde kertoi tietonsa Belindi Kalendalle ja Showolterille, jotka olivat epäsuosioon joutuneita Uuden tasavallan tiedustelupalvelun upseereita ja siksi innokkaita puhdistamaan maineensa. He pyrkivät vahvistamaan tiedon ottaen Karrden mukaan vakoilualukseen, mistä he seurasivat yuuzhan vongien suorittamaa Tynnan valtausta, minkä jälkeen Karrden tietojen pohjalta he oikeuttivat sotilaallisen mahdin keräämisen Corelliaan ja Bothawuihin. Kun huttit jatkoivat toimituksiaan Bothawuihin, mutta eivät Corelliaan, Karrde huomautti asiasta Uudelle tasavallalle, mutta asian hyväksi ei tehty mitään.

Mara Jade, Corran Horn ja Talon Karrde.

Bombaasan välityksellä huttit myös ilmoittivat Karrdelle, että yuuzhan vongien vangitsema jediritari Wurth Skidder oli suljettuna näiden yammoskia kuljettavalla aluksella ja matkalla Kalarbaan. Karrde kiireesti suostutteli Durronin Kypin tusina-lentueen pelastamaan toveriaan. Skidder kuoli ennen kuin pelastusoperaatiota saatiin toteutettua ja Corellian osoittaminen hyökkäyksen tulevaksi kohteeksi oli yuuzhan vongien syöttämää väärää tietoa, jotta hyökkääjät pääsisivät rauhassa iskemään Fondoriin. Sekä Karrde että jedit menettivät kasvonsa, ja Karrde matkusti Yavinin neljänteen kuuhun pyytääkseen anteeksi Skywalkerilta, vaikka tämä olikin sitä mieltä, ettei Karrdella ollut mitään anteeksipyydettävää.[50]

Kun yuuzhan vongien kanssa yhteistyötä tehnyt Rauhanprikaati otti jedit kohteekseen yuuzhan vongien luvattua näistä palkkion, Skywalker pyysi Karrdea evakuoimaan Yavinin oppilaat, jottei näistä tulisi helppoja kohteita. Karrde kokosi oikean pienen laivaston ja lähti hakemaan heitä, mutta Rauhanprikaati ehti paikalle ensin. Hän havaitsi pinnalla käytävän tulitaistelun ja kiirehti jedien avuksi. Hän otti yhteyttä Rauhanprikaatin kapteeniin Imsatadiin ja tarjosi apua jedien vangitsemisessa, hän selitti Imsatadille, että tahtoi liittoutua yuuzhan vongien kanssa aloittaakseen uudelleen salakuljetustoimet näiden valtaamalla alueella. Rauhanprikaati antoi hänen laskeutua ja Karrde toi vornskrinsa pinnalle kehuskellen, miten nämä saattoivat jäljittää jedejä Voiman avulla. Hän väitti myös tuoneensa ysalamirin, vaikka peitetyssä häkissä ei sellaista ollutkaan. Vornskrit ryhtyivät jäljittämään jedejä, ja kun Karrde varmistui siitä, että oli johdattanut kaksikymmentä rauhanprikaatilaista yhteen temppeleistä hän avasi tulen näitä kohti yhdessä D'ukalin ja kahden muun työntekijänsä kanssa. Jedimestarit Kam ja Tionne Solusar tulivat pois piilosta ja ryhtyivät tasoittamaan taistelua, minkä jälkeen he johdattivat jedilapset ulos temppelistä, missä Wild Karrde kokosi heidät turvaan eliminoituaan Rauhanprikaatin vastustuksen.[50]

He joutuivat kuitenkin piiritetyiksi koettaessaan lähteä aurinkokunnasta ja Karrde joutui epätoivoissaan laukaisemaan protonitorpedot, välttyäkseen jäljittimiltä, minkä seurauksena alus vaurioitui. Teko kuitenkin antoi muulle Karrden laivastolle aikaa saapua paikalle, jolloin hänen tulivoimansa ylitti Imsatadin. Tietäen, että Anakin Solo, Tahiri Veila, Valin Horn ja Sannah olivat jääneet matkasta, Karrde pakotti Imsatadin laskeutumaan kaikilla aluksillaan etsintöihin, mutta siirsi sillä välin oppilaat ja Tionne Solusarin Idiot's Arraylle, joka kuljetti heidät turvaan. Kam Solusar jäi auttamaan etsinnöissä. Ennen kuin hänen käskyjään ehdittiin noudattaa yuuzhan vongien laivasto ilmestyi aurinkokuntaan. Karrde lähetti D'ukalin Idiot's Arraylla turvaan lasten kanssa ja hakemaan apujoukkoja. Sen jälkeen hän vetäytyi aurinkokunnan rajamaille odottamaan apujoukkojen saapumista, sillä hän ei aikonut jättää planeetalla yhä olevia oppilaita.[52]

Karrde piti puolensa iskujoukkotaktiikoilla tuhoten jokaisen yuuzhan vongien aluksen, joka koetti poistua aurinkokunnasta. Vietyään lapset turvaan D'ukal palasi tuoden tiedon, ettei Fey'lyan johtama Uusi tasavalta lähettäisi sotilaallista apua, mutta että Skywalker oli lähtenyt etsimään Terrikiä ja Errant Venturea. Kun Yavin IV:stä lähti kuljetusalus, Solusar onnistui varmistamaan, että kyseessä olivat Solo ja muut oppilaat; Karrde oli valmis uhraamaan pienen iskujoukkonsa suojatakseen heidän pakonsa. Nopeimmat alukset, Wild Karrde, Idiot's Array, Etherway ja Demise kiiruhtivat kohtaamaan oppilaiden kuljetusaluksen. Demise tuhoutui heti ensimmäisessä laukaustenvaihdossa, Etherway vaurioitui käyttökelvottomaksi ja Idiot's Arraykin tuhoutui, mutta vei mennessään yhden vihollisten aluksista, jättäen Karrden kokemaan tuskaa menetettyään D'ukalin. Juuri silloin Errant Venture saapui paikalle ja tuhosi yuuzhan vongien iskuryhmän selvittäen oppilaiden reitin. Vielä päivän jatkunut taistelu poisti loputkin viholliset aurinkokunnasta, minkä lisäksi Errant Venture onnistui löytämään D'ukalin pelastuskapselista, mikä helpotti Karrden oloa suunnattomasti.[52] Karrde evakuoi myös orjat, joita yuuzhan vongit olivat pitäneet Yavin IV:ssä ja tuhosi näiden tukikohdan, minkä jälkeen yuuzhan vongeilla ei ollut asiaa aurinkokuntaan.[52][28]

Evakuoinnista tuli poliittinen pelinappula, koska Fey'lya oli kieltänyt Skywalkeria ja jedejä sekaantumasta yuuzhan vongien tekemisiin Yavinin aurinkokunnassa, koska se saattaisi vahingoittaa haurasta sopimusta, joka oli saatu syntymään. Karrden osallistuminen tapahtumiin Skywalkerin pyynnöstä sai Fey'lyan antamaan pidätysmääräyksen Luke ja Mara Jade Skywalkerista. Kaksikon oli paettava Coruscantista ja painuttava piiloon muiden jedien kanssa. Karrde jatkoi toimintaa yhdessä muiden jedien ja Solon perheen kanssa. Kun Han ja Jacen Solo menivät Mos Eisleyyn hakemaan tietoja Shalolta, jolla epäilivät olevan yhteyksiä Rauhanprikaatiin, Karrden järjesti heille taustatukea eliminoiden Shalon piilossa olleet apujoukot kanttiinan ympäriltä. Kun Shalo koetti yllättää heidät, hänet vangittiin helposti ja Solo sai tietää miten saada yhteyden Shalon kontaktiin, joka toimitti orjia yuuzhan vongeille. Karrden tietämättä Shalolla oli myös toinen taustatukikerros, joka hyökkäsi heidän keskustellessaan. Solojen siirtyessä kadun toiselle puolelle järjestämään ristitulta Karrde kiipesi kanttiinin katolle, mistä hän saattoi eliminoidan hyökkääjät. Kuulustelun jatkuessa Shalo paljasti, että suuri lasti pysähtyisi Tatooinelle seuraavana päivänä, joten Solo ja Karrde päättivät yllättää sen. Sen saapuessa Karrde ja Solo molemmat aistivat, että jokin oli pielessä, ja hedän epäilyksensä vahvistuivat pian, kun yuuzhan vongien sulkuristeilija ja fregatti ilmestyivät hyperavaruudesta. Karrden neljän aluksen laivasto otti yhteen fregatin ja Rauhanprikaatin saattoalusten kanssa ja Solo käytti erikoista taktiikkaa hoidellessaan sulkuristeilijän paineistetulla vedellä, mikä väliaikaisesti rampautti aluksen ja antoi Karrdelle ja Millennium Falconille tilaisuuden paeta.[53]

Jedit onnistuivat paikkaamaan välinsä Fey'lyan kanssa ja kun Skywalker suunnitteli jedien iskevän Talfaglioon, missä yuuzhan vongit pitivät panttivankejaan, Karrde sai tietää siitä ja kaikessa hiljaisuudessa syötti tietonsa kenraaleille Antilles ja Bel Iblis. Nämä ottivat uudet keinopainovoimageneraattorilla varustetut tähtituhoajat Elegos A'Klan ja Mon Mothman "neitsytlennolle" Talfaglioon auttamaan operaatiossa, joka onnistuikin hyvin. Karrde jatkoi galaksin tapahtumien vahtimista ja ilmoitti Uudelle tasavallalle, kun suuri vihollislaivasto lähti Borleiasista. Laivasto saapui Coruscantiin, missä se vyöryi Uuden tasavallan puolustuksen lävitse ja kaappasi galaktisen pääkaupungin. Fey'lya kuoli valtauksessa ja Uuden tasavallan johtajat hajaantuivat.[9]

Karrden tiedusteluverkosto oli riittävän vahva, jotta hän saattoi jatkaa vihollisen toiminnan tarkkailua. Hän havaitsi yuuzhan vongien lisääntyneen kyvyn jäljittää pakolaisliikennettä ja kertoi siitä Antillesille, joka oli onnistunut palauttamaan Borleiasin ja rakentanut sinne linnoituksen suojatakseen Keskusmaailmoista tulevia pakolaisreittejä. Karrde auttoi Antillesia ja Calrissiania järjestämään väijytyksen pakolaisia väijyville joukoille, sillä he tajusivat että yuuzhan vongit saivat tietonsa yksinkertaisesti siksi, että pakolaiset ilmiantoivat toisiaan palkkioiden toivossa.[54] Kun Antilles ja Solot ryhtyivät organisoimaan salaisia vastarintayksiköitä maailmoihin, jotka olivat vaarassa joutua vihollisen käsiin, Karrde auttoi heitä syöttämällä heille tietoja ja luomalla yhteyksiä tahoihin, jotka helpottivat yksiköiden perustamista.[55]

Voitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Uusi tasavalta lopulta onnistui järjestämään uudelleen keskitetyn hallinnon Mon Calamariin, Karrde, Calrissian ja Terrik johtivat uudelleenperustetun Salakuljettajien liiton nimissä kuudentoista aluksen saattueen uuteen pääkaupunkiin, koska Calrissian toivoi saavansa myytyä uudet YVH-taisteludroidinsa hallitukselle. He tapasivat Skywalkerin, joka kertoi heille poliittisesta tilanteesta, jossa Cal Omas ja Fyor Rodan valmistautuivat osallistumaan uuden valtionjohtajan vaaleihin; myös Ta'laam Ranth ja Cola Quis haalivat äänestäjiä. Karrde ja Calrissian päättivät auttaa Omasia, jolla oli jedien tuki, mutta he kieltäytyivät kertomasta Skywalkerille, mitkä heidän tarkat suunnitelmansa olivat. Skywalker järjesti heille yhteyden Dif Scauriin ja Ayddar Nylykerkaan, jotka silloin olivat Uuden tasavallan tiedustelupalvelun ja Uuden tasavallan laivaston tiedustelupalvelun päälliköt, ja jotka ostivat YVH-M mallin droideja, jotka onnistuivat aistimaan ja jäljittämään yuuzhan vongien soluttautujia.[56]

Sillä välin Calrissian alkoi kiertää Rodanin tukijoita senaatissa tarjoten kaikille siivua tarvikkeista, joita oli tuonut Mon Calamariin—toiminnan saattoi hyvinkin tulkita lahjonnaksi—ja pyysi näitä äänestämään ohjeidensa mukaan vastalahjaksi YVH kaupoista. Karrde nauhoitti tapahtuman viereisestä huoneesta ja kun lasku oli maksettu uhkasi julkaista nauhoituksen, jos senaattori ei äänestänyt Omasia. He itse olisivat suojassa rangaistukselta, vaikka nauhat tulisivatkin julki, sillä he olivat vain ehdottaneet tarvikkeiden jakamista, eivät niiden myymistä. Karrde myös hyödynsi tiedusteluverkostoaan etsiäkseen muuta tietoa, jolla saattoi painostaa toisia senaattoreita äänestämään Omasia. Vaalivilpin seurauksena Omas valittiin Uuden tasavallan seuraavaksi valtionpäälliköksi.[56]

Karrde yuuzhan vongeja vastaan käydyn sodan lopulla.

Omas ryhtyi rakentamaan uutta hallintojärjestelmää, joka toivotti jedit tervetulleiksi ja suunnitteli kääntävänsä sodan yuuzhan vongeja vastaan. Legendaarinen amiraali Ackbar palasi eläkkeeltä kehittääkseen loistavan suunnitelman, jolla he onnistuivat houkuttelemaan yuuzhan vongit ansaan Ebaq 9:ssä. Karrde ilmoitti oman osuutensa Salakuljettajien liitosta vapaaehtoisiksi osallitumaan operaatioon ja heidät sijoitettiin Han Solon alaisuuteen, jolle oli palautettu kenraalin oikeudet ja joka johti Uuden tasavallan sotilasyksikköä. Ryhmän oli määrä toimia amiraali Traest Kre'feyn joukkojen tukena ja Karrde itse komensi Wild Karrdea Ebaq 9:n taistelussa. Taistelussa suurin osa yuuzhan vongien joukoista tuhottiin ja Ebaq 9:ssä Jaina Solo voitti itsensä sotamestari Tsavong Lahin kaksintaistelussa. Kesti viikon ennen kuin hänen ryhmänsä saatiin pois asteroidilta, jonka sisäänkäynti oli tuhoutunut, mutta Karrde pysyi aurinkokunnassa koko ajan ja oli ottamassa Soloa vastaan, kun tämä lopulta pääsi palaamaan laivaston luo.[56]

Omas muutti Uuden tasavallan Galaktisten liittojen vapaaksi allianssiksi, jonka palvelukseen Salakuljettajien liitto jäi värväten vielä Bombaasankin joukkoonsa. Kun Han ja Leia Solo matkustivat Caluulaan, Karrde, Terrik ja Calrissian tulivat Errant Venturella auttamaan heitä pois. Saapuessaan he huomasivat, että Galaktisen allianssin Punainen alfa -virus oli levitetty planeetalle tuhoamaan kaikki yuuzhan vongien elämänmuodot. Kauhistuen biologisen aseen käyttöä ja tuhoa, mitä virus voisi aiheuttaa myös galaksin alkuperäisissä elämänmuodoissa, Karrde määräsi Errant Venturen tuhoamaan jokaisen tartunnan saaneen aluksen, joka pyrkisi lähtemään aurinkokunnasta, mutta yksi alus oli jo ehtinyt paeta. Yhdessä Karrde, Salakuljettajien liiton liittolaiset ja Solot kiiruhtivat Zonama Sekotiin, elävälle planeetalle, joka oli asettunut kiertoradalle Coruscantin aurinkokuntaan ja jota yuuzhan vongit pelkäsivät yli kaiken. He pitivät sitä huonona enteenä ja Galaktisen allianssin oli turvallista laskeutua sille, vaikka se oli keskellä yuuzhan vongien valtaamaa aluetta.[10]

Kun Galaktinen allianssi suunnitteli hyökkäystä Coruscantiin saadakseen sen takaisin, Karrden Salakuljettajien liiton joukko osallistui siihen. He katselivat hiljaisina, kun suunnaton Galaktisen allianssin laivasto otti yhteen sotamestari Nas Chokan puolustuksen kanssa ja odottivat oikeata hetkeä omalle toiminnalleen. Karrde huomasi, miten pieni ryhmä vihollisia irrottautui taistelusta ja suuntasi kohti Zonama Sekotia. Hän hälytti Sekotilla olleet jedit ja teki sitten hyperavaruushypyn planeetan suojaksi, missä hänen avukseen saapui hapanien sotalaivasto. Heidät kuitenkin ajettiin takaisin, eivätkä he onnistuneet suojelemaan Sekotia hyökkääjiltä, vaikka Karrde ja Calrissian tekivät parhaansa pudottaakseen häiritsevät hyökkääjät. He ällistyivät, kun sekotilaiset aluksen pakottivat heidät laskeutumaan. Noustessaan aluksesta Karrde järkyttyi nähdessään, miten myös yuuzhan vongien alukset pakotettiin alas ja miten heidän biologiset aseensa kieltäytyivät toimimasta ja yhdistyivät Sekotin tietoisuuteen, mikä pakotti soturit antautumaan. Sillä välin Skywalker tappoi korkeimman ylipäällikön, Shimrra Jamaanen taistelussa Jacen Solon eliminoidessa valtaistuimen taustalta toimineen todellisen voiman Onimin. Johtajiensa kuollessa ja uskonnolisesti tärkeän Sekotin maailman läsnäollessä Choka antautui lopettaen sodan.[10]

Karrde viipyi järjestelmässä, kun vaatimukset korvauksista ja aseiden laskemisesta alkoivat. Hän auttoi monenlaisissa toimissa ja käytti Sekotia tukikohtanaan. Eräässä vaiheessa hän kulutti aikaa Han Solon, Terrikin ja Bombaasan kanssa, kun Calrissian saapui paikalle ja vähän myöhemmin seuraan liittyivät myös kenraalit Antilles ja Tycho Celchu, minkä seurauksena syntyi pienet juhlat vanhojen ystävien kesken. Yhdessä he pohtivat, miten sota oli muuttanut asioita ja suunnittelivat tulevaa. Karrde ajatteli ryhtyä kokoamaan laillista voittoa auttamalla uudelleenrakentamaan kauppareittejä.[10]

Karrde jatkoi kuitenkin yhteydenpitoa tietolähteisiinsä ja kymmenen vuotta myöhemmin, kun Galaktisen allianssin ja Corellian välit heikkenivät, hän neuvoi Jade Skywalkeria, miten tämä onnistuisi soluttamaan jedijoukon Corelliaan. Jedien tehtävänä oli vangita Corellian johtaja ja pakottaa tämä neuvotteluun.[7] Jännitys purkautui lopulta sodaksi, jossa Corelliaan liittyi Galaktisesta allianssista itsenäistymään haluavien maailmojen Konfederaatio. Jacen Solo kehitti uuden salaisen poliisiyksikön, aikanaan pidätti Omasin syytettynä petoksesta ja ryhtyi itse hallitsemaan jaetulla valtionjohtajan paikalla sotavoimien ylikomentajan Cha Niathalin kanssa. Jacenin kääntyminen pimeälle puolelle sai Skywalkerin luopumaan Galaktisen allianssin tukemisesta.[11]

Sillä välin tuntematon hyökkääjä surmasi Jade Skywalkerin, mikä suretti Karrdea suuresti. Solo julisti jedit valtion vihollisiksi, mutta Karrde antoi organisaationsa ja varansa heidän käyttöönsä. Jedit saivat häneltä tietoa, tarvikkeita ja tiedonkäsittelyvälineistöä, joiden avulla onnistuivat ratsaamaan Solon tähtituhoajan.[11]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon Karrde

Timothy Zahn loi Talon Karrden hahmon Thrawn-trilogiaa varten tarkoituksenaan tämän kautta kuvata sitä, mikä Han Solosta olisi tullut, ellei tämä olisi liittynyt Kapinaliittoon. Karrden järjestö myös luotiin peilikuvaksi Jabban järjestöstä Karrden ollessa kunniallinen ja pidetty pomo, joka herätti uskollisuutta miehissään selkäänpuukotuksen sijasta.[57] Leia Organa Solo tekee huomautuksen aiheesta Zahnin Specter of the Pastissa.[8] Zahn esiintyi Karrdena Star Wars Customizable Card Gamessa. Vaikka hän tarvitsi hiustenpidennyksen, hänessä on huomattavaa yhdennäköisyyttä hahmon kanssa.[58]

Vaikka A Credit for Your Thoughts sijoittaa Karrden asettumisen Myrkriin vuoteen 4 jYt, osittain kaanoninen Star Wars Talesin kertomus Moment of Doubt viittaa siihen, että hahmo olisi erehtynyt Karrden Myrkrissä olosta ja Star Wars Empire at War: Forces of Corruption mainitsee Tyber Zannin saavan Karrden uskollisuuden, jos tämä valloittaa Myrkrin. On mahdollista, että Karrdella oli jo tukikohta Myrkrissä ja hän sai tietää ysalamirien vaikutuksesta Voimaan vasta A Credit for Your Thoughtsin tapahtumien jälkeen, mutta asia on epäselvä.[59][60][5]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Heir to the Empire Sourcebook
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 Imperiumin perillinen
 3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 The Essential Guide to Characters
 4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 4,12 4,13 The New Essential Guide to Characters
 5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 A Credit for Your Thoughts
 6. 6,0 6,1 The New Jedi Order: Dark Tide II: Ruin
 7. 7,0 7,1 Legacy of the Force: Betrayal
 8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 8,13 Specter of the Past
 9. 9,0 9,1 The New Jedi Order: Star by Star
 10. 10,0 10,1 10,2 10,3 The New Jedi Order: The Unifying Force
 11. 11,0 11,1 11,2 Legacy of the Force: Fury
 12. 12,0 12,1 12,2 12,3 SWGsmall.jpg ”The Smuggler's Alliance”—Star Wars Gamer 3
 13. Hämärän laivue
 14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 14,5 The Thrawn Trilogy Sourcebook
 15. 15,0 15,1 15,2 15,3 15,4 15,5 X-Wing: The Bacta War
 16. Keisarin käsky
 17. SWGTCGsmall.jpg Star Wars Galaxies Trading Card GameThe Shadow Syndicate (Booster Shot promootio skenaario)
 18. I, Jedi
 19. Cracken's Rebel Operatives
 20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 20,14 20,15 Vision of the Future
 21. 21,0 21,1 SWInsider.pngUnderworld: A Galaxy of Scum and Villainy”—Star Wars Insider 89
 22. 22,0 22,1 22,2 22,3 Star Wars Galaxies
 23. The New Essential Guide to Vehicles and Vessels
 24. SWGsmall.jpg ”Ships of the Smuggler's Alliance”—Star Wars Gamer 4
 25. SWGTCGsmall.jpg Star Wars Galaxies Trading Card GameGalactic Hunters
 26. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä Imperiumin perillinen ei löytynyt
 27. The Essential Guide to Alien Species
 28. 28,0 28,1 Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force
 29. Secrets of Tatooine
 30. SWGsmall.jpg ”Handoff”—Star Wars Gamer 10
 31. The New Essential Guide to Droids
 32. 32,0 32,1 SWAJsmall.jpgThe Kaal Connection”—Star Wars Adventure Journal 7
 33. Databank title.png Karrde, Talon Databankissa (sisältö ei enää käytössä; linkki varmuuskopioon)
 34. 34,0 34,1 34,2 SWAJsmall.jpgFirst Contact”—Star Wars Adventure Journal 1
 35. 35,0 35,1 35,2 35,3 35,4 35,5 35,6 35,7 Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä Dark Force Rising ei löytynyt
 36. 36,00 36,01 36,02 36,03 36,04 36,05 36,06 36,07 36,08 36,09 36,10 36,11 36,12 Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä The Last Command ei löytynyt
 37. Jedin etsintä
 38. 38,0 38,1 Voiman valtiaat
 39. The Jedi Academy Sourcebook
 40. 40,0 40,1 Pimeyden oppipoika
 41. 41,0 41,1 X-Wing: Isard's Revenge
 42. Tuhonmiekka
 43. Simple Tricks
 44. The New Rebellion
 45. 45,0 45,1 45,2 Jade Solitaire
 46. 46,0 46,1 46,2 Survivor's Quest
 47. Threats of the Galaxy
 48. 48,0 48,1 Star Wars: Liitto
 49. The New Jedi Order Sourcebook
 50. 50,0 50,1 50,2 The New Jedi Order: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse
 51. The New Jedi Order: Balance Point
 52. 52,0 52,1 52,2 The New Jedi Order: Edge of Victory I: Conquest
 53. The New Jedi Order: Edge of Victory II: Rebirth
 54. The New Jedi Order: Enemy Lines I: Rebel Dream
 55. The New Jedi Order: Enemy Lines II: Rebel Stand
 56. 56,0 56,1 56,2 The New Jedi Order: Destiny's Way
 57. SWAJsmall.jpgFrom Heir to Last Command”—Star Wars Adventure Journal 1
 58. Reflections II: Expanding the Galaxy
 59. Moment of Doubt
 60. Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption