Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Taun We

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TaunWe.jpg
Taun We
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kamino[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Kaminolainen[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Pituus

2.13 metriä[1]

Hiusten väri

Ei mikään

Silmien väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Minun on oltava rehellinen kaikille. Se on minulla luonnossa.
―Taun We Boba Fettille[lähde]

Taun We oli helläluontoinen naispuolinen Kaminolainen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taun We oli Kaminon pääministerin, Lama Sun, hallinnollinen avustaja, ja hän toimi myös Projektikoordinaattorina Tasavallan klooniarmeijalle. Kaikista kaminolaisista hän oli ehkä eniten perehtynyt ihmisten mielen psykologiaan. Hän opiskeli aihetta, jotta voisi auttaa klooneja kehittymään yksilöiksi, sekä perustaakseen ystävyyssuhteen palkkionmetsästäjä Jango Fettin kanssa.

Taun We oli myös eräänlainen kasvatusäiti nuorelle kloonille, Boba Fettille, ja ylläpiti ystävyyssuhdetta häneen vuosikymmenten ajan ja myöhemmin antoi hänelle tehtäväksi surmata Fenn Shysa kostoksi Mandalorialaisen hyökkäyksestä hänen, Taun Wen, planeetalle.

Taun We kloonisotien aikana.

Hänen persoonallisuutensa sopi hyvin vuorovaikutukseen nuorien, kehittyvien kloonien kanssa ja hänellä oli erityinen kiinnostus klooneihin, joista koulutettiin komentajia sekä erikoissotilaita. Taun We oli ensimmäinen olento, jonka kloonikommando RC-1138 näki ja Taun We valvoi hänen kehittymistään Delta Ryhmän johtajana. Hän opetti kloonille lähes kaiken minkä tiesi eliittitason sotilasryhmän johtamisesta.

Hän oli yhä elossa toisen galaktisen sisällissodan aikana 40 jYt, ja hän oli lähtenyt Kaminosta ja liittynyt Arkanian Microtechnologies -yhtiöön Vohai-planeetalle, Parmelin sektorille. Siellä hän kohtasi varttuneen Boba Fettin monen vuoden erillään olon jälkeen. Kohtaaminen kuitenkin päättyi, kun Boba pakotti hänet luovuttamaan tietoja kloonauksesta. Taun We kertoi Boballe myös, että yksi Jango Fettin vanhoista mandalorialaistovereista (Kal Skirata) ja hänen "hyperviisaat" kloonikommandonsa olivat mahdollisesti surmanneet Ko Sain, vaikkakin on käynyt selväksi että kyseinen kaminolainen teki itsemurhan hirttäytymällä.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taun We

Taun We on pelattava hahmo pelissä LEGO Star Wars: The Complete Saga.

Taun We toteutettiin kokonaan tietokoneella. Hänen äänenään toimi Rena Owen, joka kuvaili Taun Weta rakkauden ja valon olennoksi.[1]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]