Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Teräs käsi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Teräs käsi oli aseettoman taistelun muoto. Palawan planeetalta paenneet Palawan seuraajat loivat taistelumuodon Bundukilla, jouduttuaan jättämään oman planeettansa sodan vuoksi, johon myös jedineuvosto oli jotenkin sekaantunut.

Palawan seuraajat loivat Teräs käden pystyäkseen pärjäämään jedeille ja varmistaakseen, etteivät muut maailmat enää tuhoutuisi neuvoston toimien seurauksena. Oletettavasti Palawan seuraajat olivat ainakin jossakin määrin herkkiä Voimalle, sillä he tutkivat Voimaa ja midi-chlorianeita.

Teräs käsi kuitenkin tukeutui täysin harjoittajiensa omaan sisäiseen voimaan, toisin kuin jedien ulkopuoleltaan keräämä mahti. Jotkut valosapelitaistelijat käyttivät Teräs käden tekniikoita, huomattavimpana esimerkkinä Darth Maul. Myös jedimestari Anoon Bondara oli Teräs käden mestari, joka yhdisti tekniikkaa valosapelitaitoihinsa. Myös jedimestari Plo Koon ja jediritari Joclad Danva ilmeisesti osasivat Teräs käden tekniikoita. Koska Palawan seuraajat eivät olleet ystävällisissä väleissä jedien kanssa, ei tiedetä, mistä nämä olivat saaneet oppinsa Teräs käteen.

Harjoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Darth Maul: Varjojen metsästäjä Teräs käsi on ”suomennettu” Raudkäppiksi, joka on viron kieltä ja tarkoittaa rautakättä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]