Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Terentatekit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Terentatek)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Terenfull.jpg
Terentatekit
Biologinen luokitus


Rodut

Terentak mauler

Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

3,2 metriä

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Korriban, Dromund Kaas

Kieli

Ei kehittynyttä kieltä

Terentatekit olivat petoja, jotka asuivat Voiman pimeän puolen energian ympäröimissä luolissa ja hautakammioissa. Ne saalistivat Voimalle herkkiä lajeja, joiden verestä saivat ne ravintonsa.

Terentatekit kehittyivät alunperin Korribanilla, missä pimeän puolen voima ja läsnaolo korruptoi niiden mielen. Jotkin lähteet kuitenkin sanovat, että Exar Kun loi ne Yavin 4:llä yhtenä kokeilunaan 3997 eYt. Joka tapauksessa terentatekit ovat immuuneja Voiman vaikutuksella ja sithit alkoivat kasvattaa ja levittää niitä eri planeetoille.

Suureksi mestästykseksi kutsuttuna aikana, useat jedit matkustivat ympäri galaksia yrittäen tappaa terentatekeita. Jedit lähetettiin usein kahden tai kolmen hengen ryhmissä taistelemaan näitä petoja vastaan ja näiden jediryhmien tuli jakaa voimakas side keskenää. Tämä johdui siitä, että terentatekien elinympäristö oli aina pimeän energian ympäröimä ja lisäksi jedien täytyi turvautua aseisiin Voiman sijasta. Nämä metsästysyritykset eivät kuitenkaan onnistuneet. Vaikka jedit onnistuivat eliminoimaan suuren osan terentatekeista, ne palasivat takaisin aina pimeän puolen voiman kasvaessa. Tälläisiä tapahtumia olivat muun muassa Revanin, Malakin ja Palpatinen valtaan nousut.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]