Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Tobin

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Tobin.jpg
Tobin
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Onderon

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Eversti Tobin oli Onderonin armeijassa toiminut henkilö 3951 eYt.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Onderonin sisällissotaa, Tobin oli toiseksi korkeimmassa asemassa Kenraali Vaklun johtamassa armeijassa. Kun Vaklu alkoi suunnitella serkkunsa, Kuningatar Talian, syrjäyttämistä, Tobin lietsoi vihaa Onderonin ja Galaktisen Tasavallan välille, minkä johdosta onderonialaiset kannattivat Vaklua sisällissodassa.

Pian Tobin sai tietää tuntemattomasta lähteestä, luultavasti sitheiltä, että Ebon Hawk oli saapumassa planeetalle. Kun alus lopulta ilmaantui planeetan lähelle, karkotetun jedin etsiessä jedimestari Kavaria, Tobin määräsi hävittäjiään tuhoamaan aluksen. He eivät kuitenkaan onnistuneet ja jedi onnistui pakenemaan Dxunin, Onderonin kuun, viidakoihin. Tobin ei ollut tyytyväinen tähän ja palkkasi joukon tiedustelijoita etsimään jedin sekä tämän miehistön. Tiedustelijat eivät edes ehtineet raportoida Tobinille vaan kuolivat jedin sekä mandalorialaissotilas Kelbornin toimesta.

Lopulta karkotettu jedi sai apua mandalorialaisten johtajalta, Canderous Ordolta, ja pääsi Onderoniin. Hän myös löysi etsimänsä jedimestarin ja sopi tämän kanssa tapaamisen Iziksen kanttiinassa. Tobin sai kuitenkin tietää tästä ja keskeytti jedien tapaamisen toivoen, että saisi molemmat kiinni. Kavar kuitenkin tainnutti kaikki Tobinin sotilaat Voimalla ja pakeni paikalta Tobin perässään.

Myöhemmin, toisen Onderonin taistelun aikaan, Tobin komensi hyökkäystä Kuninkaalliseen palatsiin. Hän käytti apunaan drexl-lajiin kuuluvaa petoa, joka kykeni tuhoamaan kuningattaren salia suojaavat suojakentät. Tobinin suunnitelma kuitenkin tuhoutui, kun tämä peto kääntyi Tobinin joukkoja vastaan. Paikalle saapunut karkotettu jedi uskoi Tobinin kuolevan vammoihinsa ja kiirehti kuningattaren avuksi valtaistuinsaliin.

Toisin kuin jedi, Kreia ymmärsi etteivät Tobinin haavat olleet kuolettavia ja päätti käyttää everstiä hyväkseen. Kreia parasti Tobinin ja valehteli tälle, että useat jedit piileskelivät Atrisin salaisessa akatemiassa Telos IV:llä. Hän tiesi, että Tobin tulisi myöhemmin kertomaan tämän sithlordi Darth Nihilukselle, joka sitten joutuisi ansaan Teloksella. Tobin ei kuitenkaan heti uskonut Kreiaa ja pakeni palatsista ennen kuin kuningattaren voimat ehtivät saapua vangitsemaan häntä.

Lopulta hän löysi kuin löysikin itsensä Darth Nihiluksen edestä ja kertoi tälle Telosin akatemiasta. Nihilus halusi heti tuhota koko planeetan ja lähetti aluksensa kohti Telosta alottaen Telos IV:n taistelun. Karkotettu jedi saapui kuitenkin taas sekottamaan sithien suunnitelmat ja murtautui Ravageriin, Nihiluksen lippulaivaan. Siellä hän tapasi Tobinin, jonka ulkonäkö oli muuttunut huomattavasti, luultavasti Nihiluksen nälän johdosta. Tobin ymmärsi, että Nihilus ei ollut kiinnostunut Onderonista vaan tämä olisi Nihiluksen sodan seuraava kohde. Tämän johdosta Tobin päätti hylätä sithit ja auttoi jediä sekä mandalorialaisia Nihiluksen aluksen tuhoamisessa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]