Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämä sivu on osittain suojattu muokkauksilta.

Galen Marek

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Vaderin oppilas)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo yhdestä tunnetuimmasta sithlordi Vaderin oppilaista. Saatat olla etsimässä muita Vaderin oppilaita.
SecretWitwer.jpg
Galen Marek
Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Mestarit
Olet pärjännyt hyvin, oppipoikani.
Darth Vader[lähde]

Galen Marek (koodinimi Starkiller) oli yksi Darth Vaderin monista sithoppilaista. Hän oli miespuolinen ihminen, joka otettiin sithkoulutukseen Suuren jedipuhdistuksen aikoihin.

Elämäkerta

Vaderin oppilas

Galen Marek syntyi Kashyyykilla muutama vuosi Imperiumin julistamisen jälkeen. Darth Vader teki hyökkäyksen planeetalle, missä hän tappoi Galenin isän ja vei Marekin pois ja teki tästä oppipoikansa. Vader kulutti vuosia kouluttaessaan tätä hänen nuorta ihmisoppilastaan salassa, piilossa jopa mestariltaan Palpatinelta. Kun Vader sai tämän koulutuksen loppuun, hän käski oppilastaan hoitamaan murhasarjoja ja tuhoamaan vihollisiaan. Lopulta hän käski oppilastaan mennä tappamaan Jedimestari Rahm Kota. Vader toivoi tämän varmistavansa häntä valmiiksi kaataa Palpatine.

Tällä tehtävällä Vader hankki nuoren kadetin, Juno Eclipsen, ohjaamaan oppilaansa avaruusalusta, Rogue Shadow'ta. Joidenkin aikojen päästä Vaderin oppipoika ja Juno Eclipse rakastuivat.

Oppipojalla oli telekineettisiä kykyjä ja hän osasi käyttää salamointivoimaa. Kahden sääntö esti hänen pääsynsä viralliseksi sith-oppilaaksi, sillä hänen mestarinsa oli siinä asemassa. Tämän takia Vaderin oppilas ei oikeastaan ollut muuta kuin musta jedi. Hänen koko olemassaolonsa oppilaana oli salainen, joten hän teki työnsä matallalla profiililla. Hän joutui jopa tappamaan muutamia Imperiumin iskujoukkoja, koska nämä näkivät hänet. Marekille selvisi lopulta ettei Vader aikonut pettää mestariaan Marekin kanssa ja lopulta hän kääntyi takaisin jediksi. Galen päätti lähteä pelastamaan senaattorit ja Kotan Kuolemantähdeltä mutta sai surmanasa taistellessaa Keisaria vastaan. Puoli vuotta myöhemmin hänestä tehtiin klooni.

Galen Marek lapsena

Voimat ja kyvyt

Vaderin salainen oppipoika oli niin vahva Voimassa, että hän kykeni työntämään kokonaisen tähtituhoojan taivaalta kohti planeettaa. Hän oli myös erittäin taitava käyttämään pimeän puolen voimia, kuten salamointivoimaa, työntövoimaa ja muita vaarallisia sithien voimia. Hänen klooninsa oli kaksi kertaa voimakkaampi.

Valosapeli

Vaderin salainen oppipoika käytti erilaisia valosapeleita. Vaderin oppilaana hän käytti punaista valosapelia. Kotan oppilaana hän käytti sinistä valosapelia. Epävirallisen tarinan mukaan hänestä tuli sithlordi ja rupesi käyttämään punaista valosapelia. Oppipojan kloonilla oli kaksi sinistä valosapelia.

Kulissien takana

  • Vaderin oppilas on Star Wars: The Force Unleashed videopelin päähahmo.
  • Star Wars: The Force Unleashed pelin kirjoittaja Haden Blackman sanoi oppilaalla olevan nimi, mutta he eivät voi sitä vielä julkaista.
  • Sam Witwer ääninäytteli Vaderin oppilaan roolin. Samin arvellaan esiintyvän mahdollisesti Vaderin oppilaana jossakin Tähtien sota -televisiosarjassa.
  • Vaderin oppilaan klooni on Star Wars: The Force Unleashed II videopelin päähahmo.

Esiintymiset

Lähteet

Aiheesta muualla