Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Vaiheen II kloonisotilashaarniska

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
News ep3 clonetrooper1.jpg
Vaiheen II kloonihaarniska
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Kaminolaiset panssarisepät

Malli

Vaihe II

Tyyppi

Vartalohaarniska

Käyttö ja historia


Aikakaudet

Imperiumin nousun aikakausi

Liittoutuma

Vaiheen II kloonihaarniska oli kloonisotien myöhempinä vuosina nähty kloonien haarniska sekä vaiheen I kloonipanssarin paremmin kehittynyt versio.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen II sotilaita, vasemmalta: Galaktinen merisotilas, Parjairyhmän sotilas, klooniluutnantti, suokloonisotilas, perussotilas, rynnäkkösotilas, AT-RT pilotti, 212. hyökkäyspataljoonan sotilas ja 501. legioonan sotilas.

Tämä uusi panssari vaihtoi kaikki vanhan version ominaisuudet uusiin, kuten polarisoitu visiiri, toppaukset, sensorit ja sekä kestävämmät että kevyemmät panssarilevyt. Siihen voitiin lisätä paljon enemmän kiinnitettävää tavaraa kuten johtajan hameen, makrokiikarit tai olkasuojan. Se oli paljon mukavampi sotilaalle sisältäpäin istumisessa ja muissa olosuhteissa kuin edeltäjäpanssari, kun kaminolaiset olivat tutustuneet enemmän ihmisen anatomiaan. Toisin kuin vaiheen I panssari, jossa väri ilmaisi sotilaan arvoa, uudessa panssarissa väri ilmaisi sotilaan yksikköä.

Vaiheen II panssari esiteltiin ensikertaa karkeasti noin 20 eYt, ja hitaasti kuukausien kuluessa syrjäytti vaiheen I panssarin. Vaiheen II oli ensimmäisten keisari Palpatinen uuden Imperiumin iskujoukkojen käyttämä panssari sekä myös heidän oman uuden panssarinsa perusta. Toinen vaiheen II kloonipanssarin eriävä malli oli Katarn-panssari.

Uudessa panssarissa oli parempi ilmansuodatinlaitteisto ja happitukijärjestelmä, polarisoitu visiiri, parempi puhelaite, jonka avulla sotilas kykeni puhumaan selvemmin kypärä päässään, ja ranteeseen kiinnitetty yhteysradio. Lisäksi vaiheen II saappaat olivat magnetisoitu ja niihin oli lisätty painovoimakentän energialaite, joka varmisti vakaan asennon. Joskus vaiheen II panssarissa käytettiin naamiontivärejä, joita vaiheessa I harvemmin huomattiin.

Galaktisen sisällissodan aikaan vaiheen II panssarista oli yhä myynnissä versio, joka tunnettiin nimellä Katarn-haarniska (tai Katarn panssari).

Muunnelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen II kloonipanssarista, toisin kuin vaiheen I panssarista oli olemassa monenlaisia muunnelmia ja malleja. Jotkut panssarit tulivat sovitetuksi vain yksilöllisen sotilaan tarpeisiin, kun jotkut taas tehtiin spesialistikloonia varten tälle määrättyihin olosuhteisiin, kuten vaikka laskuvarjokloonit tai suokloonit. On tiedetty että jotkut kloonit, kuten Faie, omistivat enemmän kuin yhden panssarisetin.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen II kloonisoturin konseptikuva.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]