Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Vaiheen I kloonisotilashaarniska

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Clonearmor negwt.jpg
Vaiheen I kloonihaarniska
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Kaminolaiset panssarisepät

Malli

Vaihe I

Tyyppi

Vartalohaarniska

Fyysiset ja tekniset tiedot
Paino

Alle 20 kilogrammaa

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

Vaiheen I kloonihaarniska oli varhaisten Tasavallan suurarmeijan kloonisotilaiden kloonisodissa käyttämä vartalohaarniska.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonkinvertoisella Jango Fettin suunnitteluavulla tästä panssarista tuli koostuva 20 asentoihin sopivista panssarilevystä, jotka koostuivat kevyestä plastoidiseospanssarista, jotka sinetöitiin haarniskaksi mustan paineistetun alusasun päälle. Se painoi vain alle 20 kilogrammaa. Koska panssaria tulisi käyttämään fyysisesti identtinen armeija, tarvittiin vain yksi koko. Se muistutti löyhästi Mandalorialaisen rynnäkkösotilaan panssaria. Kaminolaisten yhteiskuntien kulttuuri johti kunkin sotilaan panssarisetin vitivalkoisiin väreihin, vaikka komentoyksiköiden omissa käytettiin väriraitoja ilmaisemaan arvoasemaa (keltainen tarkoitti kloonisotilaskomentajaa, punainen kloonisotilaskapteenia, sininen kloonisotilasluutnanttia ja vihreä kloonisotilaskersanttia).

Kuitenkin kloonisotien edetessä jotkut sotilaat muuntelivat kukin omaa haarniskaansa yksilöllisyyden vuoksi. Tästä eräitä esimerkkejä olivat CC-2224 ja CT-7567, jotka vaihtoivat haarniskansa oranssiin ja siniseen. Haarniskan kypäräosaan voitiin lisätä myös valolähde varjoisia alueita varten.[1]

Tämä panssari oli raskas, epämukava (sotilaan istuessa ja ollessa muissa kuin seisomisasennossa) ; eikä myöskään ollut niin tehokas tulta ja sirpaleita vastaan—joten Tasavallan suurarmeijan ei-kloonisotilasjäsenet yleensä käyttivät siitä pilkkanimeä "ämpäri". Sen epämukavuus johtui kaminolaisten tiedottomuudesta ja ihmisten anatomian tuntemattomuudesta. Se oli tästä huolimatta kloonisotilaille liikkuva suoja sädeaseen tulta vastaan, ja siinä oli myös viilennysjärjestelmä joka esti mahdollisen ylikuumenemisen sekä myös edistyneet ilmansuodattimet kypärän T-muotoisessa visiirissä. Sen avulla klooni kykeni myös marssimaan läpi energiakentän, johon superkommandotkin käristyisivät. Panssariin voitiin lisätä jonkinlaisia liitoksia, kuten bactatankki lääkintää varten tai pieni liekinheitin edistyneitä tiedustelukommandoja varten.

Kloonisotien myöhemmän osion aikana panssarin tilalle kehiteltiin vaiheen II kloonihaarniska, joka korjasi vaiheen I haarniskan viat ja epämukavuuden. Jotkut kloonit kuitenkin päättivät jatkaa vaiheen I haarniskan käyttöä. Juuri ristittyjen Imperiumin iskujoukkojen jotkut yksiköt käyttivät yhä vaiheen I haarniskaa, jopa Uuden järjestyksen julistuksen jälkeen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.
Kloonieja vaiheen I haarniskoissa Geonosisin taistelun jälkeen kloonisotien varhaisessa vaiheessa.

Kaanonisoimattomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]