Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Valon armeija

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sydämemme ovat vapaita vihasta, tai koska tietämämme on oikeutta; emme tapa iloksi tai vihasta, taistelemme pakon edessä!
Rajan[lähde]

Uusien sithsotien aikana Valon armeija oli Tasavallan asevoimien nimitys, jotka lordi Hothin johti sithlordi Kaania ja tämän Pimeyden veljeskuntaa vastaan. Armeija koostui sekä jedeistä että Galaktisen Tasavallan perussotilaista. Sotilaat olivat näemmä suurimmilta osin miespuolisia ihmisiä, vaikka pieni määrä muukalaisia ja naispuolisia värvättiin. Tämä todistaa, ettei armeija ollut Imperiumin sotilasvoimien tapainen, jossa kaikkia paitsi miespuolisia ihmisiä syrjittiin eikä päästetty armeijaan.

Yksi valon armeijan yksikkö oli Valon kolmas legioona, jota komensi jedikenraali New'arforrth.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valon armeija oli tilapäinen sotilaallinen osasto, joka varusti ja piti yllä hätäisiä vastarintoja, jotka taistelivat Veljeskunnan, jonka sithien täyttämän väestön Tasavalta luuli tuhoutuneen, onnen yhtäkkistä kääntymistä vastaan. Kun sota eteni, Hothin joukot laihenivat entisestään ja hänen oli pakko värvätä Voimalle herkkiä lapsia tuetakseen armeijaansa. Hän oli vastahakoinen asian suhteen, mutta hänen avustajansa Pernicar neuvoi hänelle, että jos hän lähettäisi lapsia Kaania vastaan, sithlordi ehtisi ensin ja lapset taistelisivat heitä vastaan.

Ennen Ruusanin kampanjaa nuorimies Tomcat armeijan riekaloituneet jäänteet nähtyään kutsui sitä "mudan armeijaksi" epävakuuttuneena sen saavutuksista. Yhdessä sotien vaiheessa sithit saivat haltuunsa melkein koko Tasavallan alueet, mutta Valon armeija alkoi hiljaista vauhtia hankkia uudelleen haltuunsa Tasavallan menetetyt alueet vuosikymmeniä kestävillä kovilla taisteluilla. Sota kääntyi ja sithit perääntyivät Ruusanille. Kuuden erillisen taistelun, jotka yhteensä kestivät kuusi kuukautta, jälkeen sithit olivat lähes lyöty.

Jedilordi Valenthyne Farfalla murskasi sithit ratkaisevassa seitsemännessä taistelussa ja lordi Hoth päätti pidättää Pimeyden veljeskunnan johtajat, mutta sithit odottivat heitä ja heillä oli yksi ja viimeinen aseensa. Epätoivonsa vallassa sithlordi Kaan, sithien johtaja käytti ajatuspommia, joka räjähti ja välittömästi jokainen Voimalle herkkä sen räjähdyssäteellä tuhoutui. Lordi Farfalla oli perääntynyt mukanaan suurin osa Valon armeijasta Hothin viimeisten käskyjen mukaan. Ainoa eloonjäänyt sith oli Darth Bane, joka lähtiessään taistelukentältä otti mukaansa nuoren tytön nimeltä Zannah.

Tunnetut jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valon armeijan korkea-arvoisia jäseniä muistettiin myhöemmin Jedin laaksossa.

Valon armeijan jäsenien pitämässä haarniskassa nähdyt symbolit and ja liput muistuttavat tosi-maailman Fleur-de-lisejä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]