Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Voimasalamointi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Palpatine käyttää salamointivoimaa.
Dooku käyttää salamointivoimaa Anakiniin

Voimasalamointi (myös salamointivoima tai sith-salama) oli Voiman käyttömuoto, jota käyttivät ensisijaisesti pimeän puolen hallitsijat. Voimasalama kanavoitiin useimmiten kämmenien kautta vihaa hyväksi käyttäen. Voimasalama antoi uhrille voimakkaita sähköiskuja ja aiheutti lähes sietämätöntä kärsimystä.

Voimasalaman aikaansaaminen vaati vihan ja agressivisuuden tunteita. Sen vuoksi kaikki sen käyttäjät palvelivatkin pimeää puolta. Kuitenkin muun muassa kuuluisa jedimestari Yoda kykeni imemään vihollisen lähettämät salamat itseensä ja puolestaan käyttämään niitä hyväkseen.

Salamointivoima yleensä lopulta tappoi uhrin, joka altistui sähköshokeille liian pitkäksi aikaa. Altistuminen voi myös johtaa ihokudoksen kulumiseen tai elinvaurioihin. Ainoat aseet salamointivoimaa vastaan olivat valosapelit ja erityinen salamoidenkääntämistaktiikka.

Salamointivoiman väkevimpiä käyttäjiä olivat voimakkaimmat sithlordit, kuten Darth Sidious, Darth Tyranus ja Darth Plagueis.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]