Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Voss Parck

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Voss Parck.jpg
Voss Parck
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corulag

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Voss Parck oli keisarillisen laivaston upseeri, joka löysi tulevan suuramiraali Thrawnin ja myöhemmin palveli tätä Käden Imperiumin komentajana. Syntyisin corulaglaisesta perheestä, jolla oli pitkät sotilaalliset perinteet, Parck seurasi odotettua urasuuntautumista ja liittyi Tasavallan laivastoon. Hän palveli myös kloonisodissa.

Pian sen jälkeen, kun Galaktinen Tasavalta oli muuttunut Imperiumiksi Parck tapasi Thrawnin jahdatessaan salakuljettajia tuntemattomilla alueilla. Vaikuttuneena Thrawnin taktisista kyvyistä Parck tarjosi hänelle mahdollisuutta liittyä Imperiumiin ja vei hänet Coruscantiin, missä keisari Palpatine sai ilokseen kuulla Parckin löydöstä.

Parck pysyi kiinteänä osana Thrawnin uraa ja hän jopa seurasi suuramiraalia tämän tehtävään Tuntemattomille alueille ja taisteluun sen lukuisia vihollisia vastaan. Hän oli hyvin kiintynyt Thrawniin ja ihaili tätä suuresti palvellessaan koko komennuksen ajan tämän alikomentajana. Kun Thrawn palasi tunnettuun galaksiin ja otti Imperiumin sotilaat komentoonsa, Parck jäi jälkeen huolehtimaan Käden imperiumista, jonka Thrawn oli luonut Tuntemattomille alueille.

Thrawnin kuoleman jälkeen Parck otti Käden imperiumin komentoonsa ja jatkoi sen tehtävää rauhoittaa alueen vihamieliset yhteiskunnat, mikä hänen mielestään oli erittäin tärkeätä galaksin tulevaisuuden kannalta. Kun huijarit väittivät Thrawnin palanneen eloon kymmenen vuotta kuolemansa jälkeen, Parck varovaisesti avasi yhteydet muuhun galaksiin ja piti yllä korkean tason diplomaattiyhteydet, vaikka huijaus paljastettiin.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voss Parck oli syntyisin corulaglaisesta perheestä, jolla oli pitkä historia sotilaallisessa palveluksessa. Hän aloitti sotilasuransa Corulagin akatemiassa seuraten isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä. Akatemiassa hän oli riidoissa serkkunsa kanssa, mikä jatkui vielä senkin jälkeen kun he astuivat sotilaspalvelukseen.

Parck valmistui akatemiasta ja Kloonisotien lopussa hän palveli Tasavallan laivastossa kapteenina Victory I-luokan tähtituhoaja Strikefastilla. Kun Tasavalta muutettiin Imperiumiksi, Parck jatkoi laivaston palveluksessa. Oikeastaan hän oli suuri Palpatinen ihailija ja uskoi, että uusi keisari muuttaisi galaksia hyvään suuntaan.

Thrawnin löytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suunnilleen viikkoa Uuden järjestyksen julistammisen jälkeen Parck ja Strikefast jahtasivat salakuljettajia, joiden epäiltiin toimittavan aseita Imperiuminvastaiseen toimintaan. Salakuljettajat tekivät laskelmoimattoman hypyn hyperavaruuteen kohti Tuntemattomia alueita, mutta Parck oli itsepäinen ja lähti seuraamaan.

Salakuljetusalus oli pakotettu laskeutumaan vieraalle planeetalle, missä se teeskenteli putoamista ja piiloutui luolaan. Parck ja hänen miehistönsä menivät halpaan ja Parck lähetti sekä maajoukkoja että muutamia tähtihävittäjiä etsimään putoamispaikkaa, missä myös kaksi TIE hävittäjää oli pudonnut. Etsinnöissään he löysivät erikoisen asumuksen, joka vaikutti kuuluvan tuntemattoman lajin edustajalle. Parck oli harmistunut, koska vieraan lajin löytäminen tiesi hänelle paperitöitä, koska säännöt määräsivät löydöt raportoitaviksi.

Parck lähetti teknikkotiimin planeetalle auttamaan majuri Mosh Barrisin johtamia joukkoja. Tällä välin Barrisin joukot löysivät yhden hävittäjälentäjistä, joka oli selvästi tapettu ja riisuttu puhtaaksi kaikesta teknologiasta. Pian tämän jälkeen salaperäiset räjähdykset alkoivat vaivata keisarillisten leiriä, mitä seurasi uusi TIE hävittäjän putoaminen. Kun Barris ilmoitti uusista käänteistä Parckille, tämä tuli päätelmään, että tuntemattomien muukalaisten oli täytynyt varastaa kuolleen lentäjän yhteysradio, minkä seurauksena se suljettiin yhteyksien ulkopuolelle.

Seuraavana aamuna Parck otti uudelleen yhteyttä Barrisiin. Barris oli menettänyt miehiään ja tahtoi vain tuhota koko metsän ja häipyä planeetalta. Parck halusi kuitenkin itsepäisesti löytää salakuljettajat ja saada tietää vastustajaryhmän piilopaikan, joille aseet olivat olleet menossa. Parck lähetti planeetalle kaksi joukkuetta iskujoukkojen sotilaita auttamaan Barrisin keisarillisen armeijan joukkoja.

Tässä vaiheessa tuntematon vihollinen, joka itseasiassa oli Mitth'raw'nuruodo niminen karkoitettu chiss, alkoi häiritä keisarillisten lähetyksiä ja Parck menetti yhteytensä heihin. Barris määräsi joukkonsa perääntymään, mutta kun hän palasi Strikefastille Parck oli yllättävän rauhallinen. Parck vei Barrisin hangaarin komentokeskukseen ja määräsi valot himmennettäväksi. Parckin epäilykset osoittautuivat oikeiksi, kun Mitth'raw'nuruodo hiipi ulos sukkulasta, joka oli tuonut Barrisin joukot pois planeetalta.

Chiss vangittiin ja Parck kuulusteli häntä välittämättä vihamielisestä ja muukalaiskammoisesta Barrisista. Parck tahtoi tietää, mitä tämä oli toivonut saavuttavansa livahtamalla alukselle, ja kyseli myös millaisia keinoja Mitth'raw'nuruodo oli käyttänyt keisarillisia vastaan. Parck kiinnostui muukalaisen käytännöllisyydestä ja tämän halusta suojella omaa kansaansa lukemattomilta vaaroilta. Hän tarjosi tälle asemaa keisarillisessa laivastossa esittäen sen parhaana mahdollisuutena saada Imperiumin kalustoa käyttöön Tuntemattomien alueiden vaaroja vastaan. Mitth'raw'nuruodo, joka päätti käyttää keskusnimeään Thrawnia keisarillisten kanssa asioidessaan, suostui tarjoukseen. Saatuaan nyt tärkeämpää tekemistä Parck päätti luopua salakuljettajien etsimisestä ja viedä uuden löytönsä heti keisarille.

Thrawn ja keisarillinen hovi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palpatine oli erittäin tyytyväinen Thrawnin löytymiseen ja Parckin ura lähti nousuun. Barris puolestaan lähetettiin takapajuisille planeetoille ja hänen uransa oli piloilla, mistä hän aina kantoi kaunaa Parckille.

Parck pysyi tekemisissä Thrawnin kanssa chissin noustessa nopeasti asemassaan keisarillisten joukossa. Kun Thrawn, josta oli tullut aktiivinen toimija keisarillisessa hovissa, oli valmis palaamaan Tuntemattomille alueille, hän ja Palpatine järjestivät hoviskandaalin. Poliittinen häpeä pakotti Thrawnin lähtemään käytännössä maanpakoon Tuntemattomien alueiden kartoitustehtävään, tai niin kaikki luulivat. Parck, joka oli tukenut Thrawnia yrityksessä, josta tuli kuuluisa hovissa, joutui maanpakoon hänen kanssaan ja menetti asemiaan komentajana. Tosiasiassa Parck asettui tahallaan häviävälle puolelle, jotta hänet lähetettäisiin Thrawnin mukaan matkalle, jossa todella oli kyse Palpatinen ja Thrawnin suunnitelmasta levittää Imperiumin valtaa salassa.

Tehtävä Tuntemattomilla alueilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parck siirrettiin Admonitorille, Thrawnin uudelle lippulaivalle, jonka kapteeni oli Dagon Niriz. Niriz halveksi Parckia, koska tämä oli tuonut muukalaisamiraalin Imperiumiin. Matkan alkuaikoina Thrawn määräsi Nirizin vaativiin tehtäviin ja säännöllisesti kumosi Nirizin määräyksiä näyttääkseen välinpitämättömältä ja heikkotahtoiselta. Tosiasiassa kyse oli juonesta, jolla kokeiltiin Nirizin kärsivällisyyttä ja uskollisuutta, kuten Parck hyvin tiesi.

Koetta jatkettiin vielä ensimmäisessä matkalle osuneessa taistelussa. Kun he törmäsivät piraattijohtaja Creysikseen, Thrawn jatkoi turhauttavan ja näennäisesti kyvyttömän johtajan esittämistä. Oikeasti Thrawnilla oli suunnitelma Creysiksen hoitelemiseksi ja löytääkseen tämän komentajat, sillä Thrawnille oli selvää, ettei Creysis ollut todellinen sodanjohtaja, joka teeskenteli olevansa. Hän kuitenkin päätti olla kertomatta suunnitelmasta Nirizille. Parck lähetettiin neuvottelemaan Creysiksen kanssa muka "Siirtolaisten neuvoston" (jonka Thrawn oli keksinyt) edustajana ja vakuuttamaan, että Admonitor oli itseasiassa siirtolaisalus. Parck ja hänen iskujoukkosotilaansa vangittiin, kuten Thrawn oli odottanutkin, ja suljettiin Creysiksen alukselle.

Niriz totesi, ettei enää voinut sietää Thrawnin käytöstä, samoin kuin kenraali Larr Haverel, joka komensi aluksen jalkaväkeä. Haverel ehdotti Nirizille kapinaa ja epäili, ettei heidän amiraalinsa voinut olla oikeasti niin kyvytön, vaan että tämän täytyi olla liitossa Creysiksen piraattien kanssa. Niriz läpäisi Thrawnin kokeen kieltäytymällä osallistumasta kapinaan ja sen sijaan pitämällä kiinni laivaston säännöistä ja omasta oikeudentajustaan. Thrawn ryhtyi toimeen, kun hänen suunnitelmansa avainasemassa ollut jäljittimellä varustettu patsas lähetettiin Creysiksen isännille. Parckin vangiksi joutuneessa sukkulassa olleet iskujoukot hyökkäsivät, pelastivat hänet ja palasivat Admonitorille. Parck, joka oli koko ajan tiennyt Thrawnin suunnitelmasta, oli tyytyväinen voidessaan katsella, miten Thrawn tuhosi Creysiksen joukot ja sen jälkeen hävitti Creysiksen komentajien tukikohdan.

Taistelun jälkeen Parck meni tapaamaan Niriziä ja kertoi tälle, että Thrawn ei ollut hyväksynyt tämän eroanomusta. Hän myös kertoi kapteenille Thrawnin kokeesta ja siitä, miten Niriz oli selviytynyt siitä, samoin hän kertoi, mistä heidän tehtävässään oli todella kysymys. Niriz ryhdistäytyi ja osallistui tehtävään paljon innokkaammin ja osoittaen suurempaa kunnioitusta Thrawnia kohtaan.

Käden Imperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävän edistyessä lisää aluksia ja varoja siirrettiin kaikessa hiljaisuudessa Thrawnille, minkä avulla hän rakensi oikean pienen laivaston. 3 jYt Thrawn ja Niriz palasivat Admonitorilla tunnettuun avaruuteen suorittaakseen pienen tehtävän Darth Vaderin puolesta, minkä seurauksena Thrawn sai käyttöönsä noghrisalamurhaajat. Parck ei ollut läsnä kummassakaan kahdesta tapaamisesta, jotka Thrawn piti Nirizin kanssa käydäkseen lävitse tehtäviä. Tämä luultavasti johtui Thrawnin kuuluisasta pikkutarkkuudesta, sillä hän tuskin olisi jättänyt joukkojaan kenenkään muun kuin luotetuimman miehensä komentoon poissaolonsa ajaksi. Näihin aikoihin Parck myös luultavasti ylennettiin kapteeniksi.

Thrawnin komennossa Parck otti osaa lukuisiin sotatoimiin alueen moninaisia uhkaajia vastaan. Aikanaan Thrawn kokosi valloittamistaan maailmoista Käden Imperiumin. Thrawn perusti tukikohtansa Nirauaniin, Thrawnin kätenä tunnettuun rakennukseen. Kättä muistuttava linnoitus antoi nimen Imperiumille, johon kuului paitsi voitettuja vihollisia, myös planeettoja, jotka liittyivät siihen vapaaehtoisesti. Toisin kuin Palpatinen Imperiumi, Thrawnin yhteisö hyväksyi myös ei-ihmisiä, mikä johtui Thrawnin tavasta arvioida olentoja näiden kykyjen perusteella. Yksi merkittävimmistä Käden Imperiumin osista oli syndic Mitth'raw'nuruodon kotifalangi. Tämä oli ryhmä chissejä, jotka työskentelivät chissyhteiskunnan rajoilla ja sisällä värväämässä lisää sotureita Thrawnin puolelle.

Vielä Palpatinen kuoleman jälkeen Thrawn jatkoi työtään Tuntemattomilla alueilla. Hän piti kuitenkin yhteyttä Imperiumin johtajiin ja tekin jonkinasteista yhteistyötä myös Ysanne Isardin kanssa, joka aikanaan oli Palpatinen seuraaja. Tämä yhteys toi Käden Imperiumille toisen arvokkaan palvelijan, entisen pilottiässä paroni Soontir Felin. Isardin kärsittyä tappion Uudelle tasavallalle Thrawn palasi ottaakseen komentoonsa Imperiumin laivaston ja jätti Parckin, josta oli tullut amiraali, Käden Imperiumin johtoon.

Thrawn piti yhä yhteyttä Parckiin, joka tiesi kaiken Thrawnin strategioista Imperiumin ylikomentajana. Toisaalta Thrawn, joka ei mielellään jakanut tietojaan alaisilleen, piti koko Käden Imperiumin olemassaolon salassa. Ilmeisesti tieto ei ollut koskaan ollut yleisesti saatavilla edes Imperiumin ylimmillä tasoilla ja siksi lähes kuollut Palpatinen ja Isardin mukana. Tästä syystä, kun Thrawnin oma henkivartija tappoi hänet, tieto Käden Imperiumin olemassaolosta katosi kokonaan galaksin yleisestä tietoisuudesta. Vaikka Parckilla oli ehkä galaksin laajin tietovarasto ja käytössään tietoyhteyksiä muualle galaksiin, hänen huomionsa oli pääosin kääntynyt ulospäin Tuntemattomien alueiden moninaisia uhkia vastaan. Hän päätti pitää olemassaolonsa ja käytettävissään olevat varat Imperiumin jäänteiden tietymättömissä. Edes Palpatinen paluu ei saanut Parckia poistumaan Tuntemattomilta alueilta.

Parck kuitenkin piti toivonsa Thrawnin lupauksessa, että jos hänen kuolemastaan joskus tulisi tieto, Parckin pitäisi odottaa kymmenen vuotta hänen paluutaan. Saamiensa määräysten mukaisesti Parck jatkoi Käden Imperiumin väsymätöntä kamppailua mitä tahansa Imperiumia tai Chissien valtakuntaa uhkaavaa vaaraa vastaan, tahtoivat chissit heidän apuaan tai eivät. Parckin tärkeimmät avustajat tänä aikana olivat kenraali Fel ja chissupseeri Kres'ten'tarthi, joka komensi kotifalangia. Parck myös piti jonkin verran yhteyttä Chissien valtakuntaan, joka virallisesti kieltäytyi tunnustamasta Imperiumin olemassaoloa. Ainakin aristocra Chaf'orm'bintrano oli eräs korkea-arvoisista chisseistä, jotka olivat keskusteluyhteydessä Parckin kanssa.

Thrawnin paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kymmenen vuotta Thrawnin kuoleman jäleen Parckin yhteyshenkilöt tunnetussa avaruudessa kertoivat kuulleensa huhuja Thrawnin paluusta, kuten tämä oli luvannutkin. Parck lähetti tiedustelualuksia etsimään Mara Jadea, jota Parck piti parhaana mahdollisena välittäjänä johtuen hänen keisarillisesta historiastaan, Uuden tasavallan yhteyksistään ja läheisestä suhteestaan galaksin suurimpaan tietokauppiaaseen Talon Karrdeen. Parck oli kuitenkin epäluuloinen kuulemistaan huhuista, luulavasti, koska Thrawn ei ollut ottanut yhteyttä luotetuimpiin palvelijoihinsa Käden Imperiumissa, ja siksi tahtoi varmistua huhujen paikkansapitävyydestä ennen kuin paljastaisi Käden Imperiumin olemassaoloa. Parck oli oikeassa epäilyksissään, koska "Thrawn" oli itse asiassa huijari, jonka moffi Vilim Disra oli palkannut kaapatakseen vallan Imperiumin jäänteissä. Ajoitus oli puhdas sattuma; Thrawn oli lupauksellaan tarkoittanut omaa klooniaan, joka kasvoi Thrawnin käden alaisissa huoneissa ja jonka kasvunopeutta Thrawn sääteli aina kuolemaansa asti.

Käyttämällä tiedustelualusten pakovektoreita Jade seurasi niitä vektoreiden kohtauspaikkaan Nirauaniin, mutta katosi planeetalla. Luke Skywalker sai kuulla tapahtuneesta Karrdelta ja lähti pelastamaan häntä. Aikanaan he onnistuivat soluttautumaan Thrawnin käteen, missä Jade joutui vangiksi ja vietiin Parckin eteen. Parck, josta oli tullut vanha ja harmaatukkainen mies, kertoi Jadelle lyhyesti Käden Imperiumin historian ja tarjosi tälle asemaa heidän joukossaan korostaen tehtävänsä tärkeyttä. Jade kuitenkin kieltäytyi, minkä lisäksi Luke Skywalker ilmestyi häiritsemään leikkaamalla huoneen seinään reiän valosapelillään ja pelastamalla Jaden. Kaksikko pakeni tukikohdan alapuolella oleviin salahuoneisiin ja Parck päätti riskeerata ja ottaa yhteyttä Imperiumiin.

Thrawnin klooni kuoli tulvassa, jonka Skywalker ja Jade aiheuttivat pyrkiessään pakoon ja ennen kuin Parck ehti lähettää viestialustaan Imperiumiin Jade ohjasi oman aluksensa lentämään päin Käden hangaaria, mikä käytännössä tuhosi kaikki tukikohdan alukset. Parck joutui siivoamaan tukikohtansa sotkua, ja Thrawn-huijari paljastui ennen kuin Parck ehti ottaa yhteyttä Imperiumiin, minkä seurauksena tieto Käden Imperiumista jäi vain Skywalkerille ja Jadelle.

Jaden hyökkäyksen rampautettua Käden hangaareissa olleet alukset koko tukikohta joutui pian hyvinjärjestyneen piraattijengin hyökkäyksen kohteeksi, joka pakotti Parckin evakuoimaan planeetan. Parck kuitenkin palasi Nirauaniin jo ennen 22 jYt.

Diplomaattiset toimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieto Käden Imperiumista levisi hitaasti, kun Skywalker ja Jade kertoivat siitä Uuden tasavallan valtionjohtajalle Leia Organa Sololle. Thrawnin aiemman suojatin, Gilad Pellaeonin johtamat Imperiumin jäänteet olivat myös yhteydessä Parckiin. Parck kuitenkin kieltäytyi vannomasta liittolaisuutta kenenkään kanssa tai muuten sekaantumasta vakaviin poliittisiin asioihin. Hän kuitenkin toivoi saavansa aikaan paremmat suhteet Chissien valtakunnan kanssa, sillä sen kansalaiset olivat Käden Imperiumin valtaväestöä ja jota Käden Imperiumi oli luotu suojelemaan. Koska Thrawn kuitenkin oli kansansa hylkiö ja koska Chissien valtakunnan sotilasmoraali ei hyväksynyt Käden Imperiumin toimintatapoja, suhteet pysyivät väkinäisinä ja epävirallisina, vaikka Parck pyrki tehostamaan yhteistyötä.

22 ABY Parck sai kuulla chissien löytäneen Outbound Flightin jäännökset alueeltaan. Galaksin ulkopuolelle suuntautuneen retkikunnan tuhoaminen oli ollut Thrawnin ensimmäinen tehtävä Palpatinen palveluksessa. Chissit tahtoivat osoittaa katumustaan järjestämällä diplomaattisen tapahtuman hylyn palauttamisesta. Parck välitti chissien viestin Skywalkerille ja Jadelle, joka oli mennyt naimisiin Skywalkerin kanssa, jotka kutsuttiin mukaan jedien ja Uuden tasavallan edustajina. Talon Karrdelle työskennellyt Dean Jinzler kuitenkin sieppasi viestin, koska Outbound Flightilla oli ollut mukana myös hänen sisarensa. Tämän vuoksi Skywalkerit matkustivat Nirauaniin sen sijaan, että olisivat menneet suoraan viestissä mainittuun kohtauspaikkaan. He keskustelivat Parckin kanssa, joka oli päässyt yli kiukustaan hangaarinsa tuhoamisesta, ja joka kertoi heille Chissien valtakunnan kutsusta. Parck oli lähettänyt myös omat edustajansa tapaamiseen: komentaja Chak Felin ja neljän iskujoukkosotilaan muodostaman Aurek seitsemän. Fel ja hänen henkivartijansa kertoivat olevansa mukana suojelemassa Skywalkereita, mutta ilmeisesti Parck tiesi totuuden Chaf'orm'bintranon diplomaattisesta tehtävästä. Tavoitteena oli saada vagaarit hyökkäämään Chissien valtakunnan kimppuun, mikä antaisi chisseille oikeuden julistaa heille sodan tiukoista sotilaallisista moraalisäännöistä huolimatta, jotka eivät hyväksyneet ennakoivia sotatoimia.

Yuuzhan vongeja vastaan käydyn sodan aikana kenraali Soontir Felistä oli tullut Käden Imperiumin johtava henkilö sen ollessa yhteyksissä Uuteen tasavaltaan ja Parck lähes katosi tietoisuudesta. Käden Imperiumin myös kerrottiin hajaantuneen joskus sodan aikana, minkä seurauksena Fel oli asettunut Chissien valtakuntaan pysyvästi. Luke Skywalker sanoi Chissien valtakunnan päänavigaattorille Peita Aabelle uskovansa, että Parck oli "liittynyt chisseihin"—mahdollisesti se merkitsi, että Parck oli muuttanut yhdessä Felin kanssa tai sitten Skywalker oli tulkinnut tilanteen jollakin tavalla väärin. On mahdollista, että Parckin toive yhteistyöstä oli käynyt toteen kahden hallituksen yhdistyessä, ja että Parck oli ollut osallisena tapahtumassa. Parckin pikainen katoaminen julkisuudesta saattaa merkitä sitä, että hän kuoli jossakin vuosien 22 ja 27 jYt välillä, mutta tiedosta ei ole varmuutta.

Persoonallisuus ja ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voss Parck aloitti uransa kunnollisena ja kunnianhimoisena upseerina, joka pyrki ylenemään keisarillisessa laivastossa. Thrawnin kanssa vietetty aika kuitenkin muutti hänet päättäväiseksi taistelijaksi, joka pyrki taistelemaan Tuntemattomien alueiden lukuisia uhkia vastaan välittämättä henkilökohtaisesta kunniasta tai ylennyksistä. Hän uskoi asiaansa täydestä sydämestään, lähes fanaattisesti, mikä huolestutti hieman Mara Jadea heidän lyhyen tapaamisensa jälkeen. Hän oli aivan varma, että Käden Imperiumin tehtävä oli äärimmäisen tärkeä sekä Imperiumin että muun galaksin vuoksi.

Vannoutuneena Palpatinen alkuaikojen Imperiumin kannattajana hän uskoi järjestykseen ja hallituksen käskyjen seuraamiseen. Hänen ihailunsa Palpatinea kohtaan kuitenkin kääntyi syväksi uskollisuudeksi Thrawnille. Hänen mielestään Käden Imperiumi kuului henkilökohtaisesti Thrawnille, mistä syystä hän ei paljastanut sen olemassaoloa Palpatinelle sith lordin palatessa 10 jYt. Hän oli kiintynyt laivastoon järjestönä ja halveksi poliittista luovimista, joka sitoi sotilaallisten toimijoiden kädet.

Vaikka Thrawn oli alkujaan Parckin löytö, tilanne kääntyi piankin toisin päin. Thrawn oli jo ollut tekemisissä keisari Palpatinen kanssa, joka oli etsinyt häntä. Thrawnin asema kohosi nopeasti ja Parck jäi jälkeen. Thrawn pysyi kuitenkin koko uransa ajan uskollisena Parckille, joka sai seurata häntä alikomentajana. Parck vastasi Thrawnin uskollisuuteen omallaan. Parck oli niin kaikuttunut Thrawnin taktisesta älykkyydestä, komentotyylistä, uskollisuudesta ystävälleen ja yleisestä halusta suojella koko galaksia Tuntemattomien alueiden uhilta, että hänen ihailunsa Thrawnia kohtaan lähenteli sankarinpalvontaa. Thrawnin kuoleman jälkeen Parck piti tiukasti kiinni tämänlupauksesta palata, että Mara Jade uskoi hänen elävän kuvitelmissa. Vähintään voidaan sanoa, että Parck oli vaikuttunut Thrawnista ja että hän osoitti uskollisuuttaan tälle koko uransa ajan.

Parck oli myös erittäin älykäs mies ja hänen taitonsa vihollisten toimien aavistamisessa muistuttivat Thrawnin kykyjä, vaikka eivät olleetkaan yhtä pitkälle kehittyneet. Ennen heidän ensimmäistä tapaamistaan Parck jopa onnistui arvaamaan Thrawnin toimet, kun aavisti tämän asettuneen sukkulan salamatkustajaksi. Tämä kyky saattoi olla syynä siihen, että hän sai tietää kaikista suuramiraalin taktiikoista ja strategioista ainoana Thrawnin kolmesta suojatista, jotka olivat Parck itse, Niriz ja Pellaeon. Thrawn, joka yleensä oli salaileva tietojensa suhteen, piti Parckia uskottunaan koko uransa ajan ja luotti häneen ehdoitta.

Taktiikka-, strategia-, neuvottelu- ja tiedonkeruutaitojensa lisäksi Parck osasi puhua useita kieliä äidinkielensä, peruskielen lisäksi. Näihin kuuluivat ainakin cheunh, honoghran, twi'leki ja zabraki.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]