Wedge Antilles

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli käsittelee tärkeää aihetta, ja se vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Wedge Antilles ROTJ briefing.jpg
Wedge Antilles
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corellia[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2] (corellialainen)[1]

Sukupuoli

Mies[2]

Pituus

1,7 metriä[3]

Hiusten väri

Ruskea[2]

Silmien väri

Ruskea[2]

Ihon väri

Vaalea[2]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Wedge Antilles oli miespuolinen ihminen, joka oli kotoisin Corelliasta ja tunnettu urastaan hävittäjälentäjänä. Hän aloitti Imperiumin laivastossa TIE-hävittäjälentäjänä ja hänet tunnettiin Skystrike-akatemiassa tunnuksella TIE SS-2-5. Hän loikkasi ennen galaktisen sisällissodan alkua kapinallisten riveihin ja taisteli Galaktista Imperiumia vastaan, jatkaen myöhemmin Uuden tasavallan riveissä. Hän taisteli Yavinin taistelussa Luke Skywalkerin rinnalla Punaisessa lentueessa. Skywalkerin onnistuttua Kuolemantähden tuhoamisessa hän ja Antilles olivat ainoat Punaisen lentueen hengissä selvinneet jäsenet.

Seuraavien vuosien aikana Antillesista tuli arvostettu Konnalentueen jäsen ja hän lensi Hothin taistelussa tunnuksella Konna kolme. Antilles ja hänen ampujansa Wes Janson olivat ensimmäinen T-47-ilmakiiturimiehistö, joka onnistui tuhoamaan yhden kapinallisten Hothin-tukikohtaa uhanneista All Terrain Armored Transport -talsijoista. Kuusi kuukautta Hothista pakenemisen jälkeen Antilles komensi Punaista lentuetta Endorin taistelussa ja hän, yhdessä Lando Calrissianin kanssa, onnistui tuhoamaan toisen Kuolemantähden taistelun aikana. Taistelu päättyi keisari Palpatinen kuolemaan ja Imperiumi alkoi murtua tappion jälkeen.

Kapinaliitto muutettiin pian taistelun jälkeen Uudeksi tasavallaksi ja Antilles jatkoi taistelua sen riveissä heikentynyttä Imperiumia vastaan. Hän osallistui yksinäiselle tiedustelutehtävälle Akivaan, jossa hänet vangittiin hänen oltua tarkkailemassa keisarillisten kokoontumista näiden oltua suunnittelemassa vastahyökkäystä Tasavaltaa vastaan. Akivan kapinan jälkeen Antilles perusti Phantom-lentueen ja osallistui Kashyyykin vapauttamiseen. Uusi tasavalta hajotti Phantom-lentueen sen tehtyä luvattoman iskun Kashyyykissä, mutta Antilles onnistui kokoamaan sen uudelleen ennen Jakkun taistelua, jossa Imperiumi koki lopullisen tappionsa.

Galaktisen rauhansopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Antilles toimi Hosnian Primessä lento-opettajana. Hän meni naimisin Norra Wexleyn kanssa ja asettui asumaan Akivaan, kunnes Wexleyn poika Temmin Wexley ja hänen vaimonsa Karé Kun vierailivat heidän luonaan Vastarinnan ja Ensimmäisen ritarikunnan välisen sodan aikana.

Esiintymiset[muokkaa]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]