Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Whirlwind (chissien risteilijä)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Whirlwind oli chissien taisteluristeilijä. 27 eYt se oli yksi komentaja Mitth'raw'nuruodon alaisuudessa palvelleista taistelualuksista.

Vaikka se oli vain suunnilleen 115 metriä pitkä, Whirlwind oli chissien laajennuspainotteisten puolustusvoimien yksikön toinen suurempi taisteluristeilijä Crustain järjestelmää ympäröineellä rajavyöhykkeellä. Kokoonsa nähden Whirlwind oli raskaasti aseistettu. Ammuslaukaisimia saattoi käyttää myös suurten varausverkkojen levittämiseen, jotka rampauttivat kohdealuksensa. Huolellisesti viritelty hyperajo antoi sille mahdollisuuden ehdä uskomattoman tarkkoja mikrohyppyjä. Lisäksi sen yhteysradiojärjestelmä oli riittävän tehokas käytettäväksi vihollisen yhteysjärjestelmien sekoittamiseen.

Kun Mitth'raw'nuruodo onnistui kaappaamaan vagaarien painovoimageneraattorin lähellä geroonejen kotimaailmaa, hän asennutti sen Whirlwindiin. Laitteen avulla Whirlwindillä oli merkittävä rooli Outbound Flightin tuhossa ja taistelussa suurta vagaarilaivastoa vastaan.

Sisaraluksensa Springhawkin tavoin Whirlwind oli valmistettu himmeästä metallista, mikä vaikeutti alusten havaitsemista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]