Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Wild Karrde

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
WildKarrde.jpg
Wild Karrde
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Corellian laivanrakennusyhtiö

Luokka

Muokkailtu Action VI kuljetusalus

Tekniset tiedot
Pituus

125 meteriä[1]

Kiihtyvyys

2,460 G

Huippunopeus (ilmakehässä)

950 km/h

Hyperajo
  • Luokan 1.0[1]
  • Tukiluokka 10
Suojakentät

Warship-luokan suojaus itsenäisellä voimageneraattorilla

Runko

Tehokkaalla panssarilla varustettu

Sensorit

Warship -luokan sensorit

Suojausjärjestelmät

Sensorimaski

Aseistus

Turbolaaseritykit (3)

Täydennykset
Miehistö

10[1]

Lastitilat

90,000 tonnia[1]

Muut järjestelmät
Käyttötiedot
Rooli(t)
  • Salakuljetusalus
  • Lippulaiva
Aikakausi
Omistaja(t)

Talon Karrde

Komentaja(t)

Talon Karrde

Miehistön jäsenet

Wild Karrde oli salakuljettaja Talon Karrden raskaasti muunneltu Action VI kuljetusalus, jota hän käytti liikkuvana tukikohtanaan. Aluksen lommoisen ja kuluneen kuoren alla oli piilossa uskomattoman monimutkainen liikkuva tukikohta, joka oli Karrden ja hänen salakuljetusjoukkonsa käytössä.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suoraan Corellian insinööriyhtiön kokoomalinjalta tulleet rahtialukset olivaat raskaita ja konstailemattomia kuljetusaluksia, joiden ruumaan mahtui uskomaton määrä raaka-aineita, mutta joissa ei ollut lainkaan aseistusta.

Wild Karrden tekniset piirustukset.

Wild Karrde ei kuitenkaan ollut tavallinen rahtialus. Karrde oli tehnyt alukseensa lukuisia tärkeitä parannuksia, jotka auttoivat sitä pärjäämään keisarillisia partioita vastaan, jotka usein pysäyttivät sen. Siihen lisättiin kolme jäljittävää turbolaserasemaa, jotka antoivat alukselle tulivoiman, jollaiseen harva avaruuspiraatti osasi varautua. Koko runko oli vahvistettu kaksinkertaiseksi suurilla durasteelilaatoilla, jotka olivat saman väriset, kuin alkuperäinen, parantelematon runko, jotta takaa-ajaja ei osaisi varautua aluksen kestävyyteen. Aluksen sisälle oli kätketty myös tehokas voimanlähde ja suojakilvet.

Talon Karrde oli sekaantunut lähes kaikkeen, mitä galaksissa tapahtui ja siksi hänellä oli laajalle levittäytynyt vakooja- ja tiedonkerääjäverkosto sadoissa maailmoissa. Pitääkseen yhteyttä kaikkiin ja käydäkseen lävitse kaiken tiedonantajiltaan tulevan informaation Karrde muutti suurimman osan aluksen matkustaja- ja miehistötiloista suunnattomaksi yhteysjärjestelmäkeskukseksi. Jättimäinen hyperradiovastaanotien salli Karrden olla suorassa yhteydessä vakoojiinsa, minkä lisäksi hänellä oli varastettu HoloNet vastaanotin, joka kaappasi ja listasi tuhansia lähetyksiä ympäri galaksia. Wild Karrdeen oli asennettu myös suojajärjestelmä, joka suojasi sitä passiivisilta sensorikeilauksilta. Koneisto myös lähetti väärennettyjä tunnistetietoja kaikille aluksille, jotka tiedustelivat Wild Karrden lastia.

Osaan lastiruumasta oli järjestetty erillinen elossapitojärjestelmä, jonka avulla saattoi salakuljettaa eläviä olentoja. Tässä osastossa oli myös tila Karrden kahdelle lemmikkivornskrille. Ainakin yksi repulsiokulkuneuvo oli myös aina säilytettynä toisessa osassa ruumaa. Aluksella oli lääkintätilat, joissa saatettiin hoitaa loukkaantuneita matkustajia tai miehistönjäseniä. Tilaa oli varattu myös Karrden pienelle droidivalikoimalle, joita oli astromekaniikkadroideista GNK voimadroideihin. Lisäksi aluksen takaosaan sijoitettua pientä putkea saattoi käyttää luomaan ilmasillan jopa avaruuden tyhjiöön. Tämä erikoinen väline oli tarkoitettu avaruuteen joutuneiden lentäjien pelastamiseen.

Kuten kunnon salakuljetusaluksen kuuluukin Wild Karrde saattoi toimia useilla väärillä nimillä ja rekisteritunnuksilla. Yksi näistä oli Hab Camber, joka oli rekisteröity Abel Quillerille Valrarista, joka oikeasti oli Karrden alipäällikkö Dankin. Tätä peitenimeä käytettiin ainakin Bilbringin taistelun aikana, kun Karrden Salakuljettajien liitto soluttautui keisarillisille telakoille.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]