Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Ysalamirit

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Ysalamiri.jpg
Ysalamirit
Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

0.5 metriä

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Myrkr

Ysalamirit olivat Myrkr -planeetalta kotoisin oleva karvainen, liskomainen keskimäärin 50cm pitkä muukalaislaji. Ne tunnettiin parhaiten kyvystään torjua Voimalla tehdyt hyökkäykset energiakuplalla. Tämä kyky kehittyi, kun ysalamirien piti sopeutua Voimalle herkkiä saalistajia, vornskrejä vastaan taistelemiseen. Monta yksilöä pystyivät yhdessä kehittämään suuren energiakuplan monen kilometrin säteellä.

Anatomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihaan noita otuksia.
Jaina Solo valittaa ysalamirien kyvystä torjua Voimaa[lähde]

Aikuiset ysalamirit kasvoivat 90 — 120 senttimetriä pitkiksi ja saivat poikasensa kuplamaisista munista.

Ysalamiri puussa.

Ysalamirit upottivat kyntensä olbiopuihin, missä ne elivät ja hankkivat ravintonsa. Oli erittäin vaikeaa irrottaa ysalamiri puustaan tappamatta sitä, vaikka Talon Karrden salakuljettajat keksivät tavan, joka antoi suuramiraali Thrawnille mahdollisuuden tehdä niin myös. Thrawn käytti ysalamiriä puolustukseen liittämällä sellaisen selkäänsä ja näin hän miehineen kykeni kulkumaan suojassa ysalamirien muodostamassa Voimantorjuntakuplassa. Hän käytti tätä temppua saadakseen kloonatun mustan jedin, Jorus C'baothin huomion ja aloitti Spaartin kloonausprojektin ilman yleisiä sivuvaikutuksia.

Ysalamirit eivät oikeastaan torjuneet Voimaa; kun kaikki vastustus osui Voiman energiaan [1], tämä ei olisi mahdollista. Sen sijaan ysalamirit muodostivat Voimakuplan minkä sisällä Voima oli täysin neutraalia ja voimaton torjumaan mitään vastustusta. Yksi kupla voi olla jopa 10 metriä halkaisijaltaan; ryhmät ysalamirejä kykenivät kasvattamaan kuplan kokoa maileilla, mutta riippuen silti ryhmien koosta.[2]

Miriskin oli yleisesti tehty ysalamirien nahalle.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediritarikunta ja sen vanhimmat jäsenet ihailivat ysalarmeita, joten he nimesivät valosapelitaistelutyyli Makashin niiden mukaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jorus C'baoth yrittää vahingoittaa Thrawnia Voimalla, mutta ysalamiri torjuu hyökkäyksen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]