Yusanis

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Yusanis
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3959 eYt ja 3957 eYt välillä

Ruumiilliset tiedot
Laji

Echani

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Valkoiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Yusanis oli Tasavallan joukkojen kenraali, joka taisteli mandalorialaissodissa ja palveli myöhemmin senaattorina.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Yusanis oli suosittu taistelutaitojensa ja strategioittensa johdosta, hän oli myös yhtä epäsuosittu kuudennen tyttärensä, Briannan, isänä, koska hän oli saanut tämän jedimestari Arren Kaen kanssa. Kun jedit saivat tietää heidän suhteensa, Arren Kae erotettiin jedeistä ja kaksikko liittyi Revaniin mandalorialaissodissa.

Arren katosi Malachor V:n taistelussa eikä hänen ruumistaan koskaan löydetty. Tästä syystä Brianna ei koskaan tuntenut äitiään eikä muistanut hänen kasvojaan.

Palatessaan sodasta, Yusanis oli hajalla jättäen taistelemisen taakseen. Hän päätti liittyä politiikaan palvellen senaattorina. Hänen uransa ei kuitenkaan kestänyt kauaa pian alkaneen jedien sisällissodan johdosta. Kuultuaan sithlordi Darth Revanin murhanneen echanisenaattorin, Yusanis haastoi Revanin eeppiseen taisteluun. Huolimatta mahtavista taistelutaidoistaan ja kahden käden miekastaan, hän kuoli sithin mustan lordin käsissä.

Yusanin kuoleman kunniaksi valmistettiin myöhemmin rajattu määrä taistelusuojia, jotka olivat jopa tehokkaampia kuin kalleimmat massatuotannolla työstetyt suojat. Yusaniksen miekka päätyi syystä tai toisesta, Mic’tunan’jus Orgun haltuun, joka kauppasi sitä Tatooinella jedien sisällissodan aikaan. On mahdollista, että miekka oli myös muistinsa menettäneen Revanin hallussa, joka tutki tämän kauppiaan myymiä esineitä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]