Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Yuthura Ban

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Yuthuraban1234.jpg
Yuthura Ban
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Sleheyron

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Violetit

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Uthar Wynn (sithmestari)

Yuthura Ban oli sithmestari Uthar Wynnin, Korribanin sithakatemian rehtorin, oppilas jedien sisällissodan aikaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuthura oli alun perin kotoisin Sleheyronista, missä hän oli orjana Omeeshille, huttille, joka suuresti nautti orjiensa kiduttamisesta. Janoten kostoa, Yuthuta hankki itselleen mahdollisuuden tappaa mestarinsa ja viilsi hänen kurkkunsa auki Omeeshin makusaleissa. Paettuaan Sleheyronista piiloutuen rahtialuksen ruumaan, oli väistämätöntä, että aluksen miehistö löysi hänet. He hylkäsivät Yuthuran sitten hylätylle planetoidille.

Vaikka hänen olisi kaiken järjen mukaan tullut kuolla, Voima auttoi häntä ja jedi saapui paikalle nähden Yuthuran kyvyt voimassa. Jedi sitten päätti viedä hänet mukanaan Dantooinen jeditemppeliin, missä häntä alettiin kouluttaa melko korkeasta iästään huolimatta.

Huomattaviasta kyvyistään huolimatta, Yuthura ei kyennyt hylkäämään vihaansa entisiä hyväksikäyttäjiään ja kaikkia muita orjuuttajia kohtaan. Hän ei myöskään kyennyt hyväksymään jedien asennetta asiassa ja päätti jättää nämä vannoen löytävänsä uusia keinoja saadakseen voimaa orjuuttamisen lopettamiseksi. Hän löysi nämä keinot Korribanin sithakatemiasta.

Liityttyään akatemiaan, hänen luontaiset taitonsa ja vihansa jedejä sekä orjuuttamista kohtaan, saivat Yuthuran nousemaan nopeasti arvoasteikossa ja hän pian löysi itsensä Uthar Wynnin, akatemian rehtorin, oppilaana. Tällöin Yuthuran vaikutusvalta oli jo niin suuri, että hänellä oli mahdollisuus vaikuttaa akatemiaan hakevien hyväksymisestä.

Lopulta hänen voimanhimonsa sai Yuthuran luomaan juonen mestarinsa syrjäyttämiseksi ja tähän juoneen hän tarvitsi liittolaisekseen sopivan sithkokelaan. Vaistottuaan tätä eräässä nuoressa ihmisessä, Yuthura ei koskaan osannut epäillä, että oli itse asiassa valinnut Revanin, entisen sithin mustan valtiaan. Yhdessä he muodostivat löyhän liiton; Revan saisi mahdollisuuden janoamansa tähtikartan saamiseen ja auttaisi sitten Utharin tappamiessa.

Kun tämä hetki viimein koitti, Revan ja Yuthura onnistuivat hänen mestarinsa tappamisessa. Samalla heidän liittonsa kuitenkin hajosi, kun Yuthura kääntyi auttajaansa vastaan. Hänestä ei luonnollisesti ollut vastusta Revanin ylivoimaisille kyvyille ja hävisi pian taistelun. Revan ei kuitenkaan tappanut Yuthuraa, vaan kehotti häntä palaamaan valoisalle puolelle. Hän kuunteli Revanin sanoja ja jätti akatemian liittyäkseen jälleen Dantooinen jedeihin.

Ei tiedetä, että saavuttiko Yuthura Dantooinen jediakatemian ennen sen tuhoutumista Leviathanin hyökkäyksessä. Mikäli näin kävi, hän saattoi kuolla pommituksissa. Hän myös saattoi kuolla myöhemmin ensimmäisessä jedipudistuksessa, joka alkoi muutamaa vuotta myöhemmin. Mikäli Yuthura ei koskaan saavuttanut akatemiaa, hän saattoi löytää muita jedimestareita opettajakseen tai jättää hankkeensa kokonaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]