Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Z-6-rakettireppu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Z-6 rakettipakkaus)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Mitrinomon.jpg
Z-6 -rakettireppu
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Mitrinomon Transports

Malli

Z-6 -rakettireppu

Tyyppi

Rakettireppu

Hinta

300 krediittiä

Fyysiset ja tekniset tiedot
Paino

30kg

Kantama

500 metriä (maksimietäisyys 2000 metriä)

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

Mandalorialaiset, palkkionmetsästäjät

Mitrinomon Z-6 -rakettireppu oli Mitrinomon Transportsin tuottama rakettireppumalli, jota käyttivät tavallisesti mandalorialaiset. Monet kuuluisat mandalorialaiset käyttivät tämän tyypin rakettireppuja, kuten Jango Fett ja tämän viritettyä versiota Boba Fett.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rakettireppumalli sisälsi kohdistustietokoneen, lentovakaimen ja ohjuslaukaisimen. Z-6:n polttoainetankissa oli riittävästi polttoainetta minuutin jatkuvalle toiminnalle (20 kolmen sekunnin liekkijysäystä). Jokainen kolmen sekunnin liekkijysäys liikutti käyttäjää jopa 100 metriä eteen/taakse/sivuillepäin tai 7 metriä ylös/alaspäin. Standardia painoa ja pituutta noudattava käyttäjä kykeni saavuttamaan 145 kilometrin tuntivauhdin kahden kilometrin maksimietäisyydellä. Tarkoissa liekintyöntöputkissa oli gyrovakaimet, joilla vahvaa liekkityöntöä voitiin manööverata ja laskeutua turvallisesti.

Z-6 rakettireppu.

Rakettirepun huipulla oli turboprojektoitu magneettinen tarttumakoukku 20 metrin nuoralla varustettuna (se voitiin vaihtaa satametriseen). Laukaisijan sisäinen vinssi nosti jopa 100 kilogrammaa. Tarttumakoukkuyksikkö voitiin vaihtaa antikulkuneuvolämpöohjuksella.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekä Jango Fettin että tämän pojan Boba Fettin pettivät heidän rakettireppunsa: kun Jango taisteli Obi-Wan Kenobin kanssa Kaminolla, Jangon rakettireppu irtautui itsestään ja lensi päin tolppaa ja räjähti saman tien. Hänen toinen rakettireppunsa petti hänet myös areenan taistelussa kun Fett taisteli Mace Windun kanssa. Rakettireppu oli vaurioittunut lemun iskusta ja epäonnistui nousussa jättäen Fettin haavoittuvaiseksi Windun valosapelin iskuille.

Vuoden 1 jYt tienoilla kuolemanvahdin bunkkeri löydettiin Endorin metsäkuulta. Sisällä vaihtelevat avaruusmatkailijat, jotka pääsivät supertaisteludroidien ja kuolemanvahdin sotilaiden läpi pääsisivät käsiksi materiaaleihin, joilla he kykenisivät rakentamaan rakettireppuja ja mandalorialaishaarniskan.

Vuosia myöhemmin kun galaksin parhaana pidetty palkkionmetsästäjä Boba Fett taisteli Luke Skywalkerin kanssa Carkoonin suurella reiällä, Han Solo aktivoi vahingossa Fettin rakettirepun, joka sitten lennätti Fettin kohti Jabban purjealusta ja siitä Sarlaccin kitaan, mutta rakettireppu oli hänen ainoa pakokeinonsa sieltä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]