Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Zaalbar

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Zaalbarportrait.jpg
Zaalbar
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kashyyyk

Ruumiilliset tiedot
Laji

Wookiee

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Mustat

Zaalbar oli Wookiee, joka auttoi Revania löytämään Tähtikartat. Hän oli päällikkö Freyyrin poika, mutta hänet karkoitettiin Kashyyykista hulluna. Revanin avulla hän kuitenkin sai puhdistettua nimensä ja paikan heimon päällikkönä isänsä jälkeen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päällikkö Freyyrin poika, Zaalbar, syntyi Kashyyykilla. Saatuaan tietää, että hänen veljensä, Chuundar, oli tehnyt sopimuksia orjakauppiaiden kanssa, Zaalbar raivostui ja hyökkäsi veljensä kimppuun. Taistelussa Zaalbar rikkoi tärkeää Wookieeiden sääntöä ja käytti kynsiään aseena. Tämän johdosta hänet karkotettiin Kashyyykilta.

Karkotettu Zaalbar matkusti Tarisiin, missä joutui ongelmiin alakaupungissa ja muutamat Black Vulkar -jengin jäsenet alkoivat haastaa riitaa hänen kanssaan. Vaikka Zaalbar ei lähtenytkään tähän mukaan, Mission Vao seurasi tapahtumia ja ajatteli, että liika on liikaa. Hän hyökkäsi jengiläisten kimppuun, mutta näistä yksi löi hänet maihin. Zaalbar otti kiinni jengiläisen kurkusta ja muut pakenivat Wookieen vihaa. Tämän seurauksena Missionista ja Zaalbarista tuli erottumattomia.

Pian muistinsa menettäneen Revanin saavuttua planeetalle, Zaalbar joutui gamorrealaisten orjakauppiaiden vangitsemaksi. Mission pyysi Revanilta apua ja he pelastivat Zaalbarin maanalaisista viemäreistä, missä häntä pidettiin vankina. Zaalbar vannoi sitten kiitollisena elämänvelan Revanille ja liittyi Missionin kanssa Revanin joukkoon.

Kun Revan ja hänen kumppaninsa saapuivat Kashyyykiin, Zaalbar sai tietää, että hänen veljensä oli vienyt valtaistuimen isältään. Wookieet vangitsivat Zaalbarin, koska tämä oli palannut planeetalle vasten rangaistustaan. Revan sai myös tietää, että Chuundar oli myynyt useita Wookieeita orjiksi Czerkalle, mutta ainoastaan harva tiesi tätä ja suurin osa heimosta piti Chuundaria sankarina. Chuundar pyysi Revania tappamaan toisen hullun Wookieen, joka vaelteli planeetan pinnalla.

Kun Revan löysi tämän Wookieen, hän sai tietää tämän olevan Freyyr, Zaalbarin ja Chuundarin isä. Revan sitten auttoi Freyyria palauttamalla tälle Baccan seremoniamiekan. Tämän voimakkaan miekan saanut Freyyr johti sitten hyökkäystä Chuundaria ja Czerkaa vastaan, minkä seurauksena Chuundar kuoli. Freyyr myös palautti paikkansa päällikkönä ja antoi vastapalveluksena Zaalbarille Baccan miekan ja oikeuden astua valtaistuimelle hänen jälkeen. Zaalbar otti miekan vastaan, mutta kertoi sitten isälleen velastaan Revanille ja lupasi palata Kashyyykiin, kun heidän tehtävänsä on valmis.

Kun Tähtiahjo tuhoutui, amiraali Forn Dodonna palkitsi Zaalbarin "Ylistyksen ristillä". Zaalbar sitten palasi Kashyyykiin ja myöhemmin korvasi isänsä heimon päällikkönä.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaihtoehtoisessa pimeän puolen ratkaisussa pelaaja voi liittoutua Chuundarin kanssa Freyyrin sijasta. Tämän johdosta Zaalbarista tulee kylmäsydämisempi ja pimeämpi hahmo. Hän sanoo Revanille, että hän pysyy tämän kanssa ainoastaan, koska Chuundar opetti häntä käyttämään ulkopuolisia omaksi edukseen.
  • Toinen pimeän puolen vaihtoehto on Lehonilla. Pelaaja voi suostutella Zaalbarin tappamaan Missionin, joka ei suostu liittymään pimeälle puolelle kääntyneeseen Revaniin. Pelaaja voi myös tässä vaiheessa päättää tappaa Zaalbarin. Mikäli pelaaja käskee Zaalbarin tappamaan Missionin ja valitsee Zaalbarin mukaansa Tähtiahjolla, hän muistaa Revanin teon ja hyökkää pelaajan kimppuun.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Revanin matkakumppanit
Jolee Bindo · HK-47 · Juhani · Carth Onasi · Canderous Ordo
Bastila Shan · T3-M4 · Mission Vao · Zaalbar
[+/–] [muokkaa]