Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Anoon Bondara

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 30. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bondara.jpg
Anoon Bondara
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ryloth

Syntynyt

79 eYt, Ryloth

Kuollut

32 eYt, Coruscant (ikä 47)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

ei hiuksia

Silmien väri

Punaiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Darsha Assant

Anoon Bondara (s. 79 eYt, Ryloth - k. 32 eYt, Coruscant) oli jedimestari Tasavallan kukistumisen aikaan.

Bondara oli valosapelitaistelun mestari ja opetti valosapelin käyttöä jeditemppelissä. Hän koulutti neljää padawania, viimeisenä Darsha Assantia. Hän oli myös Teras Kasi -taistelutyylin mestari.

Bondara kohtasi lordi Darth Maulin Coruscantilla 32 eYt, ja joutui taisteluun tätä vastaan pienelle laskeutumisalustalle. Bondara ei voinut tappaa Maulia, sillä tämä oli liian voimakas vastustaja. Niinpä Bondara iski valosapelinsa suoraan Darth Maulin kiiturin repulsiomoottoreihin tarkoituksenaan tappaa Maul ja samalla itsensäkin. Vaikka Bondara kuoli, Maulin onnistui verhoutua voiman suojiin viime hetkellä .

Obi-Wan Kenobi saapui tutkimaan kadonneiden Bondaran ja Darsha Assantin tilannetta, ja totesi näiden kuolleen. Sithlordista Kenobi ei kuitenkaan saanut tietoa.

Bondara toimi elämänsä aikana Rylothin jedien vartijana, jonka tehtävänä oli etsiä Voimalle herkkiä lapsia ja tuoda heidät jeditemppeliin koulutettaviksi.

Kun Bondara oli kuollut, monia rylothlaisia Voimalle herkkiä lapsia jäi valitsematta jediksi, sillä heidän kykyjänsä ei huomattu ennen kuin oli liian myöhäistä.

Esiintymiset[muokkaa]