Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. tammikuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Kirottua. Nämä tyypit on ihan hulluja.
Plikh'ar'illmorf katsellessaan nikardunien itsetuhoista taktiikkaa[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
181 Imp.jpg

181. keisarillinen hävittäjälennosto oli TIE-hävittäjiä lentäneiden eliittipilottien yksikkö, joka palveli Galaktista Imperiumia ja sen seuraajia. Parhaimmillaan se oli kolmesta lentueesta muodostettu joukko, joka tunnettiin 181. keisarillisena hävittäjäryhmänä ja oli erotettavissa muista TIE torjuntahävittäjistä siipiin maalattujen verenpunaisten raitojen ansiosta. Aluksi 181. keisarillinen hävittäjälennosto kärsi Galaktisen Imperiumin keskuudessa surkeasta maineesta. Eversti Evir Derricoten komennossa 181. oli menettänyt kurinalaisuutensa ja taistelumoraalinsa, mutta tilanne parani kapteeni Soontir Felin liittyessä siihen 0 eYt. Fel otti komentoonsa siiven toisen lentueen ja harjoitti sen lyhyessä ajassa kurinalaisemmaksi.

Kun Felin lentue komennettiin osallistumaan Biniirin toiseen taisteluun se voitti verraten helposti vastaan asettuneet kapinallisten joukot. Koska taistelu sattumalta osui samalle päivälle kuin Imperiumin kärsimä tappio Yavinin taistelussa, sen merkitystä liioiteltiin suuresti propagandatarkoituksissa. Fel ylennettiin ja yksikkö pienennettiin kolmesta lentueesta muodostettuun ryhmään, joilta vaadittiin erinomaisia lentotaitoja. Vaikka Derricote pysyi yksikön näennäisenä komentajana Fel oli todellinen voima, joka ajoi yksikköä loistaviin suorituksiin.

Fel sai muodollisen komentoaseman 3 jYt, kun hänet ylennettiin everstiksi ja hänelle annettiin myös keisarillisen paronin titteli. Fel johti 181. vielä kaksi vuotta ennen kuin hän joutui Uuden tasavallan vangiksi kärsittyään tappion Brentaal IV:n taistelussa. Turr Phenniristä tuli yksikön komentaja, joka johti yksikköään Imperiumin romahtamista seuranneina levottomina aikoina ja saavuttaen kenraalin aseman Imperiumin jäänteissä. Yksikkö selviytyi jopa Imperiumin jäänteiden muuttumisesta Felien Imperiumiksi, missä se palveli Felin jälkeläisten alaisuudessa.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: Alderaanin taisteluCC-5052Mitth'raw'nuruodo

Satunnainen suositeltu sivu: Tähtikartta
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
ZhugShip-KOTOR2.jpg
Tämä alus oli Heraklon-luokan kuljetusalus, jota käyttivät Zhugin veljekset, pimeiden sotien aikana toiminut palkkionmetsästäjäryhmä. Vuonna 3951 eYt he ottivat tehtäväkseen kerätä palkkion, jonka rikollisjärjestö Exchange oli asettanut entisestä jediritarista, Meetra Surikista. Zhugien ajaessa häntä takaa aluksellaan matkalla Onderoniin, sekä Surik että palkkionmetsästäjät joutuivat tekemään hätälaskun Onderonin kuuhun Dxuniin kärsittyään vahinkoa saartavalta Onderonin separatistien laivueeen tulituksessa planeetan yllä. Alus tuhoutui pakkolaskussa ja Surik kummpaneineen tappoi sen miehistön pian myöhemmin.

Satunnainen hyvä artikkeli: Patogeenipommi
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Ibtisam

Satunnainen hyvä artikkeli:

Tehtävä Nar Shaddaahan (ensimmäinen jedipuhdistus)

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

21. tammikuuta: