Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 5. helmikuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Uusi tasavalta saattaa esittää tämän lentueen ja minut kuolemattomina ja immuuneina vaaralle, mutta minä tiedän paremmin. Kaksi meistä, vain kaksi, selviytyi Yavinissa. Puolisen tusinaa selvisi Hothissa ja vain neljä meistä säilyi hengissä Endorissa. Minun käsitykseni mukaan Kuolemantähdet kyllä ansaitsivat nimensä.
Wedge Antilles[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
Katuunko1.jpg

Katuunko oli miespuolinen toydarialainen joka hallitsi Toydarian planeettaa kuninkaana ennen Imperiumin nousua galaktiseen valtaan. Galaktisen tasavallan ylikansleri Palpatine otti yhteyttä Katuunkoon kloonisotien aikana, pyytääkseen lupaa Tasavallan suurarmeijalle käyttää Toydariaa tavaratukikohtana sekä pysähdyspaikkana armeijan täysimittaisessa sodassa Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation kanssa. Katuunko ehdotti neuvotteluja itsensä ja Tasavallan lähettiläiden välillä Rugosalla, pienellä neutraalilla kuulla Toydarian lähellä. Ylikansleri hyväksyi ehdotuksen, ja lähetti myös jedin neuvotteluihin Katuunkon pyynnöstä.

Rugosalla Katuunko ja Toydarian kuninkaallinen delegaatio tervehti ei vain Yodaa mutta myös Konfederaation agenttia, Asajj Ventressiä. Sillä aikaa kun Ventress yritti saada Toydarian separatistien puolella Yoda pakotettiin pakenemaan pelastuskapselilla kuun pinnalle separatistien ansasta johtuen. Asajj Ventress piti pakenemista merkkinä Konfederaation ylivoimasta, mutta Katuunko halusi vielä tavata Yodan henkilökohtaisesti. Ventress ehdotti Yodalle haasteen: Jos Yoda onnistuisi tuhoamaan Ventressin parhaat joukot, Toydaria olisi Tasavallan puolella; jos ei, Toydaria olisi Konfederaation puolella. Yoda hyväksyi haasteen.

Sillä aikaa kun Katuunko pysyi Ventressin kanssa Yoda vaelsi kolmen kloonisotilaan kanssa korallikuun yli, väistellen ja tuhoen Konfederaation droideja. Katuunkon kunnioitus Ventressiä kohtaan laski agentin menetelmien ja epärehellisuuden takia, ja hylkäsi myöhemmin Konfederaation tarjouksen, joka johti siihen että Ventress yritti tappaa kuninkaan. Yoda ja kloonit saapuivat juuri ajoissa onnistuneesta haasteesta pelastakseen Katuunkon. Kiitollinen kuningas antoi sen jälkeen luvan Tasavallalle rakentaa tukikohdan Toydarialle, ennen kuin he suuntasivat takaisin Katuunkon kotiplaneetalle.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: Kloonisotilas181. keisarillinen hävittäjälennostoAlderaanin taistelu

Satunnainen suositeltu sivu: Felucian ensimmäinen taistelu
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Tetrum oli miespuolinen keisarillinen virkamies, joka palveli Galaktista Imperiumia galaktisen sisällissodan aikana. Vuonna 0 jYt hän toimi Katholin sektorissa moffi Kentor Sarnen alaisuudessa ja hänet nimitettiin planeetta Kolatillin kuvernööriksi. Julistettuaan poikkeustilan ja vangittuaan paikallisen hallituksen, Kolatillin neuvoston, Tetrum määräsi kaikki repulsionosteyhtiöt valmistamaan varustusta moffi Sarnen joukoille. Kuvernööri hallitsi planeettaa kahdeksan vuotta, kunnes hänet vangittiin paikallisen väestön kansannousun aikana. Kolatillin asukkaat olivat kuulleet, että Uusi tasavalta oli vallannut sektorin pääkaupungin Kal'Shebbolin—minkä seurauksena moffi Sarne pakeni syvälle sektoriin—joten he päättivät päästä eroon Imperiumin vallasta ja julistautua uskollisiksi Uudelle tasavallalle.

Satunnainen hyvä artikkeli: Nim Pianna
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Conan Antonio Motti

Satunnainen hyvä artikkeli:

Kolatillin puolustusvoimat

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

5. helmikuuta: