Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 4. lokakuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
C-3PO: ”Siinä näet, senkin koliseva hermokimppu… Sanoinhan, ettei Luke-herralla ole hätää! Anteeksi, että häiritsemme teitä, herra… mutta Artoo-Detoo huomasi, että ette olleet majapaikassanne, ja oli varma, että saatatte tarvita meitä.
Skywalker: ”Tiedätkös, Threepio… pikku droidi saattaa olla oikeassa. Tarvitsen teitä molempia.
C-3PO ja R2-D2 löytävät Luke Skywalkerin hangaarista[lähde]
LegendsBanner.png
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
HK-47.png

HK-47 oli HK-sarjan salamurhaajadroidi ja jedinmetsästäjä, jonka rakensi sithin musta valtias Darth Revan hieman mandalorialaissotien lopun jälkeen vuonna 3960 eYt. Massavarjogeneraattorin, konfliktin viimeisessä taistelussa käytetyn superaseen, aiheuttaman laajamittaisen tuhon seurauksena Revan halusi etsiä hienovaraisempia tapoja voittaa vihollisensa. HK-47 teki tehtäviä ympäri galaksia ja onnistuneesti murhasi lukuisia kohteita, jotka Revan oli määrittänyt uhaksi galaksin vakaudelle ja rauhalle. HK-47 kuitenkin vaurioitui ja vangittiin mandalorialaisten avaruudessa suoritetun tehtävän aikaan hieman ennen kuin Revan joutui itse jediritarikunnan vangiksi.

Kuten sithien salamurhaajadroideilla oli käytäntönä ennen tehtävien aloittamista, HK-47:n muistiytimestä poistettiin kaikki tieto hänen alkuperäisestä mestaristaan. Hänen muistinsa olisi palautunut vain tehtävän suorittamisen jälkeen hänen palattua mestarinsa luokse. Koska hän ei ikinä onnistunut palaamaan mestarinsa luokse, automaattinen palautustoiminto ei koskaan aktivoitunut, eikä hän pystynyt muistamaan Revania. Hän päätyi omistajalta omistajalle, joista monet hän epähuomiossa tappoi itse. Lopulta hän päätyi Tatooinen planeetalle, jossa hänet myytiin ja hän tietämättään palasi Revanille, jonka muisti oli pyyhitty vangitsemisen jälkeen. Droidi päätyi auttamaan Revania tämän palattua jediritarikuntaan kampanjassa etsiä ja tuhota Tähtiahjo, antiikkinen tehdas, jota Revan oli käyttänyt ollessaan sithin mustana valtiaaana. HK-47 oli myös tärkeässä roolissa Revanin voittaessa entisen sithoppilaansa, joka oli alkanut hyödyntää Tähtiahjoa yrityksessä valloittaa Galaktinen Tasavalta.

HK-47 matkusti Revanin mukana tuntemattomien alueiden reunalle yhdessä Revanin hyötydroidi T3-M4:n kanssa ennen kuin hän jäi Revanin tähtialukseen, Ebon Hawkiin, kun jediritariksi palannut Revan suuntasi kohtaamaan uhan, jonka hän oli muistanut ajaltaan mustana valtiaana. Myöhemmin HK-47 vahingoittui ja jäi Ebon Hawkiin. Alus päätyi lopulta Revanin entiselle, mandalorialaissotien aikaiselle liittolaiselle, Meetra Surikille, joka tunnettiin myös karkotettuna jedinä. Siihen aikaan HK-50-salamurhaajadroidit, HK:n uudemmat versiot, joita G0-T0 sarjavalmisti, aktivoituivat galaksissa, toimien palkkionmetsästäjinä ja sabotoijina. Surik korjasi HK-47:n, joka tunnisti hänet uudeksi mestarikseen. HK-47 kulki Surikin seurassa etsiäkseen HK-50-droidien lähteen, sillä hän piti droidimallin loukkauksena itseään kohtaan. HK-47 myös auttoi Surikia tämän etsiessä jedimestareita, jotka selviytyivät ensimmäisestä jedipuhdistuksesta ja myös neuvoi tälle tekniikoita jedien tehokkaampaan tappamiseen, jotta Surik voiti puolustautua paremmin.

HK-47 onnistui lopulta löytämään HK-valmistustehtaan, jossa HK-50:t oli luotu. Siellä hän vakuutti HK-50:t liittymään hänen ja Surikin tehtävään. Tämä huipentui lopulta viimeiseen kohtaamiseen Malachor V:ssä HK-47:n, jota HK-50:t auttoivat, ja G0-T0:n, jolle Surikin tavoitteet eivät sopineet, välillä ja jälkimmäinen droidi tuhoutui. Tämän jälkeen HK-47 lähti yksin etsimään Revania, alkuperäistä mestariaan, mutta ei tiennyt että Sithien imperiumi oli vanginnut Revanin ja häntä pidettiin staasissa. Kolmesataa vuotta myöhemmin palannut Revan löysi HK-47:n ja auttoi häntä komentamaan rakatalaista Foundry-avaruusasemaa ja vaikka hän tuhoutui, seuraavina vuosina useat mestarit rakensivat hänet uudelleen.

Neljätuhatta vuotta myöhemmin HK-47 löytyi Mustafarin planeetalta, jossa hänen muistiytimensä oli säilynyt hylätyn tähtialuksen tietokoneessa. HK-47 manipuloi ryhmän avaruusmatkaajia, jotka löysivät hänet, luomaan hänelle uuden vartalon ja sitten kääntyi heitä vastaan useiden taisteludroidien avustamana. Avaruusmatkaajat joutuivat tuhoamaan HK-47:n uuden droidiarmeijan kuten myös droideja valmistaneen tehtaan. Kiivaan taistelun jälkeen avaruusmatkaajat voittivat droidin, tosin HK-47 välttyi tuhoutumiselta.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: Felucian ensimmäinen taisteluTuhonmiekkaDarth Sion

Satunnainen suositeltu sivu: Alderaanin taistelu
LegendsBanner.png
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Bric-CC.jpg
Bric oli kokenut miespuolinen siniteen-palkkionmetsästäjä. Kloonisotien aikoihin Galaktinen Tasavalta palkkasi Bricin auttamaan kloonikadettien koulutuksessa Kamino-planeetalla opetusaliupseerin virassa. Bric, yhdessä arcona-palkkionmetsästäjä El-Lesin kanssa, sai sotilasmestarin arvon heidän kouluttaessaan kloonikadettiryhmiä. Bric koulutti henkilökohtaisesti Domino-ryhmän kadetteja, jotka olivat osoittaneet tottelemattomuutta. Vuonna 22 eYt, Domino-ryhmän koulutuksen loppuvaiheilla, Bric ärsyyntyi kadettiviisikon kyvyttömyyteen työskennellä yhdessä, ja hän halusi siirtää heidät Tipoca Cityn sotilaskompleksin ylläpitotiimiin, minne epäonnistuneet kloonit joutuivat. Kun Domino-ryhmä epäonnistui loppukokeessaan, klooneille annettiin mahdollisuus uusia testi. Uuden yrityksen aikana kloonit toimivat yhteistyössä, mikä vakuutti Bricin lopulta heidän taidoistaan. Bricin ja Domino-ryhmän tiet erkanivat, kun näistä tuli taisteluvalmiita kloonisotilaita. Tämän jälkeen Bric jatkoi Kaminossa työskentelyä ainakin vuoteen 20 eYt asti.

Satunnainen hyvä artikkeli: Noell Ciro
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Derek Klivian

Satunnainen hyvä artikkeli:

CT-19-7409

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

4. lokakuuta: