Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 26. syyskuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Sinä jäät tänne, joten ole kunnioittava ja käyttäydy hyvin. Tiedät, mitä tarkoitan.
Din Djarin ohjeistaa Grogua jättäessään tämän matkustajansa ja tämän puolison hoitoon tehtävän ajaksi[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
DarksaberConstruction-TEC.jpg

Tuhonmiekka oli taisteluasema ja superase, jonka rikoslordi hutt Durga rakensi vuonna 12 jYt. Durga oli Besadiin kajidicin jäsen, joka halusi käyttää superasetta kiristääkseen kokonaisia planeettoja ja levittämään vaikutusvaltaansa koko galaksiin. Tuhonmiekka perustui alkuperäisen Kuolemantähden suunnitelmiin, jotka Durga varasti entisestä keisarillisesta tietokeskuksesta galaksin pääkaupungista Coruscantista, ja sen suunnitteli insinööri Bevel Lemelisk, alkuperäisen Kuolemantähden ja usean muun superaseen luoja. Lemelisk muokkasi suunnitelmia huttin toiveiden mukaisesti, poistaen kaiken keisarillisen päällystyksen ja jättäen vain keskellä olleen superlaserin, joka ympäröitiin sylinterinmuotoisella kestoteräskuorella. Seurannut muoto muistutti läheisesti valosapelia, jediritarien perinteistä asetta, joten Lemelisk nimesi luomuksensa sen mukaisesti Tuhonmiekaksi.

Myös Tuhonmiekka-projektina tunnettu taisteluasema sijaitsi Hothin asteroidivyöhykkeellä ja sen rahoittaja oli Orko SkyMine Asteroid Processing Corporation, Durgan omistama valeyritys. Superaseen rakentaminen oli kuitenkin vaikeuksia täynnä. Halvimmilta alihankkijoilta ostetut materiaalit olivat heikkolaatuisia, Durgan liittolaisen Sulamarin antamat tietokoneytimet olivat vanhentuneita, ja parviälyinen taurillien laji, joka rakensi Tuhonmiekkaa, häiriintyi useasti, mikä johti yleensä virheisiin rakennustyössä. Tätä todistaessaan Lemelisk alkoi menettää uskoaan projektiinsa, mutta hän jatkoi työtä Durgan pettämisen pelossa, ja Tuhonmiekan rakennustyöt etenivät hitaasti loppuvaiheeseen. Tässä vaihessa Uusi tasavalta tuli tietoiseksi Durgan superaseesta ja jäljitti hänen jahtinsa Tuhonmiekan rakennuspaikalle. Kenraali Crix Madinen johtama kolmen miehen kommandoryhmä lähetettiin tämän jälkeen sabotoimaan asetta ja jättämään se ajelehtimaan avaruuteen, kunnes suurempi laivue saapuisi tuhoamaan sen.

Uuden tasavallan ryhmä kuitenkin epäonnistui tehtävässään ja kaksi ryhmän jäsentä tapettiin, kun taas Madine vangittiin ja tuotiin Durgan eteen Tuhonmiekan komentosillalle, jossa myös hänet teloitettiin. Juuri, kun Durga ampui Madinen, kenraali Wedge Antillesin johtama Uuden tasavallan iskuryhmä saapui hyökkäämään Tuhonmiekalle. Varmana aseensa täydestä toimintakyvystä Durga komensi miehistöään viemään sen asteroidivyöhykkeelle päästäkseen eroon takaa-ajajista, kun taas Lemelisk, joka ei ollut niin varma Tuhonmiekan toiminnasta, pakeni. Kun Antillesin joukot hyökkäsivät Tuhonmiekan kimppuun, Durga vei aseensa asteroidivyöhykkeen vaarallisimpaan osaan, jossa Tuhonmiekan tielle tuli kaksi valtavaa asteroidia. Durga yritti käyttää superlaseria raivatakseen tietä, mutta ase ei toiminut, ja Tuhonmiekka murskautui asteroideihin. Lemelisk joutui puolestaan Antillesin joukkojen vangitsemaksi ja oikeudenkäynnin jälkeen hänet teloitettiin sotarikoksista.


Äskettäin etusivulla olleet sivut: Darth SionSuuren manifestin aikakausiAbregadon taistelu

Satunnainen suositeltu sivu: Tähtikartta
Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
Tol Cressa oli mies, joka toimi Galaktisen Tasavallan ylikanslerina mandalorialaissotien aikaan. Kansleri teki töitä korjatakseen tuhoja, joita suuri sithsota ja jedien sisällissota aiheuttivat Tasavallassa. Cressa oli edelleen virassa vuonna 3946 eYt, kun hän organisoi onnistuneen vapauttamisen sektorissa, joka oli eronnut Tasavallasta G0-T0-infrastruktuurisuunnittelujärjestelmädroidien johtamana.

Satunnainen hyvä artikkeli: Bothawuin taistelu
Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu

Satunnainen hyvä artikkeli:

19997 eYt

päivitä lisää

TwitterBlue.png Jedipedia Twitterissä
Wp-news.png Ajankohtaista
Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedian IRC-kanava siirtyi Libera.Chatiin. 22.5.2021
  • Uusi domain www.jedipedia.fi otettiin käyttöön. 22.2.2021
  • Jedipedian 7000. artikkeli 3674 eYt kirjoitettiin. 1.1.2020
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

26. syyskuuta: