Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Asetehdas (jakso)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 27. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Asetehdas on Star Wars: The Clone Wars -televisiosarjan toisen tuotantokauden kuudes jakso.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tasavalta jatkaa hyökkäystään, tuhottuaan Geonosisin droiditehtaan kilpigeneraattorin. Jedimestari Luminara Unduli laskeutuu joukkoineen hieman etelään Anakinin sijainnista. Samalla Ahsoka selostaa kloonijoukoilleen taistelusuunnitelman, mutta joutuu jatkuvasti valvoman Skywalkerin keskeyttämäksi. Selonteon jälkeen Ahsoka pyytää selitystä Anakinin keskeytyksiin, sillä epäilee ettei Anakin luota häneen. Skywalker puolustautuu sanoen halunneensa ainoastaan työn tulevan tehdyksi kunnolla, mikä vain lisää Ahsokan ärtyneisyyttä. Paikalle saapuvat Unduli ja Barriss keskeyttävät kaksikon kinan ja jedit alkavat keskustella hyökkäyksestä.

Skywalker ehdottaa suoraa hyökkäystä, mutta Unduli sivuttaa sen liian riskialttiina. Hän sitten ehdottaa, että padawanit soluttautuisivat tehtaan alla oleviin katakombeihin, kulkisivat niitä pitkin tehtaaseen ja tuhoaisivat sen keskusreaktorin räjähteillä. Samalla Unduli ja Skywalker pitäisivät Poggle Vähäisemmän joukot kiireisinä. Skywalker ei pidä suunnitelmasta, sillä ei usko Tanon olevan valmis siihen, mutta suostuu vastahakoisesti. Padawanien lähtiessä Unduli kysyy syytä, miksi Skywalker ei haluaisi Tanon osallistuvan tehtävään, mutta tämä ei vastaa. Vanhemmat jedit suuntaavat sitten aloittamaan hyökkäystä sillalle.

Tehtaan sisällä Poggle Vähäisempi ja hänen taktiikkadroidinsa TX-21 tarkastelevat tehtaan tehokkuutta. Vaikka se toimii vain 50 prosentin kapasiteetilla, tehdas on jo valmistanut kymmenen varuskuntaa droideja valmiina käyttöön. Myös uudet supertankit ovat valmiina käytettäviksi. Anakin ja Luminara, yhdessä kapteeni Rexin ja komentaja Green kanssa marssivat sillan yli taistelemaan droideja vastaan. He joutuvat kuitenkin ansaan, sillä geonosialaiset sotilaat piirittävät heidät. Jedien jatkaessa etenemistään väkisin, Poggle komentaa taktiikkadroidiaan lähettämään supertankit tuhoamaan Tasavallan tulivoiman.

Maanalaisissa katakombeissa padawanit etenevät varovasti kohti tehdasta. He joutuvat hiipimään nukkuvien geonosialaisten poikki, mutta herättävät vahingossa yhden sotilaista, joka alkaa seurata kaksikkoa salaa. Lopulta padawanit pääsevät määränpäähänsä ja asettavat räjähteensä generaattorin ympärille. Samalla heidän herättämänsä geonosialainen ilmoittaa Pogglelle kaksikon aikeista ja tämä saapuu paikalle yhdessä taktiikkadroidinsa, muutaman soturin ja yhden supertankin kanssa. Soturit alkavat poimia pommeja reaktorin ympäriltä, samalla kun tankki pitää padawanit kiireisinä. Ahsoka yrittää pysäyttää yhden geonosialaisista tämän lentäessä, mutta soturi päätyy iskemään padawanin tajuttomaksi reaktoria vasten. Barriss ei voi muuta kuin antaa sotureiden viedä pommit mukanaan, sillä hän on kiireinen suojellessaan Ahsokaa.

Ulkopuolella supertankit onnistuvat tuhoamaan kloonien tykit. Skywalker komentaa joukkonsa perääntymään ja asettaa pommit sillan alle yhdessä Undulin kanssa. Kun droidien tankit saapuvat sillalle heidän perässään, jedit räjäyttävät pommit ja tankit putoavat rotkoon. Samalla jedit jäävät eristyksiin kloonijoukoistaan ja joutuvat vastatusten seuraavan hyökkäysaallon kanssa ilman mahdollisuutta paeta.

Tehtaan sisällä, Offee hyökkää supertankin kimppuun, tuhoaa sen kuljettajat ja ottaa tankin haltuunsa. Ahsoka herää ja kaksikko päättää tuhota reaktorin tankilla, tietäen etteivät selviäisi räjähdyksestä hengissä. Räjähdys tuhoaa tehtaan ja siitä sortuvat osat tuhoavat alleen Undulia ja Skywalkeria vastassa olleet joukot. Padawanit eivät kuitenkaan kuole, sillä tankin vahvat suojat pitävät heidät hengissä, mutta he joutuvat hautautuneiksi tehtaan osien alle.

Kykenemättä saamaan yhteyttä padawaneihinsa, Unduli uskoo heidän kuolleen, mutta Skywalker komentaa kloonit etsimään elonjääneitä ja siirtämään rojua syrjään. Samalla Tano ja Offee kamppailevat tajuissaan pysymisestä, sillä heillä on vain vähän happea. Tano onnistuu lähettämään signaalin mestarilleen tankin voimakennon avulla ja Skywalker kiirehtii oikealle kohdalle poistamaan rojua Undulin kanssa. Pian padawanit pääsevät tankin sisältä vapauteen. Nähdessään kaksikon yhä hengissä, Anakin toruu Undulia toivon menettämisestä. Luminara kuitenkin vastaa, että on valmistautunut oppilaansa kuolemaan ja kysyy Skywalkerilta, että pystyykö tämä siihen, mihin Skywalker ei vastaa. Hetkeä myöhemmin Unduli kehuu padawaneja tehtävän suorittamisesta ja Barriss toteaa olleen Ahsokan ansiota, että he pystyivät ottamaan yhteyttä Anakiniin. Lopuksi Unduli toteaa Ahsokalle ettei tämän mestari koskaan menettänyt uskoaan hänee.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


TheCloneWars-logo.svg
Elokuva
Tuotantokausi 1
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22
Tuotantokausi 2
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22
Tuotantokausi 3
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22
Tuotantokausi 4
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22
Tuotantokausi 5
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20
Tuotantokausi 6
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13
Tuotantokausi 7
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12
Legacy
Darth Maul—Son of Dathomir: 1 · 2 · 3 · 4 · Kokoelma
Crystal Crisis on Utapau: 1 · 2 · 3 · 4
Dark Disciple
Muu materiaali
StarWars.comin jakso-oppaat · Clone Wars Download
Stories of Light and Dark · Battle Tales · The Clone Wars: Season 7: Volume 1
Legends-media
[+/–] [muokkaa]