Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Depa Billaba

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 1. joulukuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Depa-32BBY.jpg
Depa Billaba
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Chalacta[1]

Kuollut

19 eYt,[2][3] Kaller[4]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[5] (chalactalainen)[6]

Sukupuoli

Nainen[6]

Pituus

1,68 metriä[6]

Hiusten väri

Tumma[2]

Silmien väri

Ruskea[7]

Ihon väri

Tan[2]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Mace Windu[1]

Oppilaat

Caleb Dume[2]

Jarrus: ”Onneksi en ole mestari. Hän ei olisi kauaa katsonut—
Bridger: ”Näitä mokia mitä sä itsekin teit?
―Kanan Jarrus ja Ezra Bridger[lähde]

Depa Billaba, oli Voimalle herkkä naispuolinen ihminen ja jedimestari, joka palveli jedien korkeimmassa neuvostossa jediritarikunnan viimeisinä vuosina. Hän syntyi Chalactassa ja tuli ritarikunnan jäseneksi nuorena. Häntä koulutti jedimestari Mace Windu. Billaba nimitettiin myöhemmin jedineuvostoon entisen opettajansa rinnalle, ja oli paikalla, kun jedimestari Qui-Gon Jinn esitteli Anakin Skywalkerin, Valitun neuvostolle. Hän osallistui myöhemmin Jinnin hautajaisiin tämän kuoltua Naboon taistelun aikana.

Billaba jatkoi neuvoston jäsenenä poliittisen kriisin aikaan, joka johti kloonisotiin, galaksinlaajuiseen sisällissotaan Galaktisen Tasavallan ja Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation välillä. Sodan aikana hän otti Caleb Dumen padawanikseen. Kallerin valloituksen jälkeen heidän kimppuunsa hyökkäsi Billaban kloonisotilaspataljoona johtuen käskystä 66, salaisesta protokollasta, joka muutti kaikki jedit valtion vihollisiksi. Billaban uhrauksen ansiosta Dume selvisi jedipuhdistuksesta ja piiloutui käyttäen uutta nimeä—Kanan Jarrus. Pitäen aluksi matalaa profiilia hanttihommia tehden hän liittyi lopulta kapinallisryhmään, joka vastusti Galaktista Imperiumia. Vaikka Jarrus salasi todellisen henkilöllisyytensä jedinä vuosien ajan, hän muisteli mestariaan lämmöllä. Otettuaan Ezra Bridgerin oppilaakseen Jarrus luotti aluksi omaan keskeneräiseen koulutukseensa Billaban alaisuudessa opettaakseen Bridgerille jedeistä ja Voimasta.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]