Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Jar Jar Binks

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. syyskuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Jar Jar.jpg
Jar Jar Binks
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Naboo[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Gungan (Otolla)[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1,96 metriä[2]

Silmien väri

Keltainen[1]

Ihon väri

Oranssi ja valkoinen[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Mapo[8]

<nowiki />Tiedätkö, pidän tuota Jar Jaria hieman outona.<nowiki />
C-3PO R2-D2:lle Jar Jar Binksistä[lähde]

Jar Jar Binks oli miespuolinen gungan, sotilaskomentaja ja poliitikko, joka oli merkittävässä roolissa Naboon invaasiossa ja kloonisodissa, jotka päättyivät Galaktisen Tasavallan tuhoon ja Galaktisen Imperiumin nousuun. Hän oli aiemmin hylkiö gunganien yhteiskunnassa, mutta palais kansansa suosioon auttamalla muodostamaan liiton gunganien pomon Rugor Nassin ja Naboon kuningatar Padmé Amidalan välillä, mikä oli elintärkeä osa Kauppaliiton invaasion lopettamisessa. Seuraavina vuosina Binksistä tuli kansansa nuorempi edustaja galaktisessa senaatissa, palvellen planeetan senaattoriksi valitun Amidalan rinnalla.

Kymmenen vuotta Naboon kriisin jälkeen lisääntyneet jännitteet Galaktisen Tasavallan ja Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation välillä uhkasivat laajeta galaksinlaajuiseksi sodaksi. Senaattori Amidalan ollessa poissa separatistien salamurhayritysten vuoksi ylikansleri Sheev Palpatine suostutteli Binksin ehdottamaan, että kansleri saisi hätätoimeenpanovallan Tasavallan suurarmeijan muodostamiseksi. Esitys hyväksyttiin, mikä johti kloonisotien alkamiseen. Sodan aikana Binks osallistui lukuisiin diplomaattisiin tehtäviin galaktisen senaatin toimesta.

Kansleri, salaisesti sithlordi Darth Sidious, lopulta käytti Binksin ehdottamia valtuuksia hankkiakseen täyden vallan ja muuttaakseen Tasavallan Imperiumiksi. Seuranneina vuosina Binksistä tuli jällen hylkiö Naboossa johtuen roolistaan Imperiumin nousussa. Jakkun taistelun aikaan Binks oli katuesiintyjä pääkaupunki Theedissä, jossa aikuiset halveksivat häntä, mutta lapset rakastivat ja tulivat katsomaan hänen temppujaan.

Esiintymiset[muokkaa]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]