Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Kahakka Korribanissa

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Edellinen

Yhteenotto Leviathanilla

Seuraava

Rakata Primen taistelu

Kahakkka Korribanissa
Sota

Jedien sisällissota

Päivämäärä

3956 eYt

Paikka

Sithakatemia, Korriban

Lopputulos

Jedien voitto

Osanottajat

Jedit/Galaktinen Tasavalta

Sithien imperiumi

Komentajat

Revan

Uthar Wynn

Joukot
  • Sith-opettajat
  • Sith-oppilaat
  • Akatemian vartijat
  • Yksi sithsotilas
Menetykset
  • Ei ole
  • Uthar Wynn
  • Kaikki akatemian sisällä

Kahakka Korribanissa oli Revanin ryhmän ja sithakatemian välillä käyty yhteenotto jedien sisällissodan aikaan.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saapuminen Korribaniin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähellä jedien sisällissodan loppua, Revan ja Ebon Hawkin miehistö saapuivat Korribaniin etsiessään tähtikarttoja. Saavuttuaan Dreshdaelle, heidän tiensä katkaisi sithakatemia ja Revanin täytyi liittyä siihen päästäkseen käsiksi planeetan tähtikarttaan.

Revan joutui taisteluun sith-oppilaan kanssa ja tappoi tämän itsepuolustuksena. Hän sitten otti kuolleen oppilaan medaljonkin näyttäen tätä Yuthura Banille, joka antoi Revanille luvan liittyä akatemiaan.

Vaikutusvallan hankkiminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päästyään sithakatemiaan, Revanin edessä oli seuraava este, sillä hänen täytyi hankkia vaikutusvaltaa päästäkseen sithlordien hautoihin, missä tähtikartta sijaitsi. Revan alkoi kerätä vaikutusvaltaa työskennellen akatemian johtajalle, Uthar Wynnille.

Revan ei kuitenkaan halunnut suorittaa useita pyydettyjä tehtäviä, koska ne olisivat johtaneet pimeälle puolelle. Hänen täytyikin usein valehdella Utharille tehtävien suorittamisesta. Uthar esimerkiksi pyysi Revania tappamaan kapinallisen Thalia Mayn, mutta Revan päättikin auttaa tätä pakenemaan ja kertoi Utharille tappaneensa hänet. Hän myös muun muassa auttoi vangittua mandalorialaissotilasta ja käänsi ainakin kaksi sithiä takaisin valoisalle puolelle. Hän jopa auttoi Ajunta Pallin henkeä palaamaan valoon ja liittymään Voimaan.

Lopulta Revan oli hankkinut tarpeeksi vaikutusvaltaa hautakammioon pääsemiseksi. Yuthura Ban lähestyi Revania pyytäen Revania auttamaan Utharin syrjäyttämisessä, kun he menisivät kolmistaan Naga Sadowin hautakammioon, missä Revanin viimeinen testi käytäisiin.

Naga Sadowin hautakammio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Revan astui hautakammioon, hän sai tai tietää tähtikartan olevan sisällä. Hautakammion sisällä hän löysi Naga Sadowin myrkytetyn miekan, tappoi kaksi terentatekia, löysi Shaela Nuurin jäännökset ja otti haltuunsa solari-kristallin.

Hän myös löysi tuli- sekä jääkranaatin ja käytti jääkranaattia jäädyttääkseen happoaltaa.n Tämän jälkeen hän pääsi vihdoin tähtikartan luokse.

Kävellessään kohti haudan uloskäyntiä, hän kohtasi Yuthura Banin ja Uthar Wynnin, jotka kääntyivät toisiaan vastaan. Revan auttoi Yuthuraa Utharin tappamisessa, mutta tämän jälkeen Yuthura kääntyi Revania vastaan. Revan päihitti Yuthuran nopeasti ja tämä anoi armoa. Revan suostutteli hänet palaamaan Voiman valoisalle puolelle ja Yuthura lähti Dantooinen jediakatemiaan.

Korribanin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palatessaan akatemian läpi alukselleen, Revan kohtasi kolme sithiä akatemian sisäänkäynnillä. He tajusivat ettei Revan ole sith ja yrittivät tappaa hänet. Revan kuitenkin tappoi heidät ja astui akatemian sisään.

Akatemian sisällä hän kokosi ryhmänsä ja taisteli akatemian henkilökuntaa vastaan tappaen jokaisen sithin. Dreshdaen ulkopuolella yksinäinen sithsotilas hyökkäsi Revanin kimppuun, mutta kuoli taistelussa. Revan pakeni paikalta ennen kuin muut planeetan asukkaat saivat tietää taistelusta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]