Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Meetra Surik

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä! The Old Republic: Revan ja Star Wars: The Old Republic–luokkaa.

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
Exilefemale2.jpg
Meetra Surik
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Dantooine

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Meetra Surik, joka tunnettiin myös karkotettuna jedinä, oli jedipadawan, joka jedineuvoston käskyjen vastaisesti liittyi mandalorialaissotiin auttaen Galaktista Tasavaltaa sen kamppaillessa mandalorialaisia vastaan. Yleten jediritariksi sodan aikana, hän palveli Revanin ja Malakin alaisuudessa ja hänet lopulta valittiin Tasavallan armeijan kenraaliksi. Karkotettu jedi toimi tärkeässä roolissa sodassa ja pani toteen Revanin suunnitelman Malachor V:llä. Tämän taistelun kauhistuttavien tapahtumien johdosta jedi sulki kykynsä käyttää Voimaa. Hänestä tuli sitten ainoa sotaan menneistä jedeistä, joka kykeni vastustamaan pimeää puolta ja palasi jedineuvoston eteen vastaamaan tekojensa seuraukset.

Karkotettuna jedien joukosta, hän vaelsi tunnetun avaruuden reunalla lähes vuosikymmenen ajan, kunnes viimein palasi Tasavaltaan ensimmäisen jedipuhdistuksen aikaan. Hän joutui mukaan sotaan ja oli yksi tärkeimmistä tekijöistä sith triumviraatin päihittämisessä. Kyeten jälleen käyttäämään Voimaa, karkotettu jedi kukisti kolme organisaatiota johtanutta sithiä ja poistui sitten tuntemattomaan avaruuteen etsien kauan poissa ollutta Revania.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten useat muut aikansa jedit, myös karkotettu jedi aloitti jedikoulutuksensa Dantooinen akatemiassa ennen mandalorialaissotia ja saavutti lopulta ritaruuden. Hänen opettajistaan ei ole juurikaan tietoa, mutta hän sai jonkin tason koulutusta mestari Kavarilta, jedien korkeimman neuvoston jäseneltä.

Mandalorialaissodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun mandalorialaiset hyökkäsivät Tasavallan avaruuteen, karkotettu jedi tunsi suurta myötätuntoa Ulkokehällä kuolleiden puolesta. Täten hän liittyi Malakin värväämänä jediritari Revanin joukkoihin jättäen padawaninsa, Micalin, ilman mestaria. Jedi sitten palveli kenraalina suoraan Revanin ja Malakin komennuksessa. Hän todisti taitonsa useissa sodan verisimmissä taisteluissa, kuten Dxunin taistelussa. Hän myös saavutti jediritarin arvon, vaikkakaan ei tiedetä kuinka tämä tapahtui. On oletettavaa, että hän ylensi itse itsensä tai jokin Revanin ryhmän harvoista jedimestareista ylensi hänet.

Valvoen sodan viimeistä taistelua Malachor V:llä, karkotettu jedi antoi määräyksen aktivoida varjogeneraattori. Hän sitten katsoi hiljaisena aluksensa komentosillalta generaattorin murskaavan mandalorialaisten alukset sekä ne Tasavallan joukot, jotka eivät olleet täysin lojaaleja Revanille. Suunnattoman tuhon ja lukuisien kuolemien, tapahtuma aiheutti niin suuren haavan Voimassa, että karkotettu jedi olisi kuollut, mutta hän alitajuntaisesti sulki itsensä Voimalta pelastuen. Hän päätti sitten jättää Revanin ja palasi ainoana lankeamattomana jedinä Coruscantin neuvoston eteen. Vaikka Malak halusi Revanin käyttävän tappajadroidi HK-47:ää jedin tappamiseksi, Revan antoi tämän kohdata neuvoston hengissä, jotta jedit saisivat huomata opetustensa virheellisyyden.

Huolimatta tunteisiin vetoavasta puolustuksesta, jedien korkein neuvosto julisti, että jedi oli seurannut Revania sotaan ja olisi täten karkotettava jedien keskuudesta. Todellisuudessa neuvosto pelkäsi jediä ympäröivän Voiman haavaa. Jotkin neuvostosta tunsivat, etteivät he rankaisseet karkotettua jediä tekojensa takia, vaan he rankaisivat hänen välityksellään useita menneisyydessä langenneita jedejä. Mutta vanhoollisemmat neuvoston jäsenet, kuten mestari Atris, ajattelivat yksinkertaisesti karkottaneensa entisen jedin.

Tiedot karkotetun jedin seikkailuista Ulkokehällä ei ole tiedossa, mutta Atriksen tiedetään suunnitelleen hänen paluunsa tunnettuun avaruuteen. Haluten huijata sith triumviraattia paljastamaan itsensä, hän kertoi jedin paluusta galaksiin ja mahdollisesti kiinnitti sithien huomion tähän.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa kutsutaan nimellä karkotettu jedi (Jedi Exile), koska pelaajalla on mahdollisuus päättää hänen nimensä tai valita sattumanvaraisesti luotu identiteetti pelin alussa. Tämän johdosta pelihahmot viittaavat häntä ainoastaan "karkotetuksi".

Vaikka hahmon kaanonista uskollisuutta (valoisa/pimeä puoli) ei ole julistettu tarkasti, häntä kutsutaan "sankarittareksi" The New Essential Guide to Droids -kirjassa, mikä on saanut useat fanit uskomaan hänen seuraavan Voiman valoisaa puolta. Tätä tukee myös fakta, että pelin julkaisuun mennessä kaikkien muiden pelien kaanoniset loppuratkaisut olivat seuranneet valoisaa puolta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]