Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Multi-Troop Transport

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
MTT Transport.jpg
MTT
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Baktoidipanssaripajat[1]

Malli

Multi-Troop Transport

Luokka

Repulsioalus

Tekniset tiedot
Pituus

31 metriä[2]

Korkeus/syvyys

13 metriä[2]

Suurin nopeus

35 km/h[2]

Suurin lentokorkeus

4 metriä[2]

Moottoriyksiköt

KDY:n Premium Mark-II[2]

Aseistus

17 kv sädekanuunat (sijoitettu pareittain keulan pallopäihin) (4)[2][1]

Miehistö
Matkustajat

112 B1-taisteludroidia[2]

Käyttö
Rooli(t)
  • Joukkojenkuljetus
  • Mekanisoitu jalkaväki
Aikakaudet

Imperiumin nousun aikakausi

Liittoutuma

Multi-Troop Transport (MTT) (suomeksi Suuri kuljetusalus) oli suuri repulsioalus, jota käytti sekä Kauppaliitto että Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatio B1-taisteludroidien ja muiden droidijoukkojen kuljetukseen ennen kloonisotia ja niiden aikana.

Ominaisuudet[muokkaa]

MTT:n tietoja.

MTT:n suunnitteli sama yhtiö, joka kehitti Kauppaliiton salaiselle armeijalle myös AAT -tankin. Kuten AAT:kin oli luotu helposti tunnistettavalla baktoidityylillä, MTT:kin muistutti viidakkoeläintä ja sen reaktori sekä päämoottori sijaitsivat takapäässä klassiseen Baktoidityyliin. MTT kykeni kuljettamaan jopa 112 perustaisteludroidia sädekiväärit mukanaan hydraulisesti liikuteltavassa droidinkuljetustelineessä. Droidit väännettiin tilaa säästäviin asentoihin ja aseet pantiin selkäpakkauksiin. Tämä teline tuli ulos aluksen keulaluukusta voimakkaan hydraulisen kiskon varassa, jotta droidit voitiin päästää suoraan taisteluun. Tämä teline oli myös irrotettavissa. Kauppaliiton joukkojenkuljetuslavoilla oli myös MTT:n tapaiset telineet, joihin mahtui jopa 112 droidia. Hydraulisen telineen ojentamiseen tarvittiin oma moottori. Keulan suuri pääluukku nousi auetessaan ylöspäin ja pienempi alaluukku alaspäin ikäänkuin "rampiksi", jota pitkin ei kuitenkaan tarvinnut kävellä.

MTT:n Kuatin Premion Mk. II voimageneraattorit ja moottori joutui rehkimään rajusti tuottaakseen energiaa repulsionosteelle, jonka oli kannateltava raskasta droidi -ja panssaritaakkaa. Repulsiogeneraattorin kuonanpoisto ja jäähdytysjärjestelmä oli suunnattu suoraan alas aluksen pohjassa olevien suurien venttiileiden kautta. Tästä aiheutui aluksen ympärille nouseva pölypilvi, joka sai sen näyttämään mahtavalta ja uhkaavalta.

MTTn keula, joka oli vahvistettu karkaistulla metalliseospalkeilla oli tarkoitettu murtautumaan vihollisrakennusten seinien läpi niin, että taisteludroidit voitiin jalkauttaa suoraan rakennusten sisään (eli "tulevien asiakkaiden rakennuksiin", kuten Kauppaliitto asian ilmaisi).

Aluksen ohjaamo sijaitsi sen etupäässä, mutta silti aluksen korkeimmassa kohdassa. Sen luukku sijaitsi sen takapäässä, mutta sinne päästiin myös droiditelineen valvojakäytävän hissistä. Näin ohjaamo kaksine pilottineen pysyi turvassa jos alus törmäsi vihollisrakennuksen seinään ja murtautui siitä läpi.

Historia[muokkaa]

MTT:iden lasteja puretaan Naboon invaasiossa.

MTT -kuljetusaluksen suunnitteli ja valmisti Baktoidipanssaripajat, jotka olivat jo pitkään suunnitelleet sotavarusteita Kauppaliiton asiakkaille. Kun yhtiötä pyydettiin suunnittelemaan ja rakentamaan kulkunevoja Kauppaliiton armeijalle, se pystyi helposti mukauttamaan tuotantomenetelmänsä tappokoneiden valmistamiseen, joilla taattiin pitkä jono asiakkaita.

MTT tankkeja käytettiin hyvin paljon Naboon invaasiossa, jossa MTT divisioonat toivat legioonallisia taisteludroideja vihertasankojen taisteluun.

Baktoidin alkuperäiset ajatukset MTT:stä olivat avoimia kokoontumiskammioita, mutta Baktoidin omalaatuiset suunnittelijat saivat epätavallisen työn tehdä taisteludroideja, eivät eläviä olentoja kuljettavaa raskasta repulsioalusta. Baktoidisuunnittelijat keksivät järjestelmän, jossa hydrauliseen telineeseen varastoitiin monta laskostettua taisteludroidia. Tämä tuplasi MTT:n matkustajakapasiteetin, joka tarkoitti telineen siirtävän taistelukentälle laskostetut droidit, jotka sitten muotoutuisivat ja alkaisivat ottaa taistelukäskyjä vastaan droidikontrollialukselta. Taistelun lopussa ne uudelleenvarastoitiin ja ladattiin takaisin telineellä MTT:n uumeniin, jotta ne vietäisiin takaisin tukikohtaan. Avoin kammio vaihdettiin kuitenkin tuhoojadroidien varastointiin.

Varhaisin kloonisodissa Baktoidi tuotti uudemman kulkuneuvon MTTn roolille. Tästä kulkuneuvosta, joka tunnettiin MUT:ina (Multi-Utility Transport) puuttui aseistus, mutta se kuljetti myös taisteludroideja. On mahdollista että MUT toimi useassa roolissa kuten sen nimi antaa ilmi. Sitä käytettiin pääosin Dark Reaper kriisissä. Kauppaliiton joukkojekuljettajaa, tämän avaruusversiota kätettiin myös tuona aikakautena.

On kiinnostava huomautus, että MTT nähtiin taistelussa Coruscantilla ja monilla muilla taistelukentillä (mukaanlukien Kashyyykin taistelussa) MUT:in sijaan osoittaen, että MUT epäonnistui MTT:n tarpeiden täyttämisessä. MTT:t olivat yhä käytössä Coruscantin taistelun aikana.

MTT-malleja käytettiin myös Rylothissa kuljettamaan aarteita.

Huomattavat mallit[muokkaa]

MTT:n sivunäkymä.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]


Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation tärkeimmät kulkuneuvot
Repulsioalukset
Armored Assault Tank · Ground Armored Tank · Heavy Artillery Gun · Multi-Troop Transport
Mekanisoitu hyökkäyslentäjä · Multi-Utility Transport · Platoon Attack Craft · Seismic tank
Yhden sotilaan ilmahyökkäysjalusta· Super tank
Talsijat
OG-9 -jäljityshämähäkkidroidi · Kolmidroidi · Octuptarran taistelukolmidroidi · DSD1 kääpiöhämähäkkidroidi
Pyörä/telaketju
NR-N99 Persuader-luokan droiditankki · IG-227 Hailfire-luokan droiditankki · Tsmeu-6 henkilökohtainen pyöräkiituri
[+/–] [muokkaa]