Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Rand Ecliptic/Legends

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. lokakuuta 2021
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rand Ecliptic
Tuotannolliset tiedotLuokka

Imperial II -luokan fregatti

Tekniset tiedot

Täydennykset

Twilight Squadron

Käyttötiedot


Aikakausi
Liittoutuma
Komentaja(t)
Miehistön jäsenet

Rand Ecliptic oli Imperiumia palvellut fregatti galaktisen sisällissodan aikana.

Historia[muokkaa]

Tämä Imperial II -luokan fregatti palveli Galaktista Imperiumia aluksi kapteeni Helieskin alaisuudessa. Twilight-lentue oli sijoitettu tälle alukselle.

Valmistuttuaan akatemiasta pilotit Biggs Darklighter ja Derek Klivian yhdessä muiden luokkatovereidensa kanssa sijoitettiin Rand Eclipticille osana sen TIE/ln tähtihävittäjäjoukkoja. Sekä Darklighter että Klivian toimivat osana omia, erillisiä kapinallissolujaan aluksella, mutta kumpikaan ei ollut tietoinen toisen toimista.

Kun Darklighterilla ja hänen solullaan oli salainen kokoontuminen, jossa he suunnittelivat loikkaamista kapinallisten puolelle, Klivian keskeytti heidät. Kohtaaminen päättyi tappeluun Klivianin ja Darklighterin välillä ja lopulta aiheutti Darklighterin solun ennenaikaisen loikkausyrityksen. Darklighterin päätöksestä tietämätön Klivian joutui myös jouduttamaan suunnitelmiaan ja aloitti oman kapinansa aluksella saaden avukseen vielä yhden kapinallissolun, jonka olosta Rand Eclipticillä hän ei ollut tiennyt. Klivian onnistui johtamaan kapinansa onnekkaaseen päätökseen vallaten Rand Eclipticin. Kukaan ei kuitenkaan tiennyt, että aluksen kapteeni oli myös kapinallisten agentti.

Samaan aikaan Darklighter oman solunsa kanssa pakeni Rand Eclipticiltä TIE hävittäjissään, joissa ei kuitenkaan ollut hyperajomahdollisuutta. Piileskeltyään tunteja avaruudessa vähenevin happivaroin karkurit joutuivat palaamaan Rand Eclipticille tavoitteenaan varastaa alukselta lisää ilmaa, polttoainetta ja ruokaa. Yllätyksekseen Darklighter löysi aluksen Klivianin komennosta. Jonkin verran kapinan jälkeen keisarilliset joukot koettivat pysäyttää aluksen, mutta Darklighter keksi pudottaa puolet aluksen lastina olleesta rubindumista heitä seuranneiden TIE hävittäjien reitille. Klivianin komentamana—Darklighterin ollessa perämiehenä&mdahs;Rand Ecliptic suuntasi kapinallisten tukikohtaan Yavin 4:lle. Myöhemmin se osallistui hyökkäykseen Incomin X-siipisiä valmistaneeseen tehtaaseen.

Kulissien takana[muokkaa]

Biggs Darklighter mainitsee Rand Eclipticin Uuden toivon leikatussa kohtauksessa. Se myös esiintyy useissa roolipelien kirjoissa, mikä on johtanut pahaan sekaannuksen aluksen tyypistä ja historiasta. Tämän artikkelin seuraama uusin versio on yritys linkittää se uusiin elokuviin muuttamalla alus Acclamator-luokan variaatioksi.

Aluksella ollut kapina, joka kuvataan Star Wars: Empire: Darklighterissa, eroaa huomattavasti Hobbien kertomuksesta samoista tapahtumista, joka esiintyy Galaxy Guide 3: The Empire Strikes Backissä. Ei ole tietoa, kummat tapahtumat ovat tarkemmin kuvatut.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]