Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Jedi Starfighter

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Starwarsjedistarfighter.jpg
Star Wars: Jedi Starfighter
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

LucasArts

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä

10. maaliskuuta 2002

Genre

Lentosimulaattori

Pelimuodot

Yksinpeli, moninpeli

Alusta(t)

PlayStation 2, Xbox

Star Wars: Jedi Starfighter on Star Wars: Starfighter -videopelin jatko-osa, joka julkaistiin PlayStation 2:lle ja Xboxille. Peli on LucasArtsin tuottama ja se julkaistiin 10. maaliskuuta 2002 PS2:lle ja 13. toukokuuta Xboxille. Se sijoittuu Kloonien hyökkäys -elokuvaa edeltäviin ja sen aikaisiin tapahtumiin, eli kymmenen vuotta sarjan ensimmäisen pelin jälkeiseen aikaan. Se myös esitteli useita elokuvan elementtejä ennen sen julkaisua.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samoin kuin Star Wars: Starfighter, myös tämä jatko-osa antaa pelaajalle mahdollisuuden ohjata useita tähtihävittäjiä 3D-muotoisessa simulaattorissa, joka on jaettu viiteentoista kampanjatasoon ja useisiin lisätasoihin. Pelaajalta vaadittavien tehtävien suorittamisen lisäksi jokaisella tasolla on yksi lisätehtävä ja yksi piilotettu kohde, joiden suorittaminen avaa salattuja tehtäviä, videoita ja pelattavia tähtihävittäjiä.

Aluksi pelaaja voi lentää kahta tähtihävittäjää: Adi Gallian Delta-7 Eetterikeiju -luokan kevyttä torjuntahävittäjää ja Nymin Havoc-pommittajaa. Jälkimmäinen on varustettu neljällä sekundaarisella aseella ensisijaisten sädetykkien lisäksi. Gallia puolestaan käyttää nelospulssilaseria sekä neljää Voimaan perustuvaa kykyään. Nämä kyvyt ovat voimakilpi, tehden aluksesta hetkeksi vahingoittumattoman, voimasalamointi, tuhoten ketjun pieniä ja keskikokoisia vihollisia, voimarefleksit, hidastaen pelaajan ympäristöä simuloiden jedien salamannopeita reaktioita, ja sokkiaalto, joka luo voimakkaan tuhoavan renkaan vahingoittaen tai tuhoten kaiken kantomatkansa alueella.