Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Knights of the Old Republic (sarjakuva)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä!

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]

Star Wars: Knights of the Old Republic, lyhennettynä KotOR, on parhaillaan jatkuva sarjakuvasarja, jota Dark Horse Comics julkaisee. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin 25. tammikuuta 2006. Vuonna 2008, se on yksi neljästä Dark Horsen jatkuvista sarjakuvasarjoita, jotka sijoittuvat Tähtien sodan maailmaan.

Sijoittuen Vanhan Tasavallan aikakauteen, sarja seuraa Tales of the Jedi -sarjakuvia ja edeltää Star Wars: Knights of the Old Republic -videopeliä. Se sijoittuu mandalorialaissotien aikaan ja keskittyy padawan Zayne Carrickin elämään, joka on lavastettu padawantoveriensa surmaajaksi, minkä hän yrittää paeta jedejä.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zayne Carrick[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ZayneCarrick.jpg
Pääartikkeli: Zayne Carrick

Zayne Carrick on pankkiiri Arvanin ja puutarhuri Reivan ainoa poika sekä ainoa Voimalle herkkä lapsi, jonka kyvyt Voimassa Vandar Tokare luokitteli marginaalisiksi. Ryhmänsä huonoimpana padawanina, hän alati huolehti tulevaisuudestaan uskoen, ettei saisi jediritarin arvoa. Hän sai kuitenkin pian uusia huolenaiheita, kun hänet lavastettiin Tarisin padawanien murhaajaksi, joka oli oikeasti hänen mestariensa tekosia.

Zayne on sarjakuvan päähenkilö ja sarja seuraa hänen vaiheitaan Zaynen yrittäessä puhdistaa nimensä sekä kostaa mestareilleen. Lisäksi hänen otteensa Voimasta kehittyy juonen edetessä.

Lucien Draay[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luciendraayhead.jpg
Pääartikkeli: Lucien Draay

Barrisonin ja Krynda Draayn poika, Lucien vietti opiskeluvuotenssa Coruscantilla Haazenn kouluttamana. Hän lopulta alkoi toimia neljän näkijän suojelijana, mutta ei kuitenkaan itse kyennyt näkemään tulevaisuutta. Nähtyään näyn tulevaisuudesta, jossa sithlordi tulisi tappamaan heidät, näkijät alkoivat epäilemään näyn sithlordin olevan jonkin heidän oppilaistaan. Tämän johdosta viisi mestaria tappoivat oppilaansa, mutta Zayne pääsi pakenemaan ja mestarit alkoivat jahdata tätä.

Lucien on yksi sarjan merkittävimmistä antagonisteista ja Zaynen arkkivihollinen.

Marn Hierogryph[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marn Hierogryph.JPG
Pääartikkeli: Marn Hierogryph

"Gryph", kuten hänet tunnettiin Tarisissa, oli mustaan kauppaan erikoistunut pikkurikollinen, jota Zayne jahtasi ollessaan padawan. Yhdeksännellä yrityksellään, Zayne viimein sai Gryphin kiinni, mutta tätä seuraavat padawanmurhat johtivat kaksikon tekemään yhteistyötä. Gryph oli rahanahne, mutta ei koskaan jättänyt Zaynea pulaan ja auttoi tätä lukemattomia kertoja.

Seikkailullaan Last Resortin miehistön kanssa, Gryph oli koominen hahmo, mutta myös useiden operaatioiden suunnittelija.

Gorman Vandrayk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thecamper.jpg
Pääartikkeli: Gorman Vandrayk

Vandrayk työskenteli aikoinaan arkanialaiselle yhtiölle tutkien planeettoja syöviä avaruustoukkia. Kuultuaan toukkien mahdollisesta käytöstä planeettoja vastaan Arkoh Adascan toimesta, Vandrayk pakeni Tarisin alakaupunkiin käyttäen salanimeä, "Camper". Siellä hän myös pelasti Jaraelin ja kaksikko alkoi toimia yhdessä. Lopulta, poistuttuaan planeetalta Zaynen, Gryphin ja Jaraelin kanssa, hänen kuntonsa alkoi heikentyä ja Jarael vei hänet Arkaniaan. Siellä hän joutui taas tekemisiin Adascan kanssa, mutta petti tämän lopulta, mikä johti Adascan kuolemaan.

Camper oli ryhmän mekaanikko, jonka kyvyt todettiin tämän kootessa T1-LB -droidin romusta.

Osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Knights of the Old Republic
Videopelit
Knights of the Old Republic · The Sith Lords
Sarjakuvat
Knights of the Old Republic · Shadows and Light · Unseen, Unheard · War
Novellit
Labor Pains · Interference · The Secret Journal of Doctor Demagol
Oppaat
KotOR Strategy Guide · TSL Strategy Guide · Chronicles
Handbook · Campaign Guide
Peruutettu
Knights of the Old Republic 3
[+/–] [muokkaa]