Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Suuri metsästys

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Shaelalaststand.jpg
Suuri metsästys
Aika

3995 - 3993 eYt

Paikka
Lopputulos

Duron Qel-Droman, Shaela Nuurin ja Guun Han Sareshin kuolema, melkein täydellinen terentatekeiden tuho

Liittoutumat

Jedineuvosto

Osanottajat

Suuri metsästys oli jedien organisoima tapahtumien sarja, jonka tarkoituksena oli yritys hävittää kaikki terentatekit, Korribanilta kotoisin olevat olennot, jotka aistivat Voimalle herkkien veren.

Yksikään kyseisistä puhdistuksista ei onnistunut täydellisesti, ja aina terentatekit saivat hitaasti uudelleenrakennetuksi lajinsa, ja nousivat uudestaan, kun sithitkin nousivat.

Jediritarikunta lopetti puhdistuksen kesken, koska se oli liian vaarallinen, mutta kolme jediä (Shaela Nuur, Duron Qel-Droma ja Guun Han Saresh) lähetettiin viimeistelemään metsästykset heidän voimakkuutensa vuoksi. Jedineuvosto uskoi, että kolme jediä olivat kyllin voimakkaita kukistamaan terentatekit yhdessä.

He kuitenkin epäonnistuivat. Heidän puhdistuksensa aikana Shaela ja Duron rakastuivat, vaikka Guun Han tuomitsi heidät. Huolimatta Guun Hanin varoituksista he pysyivät rakastuneina, minkä johdosta Guun jätti heidät siinä pelossa, että rakkaus johdattaisi heidät pimeälle puolelle. Guun Han jätti heidät Korriban -planeetalla jatkaen metsästystä itsekseen, kun taas rakastuneet jatkoivat keskenään.

Molemmille tuli eteen kohtalokas loppu. Shaela ja Duron jäivät kiinni Korribanissa terentatekien toimesta, ja Duron kuoli tässä prosessissa. Shaela joutui vihan valtaan ja kääntyi näin pimeälle puolelle toivoen, että voisi käyttää sen voimaa ja vihaa terentatekeja vastaan. Tämä johdatti hänet tuhoonsa, sillä hänen valosapelinsa kristallia oli mahdollista käytää vain valoisan puolen voimalla, joten se ei enää toiminut. Näin terentatekit tappoivat hänet. Revan löysi hänet myöhemmin matkallaan tähtikarttojen etsinnässä.

Guun Han kuoli myös puhdistuksessa.

Tunnetut puhdistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]