Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Tru Veld

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TruVeld.jpg
Tru Veld
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Teevan

Kuollut

19 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Teevani

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Hopeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet

Imperiumin nousun aikakausi

Liittoutuma(t)
Mestarit

Ry-Gaul

Tru Veld oli jedimestari Ry-Gaulin padawan ennen kloonisotia. Tru oli teevani Teevan-nimiseltä planeetalta. Hänen ihossaan oli hopeainen aavistus. Veld oli pitkä, hoikka ja poikkeuksellisen notkea, minkä ansiosta hän pystyi taipumaan uskomattomiin asentoihin. Juuri tämä ominaisuus teki hänestä erinomaisen taistelijan, minkä lisäksi hän käytti taisteluissa usein vasenta kättään.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tru oli hyvä ystävä Anakin Skywalkerin kanssa. Yhdessä Anakinin ja heidän mestareidensa kanssa Tru oli mukana useissa tehtävissä Radnorin, Euceronin ja Korribanin kaltaisilla planeetoilla. Trun ystävyys Anakinin kanssa kuitenkin kylmeni, kun kolmas padawan, Darra Thel-Tanis kuoli Korribanin tehtävän aikana, mikä oli osittain Anakinin syytä.

Tru todennäköisesti kuoli Suuressa jedipuhdistuksessa. Hän toimi Temppelissä kooten ja lajitellen monenlaisia tärkeitä tietoja. Kuten monien muidenkin jedien, Trun valosapeli oli Galaktisen Imperiumin aikana sijoitettuna jeditemppelin pohjakerroksen varastoon. Tämä oli osa ansaa, jolla oli tarkoitus houkutella muita ehkä elossa olleita jedejä väittämällä, että alueella oli vankila, jossa vangittuja jedejä säilytettiin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]