Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Harbinger (Hammerhead-luokka)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 11. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Hammerhead-luokan risteilijästä. Saatat olla etsimässä muita samannimisiä aluksia.
Harbinger.png
Harbinger
Tuotannolliset tiedotLuokka

Hammerhead-luokan risteilijä[1]

Tekniset tiedot

Moottori(t)

Ionimoottorit[2]

Täydennykset

Ainakin kolme iskuryhmää[2]

Miehistö

Noin 300[3]

Käyttötiedot


Aikakausi

Vanhan Tasavallan aikakausi[2]

Taistelut ja tapahtumat

Kahakka Peragus II:ssa[2]

Liittoutuma
Omistaja(t)

Darth Sion[2]

Komentaja(t)

Tunnistamaton kapteeni[2]

Miehistön jäsenet
Jokainen täällä on surmattu, mutta taistelusta on vähän merkkejä, ei hiilijälkiä, ei sädetulta. Tähän paikkaan iskivät toisenlaiset salamurhaajat.
―Kreia[lähde]

Harbinger oli Hammerhead-luokan risteilijä, joka toimi Galaktisen Tasavallan palveluksessa hieman jedien sisällissodan jälkeen. Alus oli alun perin sijoitettu partioimaan Tasavallan hallitsemaa avaruutta ja käsittelemään paikallisia kiistoja, mutta vuonna 3951 eYt Harbinger lähetettiin Ulkokehän alueille noutamaan Meetra Surik ja viemään hänet Telos IV:een.

Harbingerin muutettua kurssiaan tutkiakseen sithien sotalaivan ja kevyen rahtialuksen välistä yhteenottoa sithlordi Darth Sionin johtamat sithien joukot valtasivat sen. Sion otti aluksen komentoonsa ja ohjasi sen Peragus II:een etsiessään Surikia, joka oli siepattu alukselta aiemman kahakan aikana. Surik ja hänen seuralaisensa joutuivat matkaamaan aluksen halki päästäkseen omalle alukselleen ja heidän yrittäessään pakoa Harbinger avasi heitä kohti tulen. Seuranneen tulitaistelun aikana epävakaa Peragusin asteroidivyöhyke tuhoutui Harbingerin jäätyä tuhon keskelle.

Kulissien takana[muokkaa]

Harbinger on yksi pelattavista tasoista videopelissä Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Se koostuu kolmesta osasta—komentokannesta, miehistön tiloista sekä moottorihuoneesta—ja se on osa pelin aloitusta Peragusin kaivoslaitoksessa.

Kun Harbinger ajaa Ebon Hawkia takaa Peragusista lähdettäessä The Sith Lordsissa, pelaajalla on mahdollisuus vastata tuleen ja mahdollisesti osua rähähdysherkkiin asteroideihin. Pelaajan käskystä Ebon Hawk voi ampua laukauksen, joka tuhoaa asteroidivyöhykkeen ja kaivoksen. Vaihtoehtoisesti pelaaja voi tehdä väistöliikkeitä, minkä seurauksena Harbinger tuhoaa asteroidit. Pelaajan päätös ampua ei kuitenkaan vaikuta TSF:n tai Tasavallan tutkimukseen tuhoutumisesta, koska peli etenee, niin kuin Sion olisi tuhonnut asteroidit. Ainoat eroavaisuudet ovat välianimaatiot, ja kun tuhoutumisesta kysytään, pelaajalla on mahdollisuus valehdella ja syyttää Sionia.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Knights of the Old Republic Campaign Guide
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
  3. Knights of the Old Republic Campaign Guide A Hammerhead-class has a crew of about 300 men and women.